• 1
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 441
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
pansim - майстор
Няма ли модератори тука? :)
Що глупости се написаха...
iivanov - майстор
agj написа:
kuger написа:
Премерихте си ги! Е, на кой е по-голям? Да му писне на човек от комплекси!
А според теб на кой му е по голям !?
agj написа:
iivanov написа:
Ей, да си голяма п*шка е голяма работа.Наздраве и на двамата. :partyman:
Ми наздраве !Ама я кажи според теб,на кого п*шката е по навирена! :? :-D
Човече, май наистина имаш проблем. :-D Няма да се плашиш, медицината напредна в наши дни.И арматурата вече е достъпна.
PS Шегувам се. :partyman:
agj - майстор
iivanov написа:
agj написа:
kuger написа:
Премерихте си ги! Е, на кой е по-голям? Да му писне на човек от комплекси!
А според теб на кой му е по голям !?
agj написа:
iivanov написа:
Ей, да си голяма п*шка е голяма работа.Наздраве и на двамата. :partyman:
Ми наздраве !Ама я кажи според теб,на кого п*шката е по навирена! :? :-D
Човече, май наистина имаш проблем. :-D Няма да се плашиш, медицината напредна в наши дни.И арматурата вече е достъпна.
PS Шегувам се. :partyman:
А бе то не само аз..... ами май и други имат проблеми ....... :-D !И то непоправими! :lol:
8180 - майстор
pansim написа:
Няма ли модератори тука? :)
Що глупости се написаха...
Има!
На теб точно за какво са ти? Или сме ти виновни нещо?

Достатъчно колеги споделиха, че развитието на дискусията не е достойно за този Форум.
Благодаря им! :partyman:
Надявам се това да е достатъчно ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ за "Авторите" и имат избор, все още, ама... надали.
idunno - специалист
Тонът ми стана по - остър защото ми писна от това как някави китайски боклуци били от хубави по-хубави.Ама като гледам като се стигне до пари хората друга песен пеят.
Защо не се пише в така наречения раздел " аз обичам китайското" и там да се величаят различните характеристики на съответния велик модел на КНР.
Но няма как да стане - под формата на излияния от рода "аз пробвах на братовчеда китайския електрожен и той беше супер.." се налага една идея, че това са някакви качествени уреди, които си заслужават парите.Това е невярно.Китайското си е китайско и никога няма да стане качествено, а беднотията кара хората да мислят,че гроздето е...супер.
Към колегата juvesan- човече, недей да преценяваш хората така бързо, защото за да се ремонтират инсталации съдържащи средно 400 кг фреон все трябва да имаме някаква техника :-D, така че по- полека с квалификациите, защото може да имаш електронен манометричен блок, но той няма да ти помогне много, ако нямаш опит.Дано да имаш и читав термометър, че може да се объркаш колко е пригрева, ако ме разбираш какво имам предвид. :)
agj - майстор
Хайде стига вече ......че наистина и на мен ми ПИСНААААА :x
juvesan - специалист
.... ако ме разбираш какво имам предвид. :)
Разбрах колега, че не си разбрал аз за какво говоря, но мир да има :partyman:
Сега на въпроса на темата: Имам едно такова питане ( ако може) : има ли някакви проблеми за инвертора, ако по време на активно заваряване кабела на захранването бъде прерязан / изключен ? Че то уж в него няма индуктивност, заслужаваща уважение и все пак има разни активни елементи, които не ми е ясно защитени ли са по някакъв начин, а не смея да проверя.. ( сега не знам... трябва ли да разделям въпроса за китайски и мега фирмен, че темата се превърна в болна тема...)
agj - майстор
juvesan написа:

Сега на въпроса на темата: Имам едно такова питане ( ако може) : има ли някакви проблеми за инвертора, ако по време на активно заваряване кабела на захранването бъде прерязан / изключен ?
Не, няма да има проблеми за инвертора ти !
Само че, преди да го включиш отново в мрежата ,изключи "копчето" за включване на машината!
Включвай винаги от това "копче" а НЕ директно щепсела в контакта ! :yawinkle:
gogo7777 - майстор
Сега на въпроса на темата: Имам едно такова питане ( ако може) : има ли някакви проблеми за инвертора, ако по време на активно заваряване кабела на захранването бъде прерязан / изключен ?
Да, може да има фатални последствия за инвентора. Особено, когато го ползваш лятно време. Инвентора не обича много да му се прекъсва захранването за щяло и за нещяло. В него има вентилатор, който охлажда разни джаджи.........При моите инвентори дори и да се прекъсне захранването вентилатора продължава да върти още няколко секунди преди да спре. Предполагам е направено с цел........при твоята машина има ли тая благинка? :-D
pansim - майстор
agj написа:
Не, няма да има проблеми за инвертора ти !
Само че, преди да го включиш отново в мрежата ,изключи "копчето" за включване на машината!
Включвай винаги от това "копче" а НЕ директно щепсела в контакта ! :yawinkle:
Хайде да подходим с по-малко емоция и повече факти!
Може да има последици за инвертора, а може и да няма. Колега agj, аз не бих бил толкова категоричен като теб в мнението си. ЗАЩО:
- Зависи как е изпълнен инвертора - има инвертори със защита от понижено напрежение, например италианските TELWIN.
- точно този модел 140А с мост изпълнен с MOSFET транзистори НЯМА и помен от подобна защита!!!
- Проблема на отпадане на напрежението при заваряване е че, АКО се получи спадане на амплитудата на управляващите импулси на МОСФЕТите под определена стойност, те /МОСФЕТ -тите/ влизат в т. нар. линеен режим! Това е съпроводено с огромни загуби при превключване и докато мигнеш - се получава Буммммм.... :)
- дали ще има спад в амплитудата зависи от няколко неща

1. Как е изпълнен захранващия блок.
2. От къде е взето захранването за същия този блок.
Ако искате , и има интерес ще продължа с обяснението че стана дълго...

Към колегата gogo777
Георги, помниш ли като бях при теб, колко пъти включих и изключих инвертора /тогава го тествахме/
и ти ме предупреждаваше да изчакам :)
Е, при моите инвертори, такава опастност НЯМА, може и от копчето да се гасят, може и директно в контакта...всичко е до схемно решение и защити!!!
  • 1
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 441

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: