• 1
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 441
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
Sof - специалист
И аз съм привържаник на градивните спорове и когато не съм прав си го признавам ! То за това е и спора.

Но ето сега аз изказвам мнение и веднага двама трима ми казват- Ти си виновен за проблемите тук, Второ качество човек си и са ти ниски критериите !

Е това нормално ли е за форум с любителска насоченост ?

Аз много добре знам че марковите машини от по 1000 лева са супер и не го отричам !

Това е ясно на всеки ! Както е ясно и това че там параметрите са гарантирани.

Но и при тях има и дефекти и проблеми, разбирасе в по малък процент.

Но повечето четящи този форум търсят алтернативни решения на поносими цени ! Именно за това е необходимо да се излагат фактите и за подобни машини тук !

Тези които имат възможност да купят Фронус или друга качествена утвърдена марка за 1000 и нагоре лева, отиват и я вземат а не си губят времето да търсят алтернативи.

И тук има хора с скъпи машини, но това не значи че другият тип полватели на по евтини машини трябва да изчезнат !

За всеки влак си има пътници и винаги има и оптимални решения- Цена / Качество !
Последна промяна от Sof на ср дек 04, 2013 1:08 pm, променено общо 1 път.
pansim - майстор
Щом Тани разрешава - ето:
Това е заваръчен инвертор ИЗЦЯЛО разработен и произведен в България.
Досега бяха два модела - 130А и 180А на цена съответно 360лв и 435 лв с кабели и ръкохватка ЕСАБ както се вижда на снимките.
След Нова Година /живи и здрави/ ще се заменят моделите с 150А и 210А като цената почти няма да се промени :)
Гаранция за фирми и физически лица две /2/ години!
Смея да твърдя, че на пазара на подобни машини в момента НЯМА по изгодно предложение.
Говоря за инвертори с гаранция и осигурен сервиз, а не за купени от пазара с "гаранция - франция"

ПП който не е разбрал - аз съм производителя :partyman:

Прикачен файл

IMGP4953.JPG
IMGP4953.JPG (55.7 KиБ) Видяна 2060 пъти

Прикачен файл

IMGP4952.JPG
IMGP4952.JPG (29.53 KиБ) Видяна 2060 пъти

Прикачен файл

IMGP4951.JPG
IMGP4951.JPG (33.21 KиБ) Видяна 2060 пъти

Прикачен файл

IMGP4950.JPG
IMGP4950.JPG (45.57 KиБ) Видяна 2060 пъти

Прикачен файл

IMGP4949.JPG
IMGP4949.JPG (48.3 KиБ) Видяна 2060 пъти
juvesan - специалист
Дотук добре... =D> Сега един въпрос: Не е ли прекалено малко IP то :cool: на тази кутия, отворите за охлаждане изглеждат значителни - на снимката де... и има ли опасност лесно да се завре някой край на арматура и т.н. Другото - ако се гледа стандартния китаец, дискутиран във форума ... има ли нещо повече ( защита, ПВ и прочие) което при тези цени да е явната "далавера" за купувача?
п.с питам , не се заяждам интересно е...
gogo7777 - майстор
Но не ме обвинявай за всевъзможните проблеми тук !
Не си виновен за проблемите тук, защото няма проблеми :-D

От научна гледна точка, по-добре го донеси да го тествам пред тебе. Все пак да не говоря на изуст.
От практична гледна точка, НЯМА китаец, който да ми е хванал окото. Причините са много и са свързани САМО в професионалната му употреба.

Не работи при понижено напрежение (много често се случва по обектите)
Не работи по-надалече от "таблото майка"
Не работи на дълбоко
Хич го няма, когато около него са защипали и други заварчици масите си и заваряват на различни полярности
Дъгата след първия половин час работа не можеш да я контролираш (трябва ти реостат) и забравяш за таванни и вертикални шевове
При ниските токове положението е комико-трагично особено за ВИГ
Изобщо работят твърдо, не са гъвкави при пространствените положения и дължината на дъгата от електрода, което пречи на заварчика да се изяви като виртуоз :-D
Скалата на ампеража не е вярна (не коректна с прогресивна грешка)
Кабелите стоят зимно време като пружини.

Тия стигат ли? Естествено за хоби и домашният майстор, някои недъзи могат да се пренебрегнат. Не е нужно асмата да е перфектно заварена, нали? Ама не слагай Райдера до Фрониуса (или други подобни). Дори и само за снимка, пак ще е смешен :-D Отново повтарям.....няма база за сравнение на шир-потребната техника с професионалната. Това са съвсем различни продукти.
Sof - специалист
Ако бях професионален заварчик сигурно щях да се стресна !

Но след като съм заварявал с кра-крато на бащата и не ми се получаваше, Райдъра ми ме впечатли-станах набързо заварчик ! И даже мога да заварявам с 1.5 мм електроди -ламарина 1 мм ! Тънка ламарина с дебел винкел и тнт ! А и базичните да не ги забравя- паля ги и тях, но е трудно -вярно.

Е какво повече да искам ??? Да заварявам под вода или пък докато заварявам да се закачът още трима, четирима и да ми объркват полярността с техните машини, групово заваряване не практикувам !!! :mrgreen:

Изобщо не съм си позволил да сравнявам Фронуса с Райдера !
Но макар и маркова машина, ако е предназначена за любителско ползване -едва ли е изпипана кои знае колко повече от Райдъра ! Все пак е за любителски цели !

Нали видяхме и машина която не беше Райдер и и липсваха изходните дросели за по качествено заваряване с Базични електроди ! При Райдъра ги има !

Та според мене в тази тема има место за всички видове машини, но ето тези професионалните машини би следвало да се изнесът в отделна тема и там вие Професионалистите да си описвате подводното заваряване и груповите заварявания с синхронизиране на тактовата честота !
Мене това не ме касае ! А и повечето любители едва ли ги интересува !
Аз ако работя повече от половин час без прекъсване - и аз ще изпуша :x !

Даже по твърдите кабели като пружина -зимата са екстра -пускаш го и сам се прибира, а не да ми се гъне като змия и да го бия ! :-D

Мене ме интересува дали Апарата ми дига 200 ампера и колко време ще работи при тях преди да изключи !
Какви електроди ще мога да ползвам и тнт ! Е това ме касае !
Последна промяна от Sof на ср дек 04, 2013 2:28 pm, променено общо 4 пъти.
pansim - майстор
juvesan написа:
питам , не се заяждам интересно е...
Вие питате -ние отговаряме :)
IP-то е същото, 21
отворите на кутията не са чак толкова големи, е тел ще влезне...ама чак пък арматура...
В сравнение с 200А китаец е ЗНАЧИТЕЛНО по-лек и с по-малки габарити, при почти същото ПВ
НО основно инвертора се взима за заваряване и там са най-големите разлики, усещат се с базични електроди :)
Всъщност ако отвориш кутията на твоя, ще видиш, че даже няма изходен дросел...а това ИМА значение повярвай ми...
Дано съм бил полезен. Ако има още нещо - питай.
juvesan - специалист
Добре... аз гледам , че дупките към панела ми изглеждат поне 8мм ...на снимка де... и като последно 10 с моето "заяждане" :wink: ламарината на панела /респективно шасито/.. достатъчно дебела ли е, за да издържи определени натоварвания върху изводите за кабели? Защото съм виждал хора да си "дръпват" старите електрожени за кабела какво остава за тези леките... идеята ми е, дали с толкова дупки няма да омекне ако някой натисне някой извод със сложен кабел или го опъне на някъде... ( аз като не мога да се заям за същноста гледай как търся подробностите :partyman: ) Иначе не оспорвам сравнението между този дето имам и другия, защото още не съм го погледнал отвътре и приемам че е напълно вероятно да си прав... Жалко, че не съм производителя на това нещо, та да имам повод да направим джамбурето :drinkers:
Sof - специалист
Колко кила тежи твоя Инвертор-180 А ?

На Райдъра точно тия Дросели си тежат на платката -ти го потвърди !

То нали има и други Български инверторни машини-къде ги правеха ? Кафяви им бяха кутиите.

Е тия Вики-Б, ЕООД

По-подробно: http://4887.bg.all.biz/

Не са ли Българска фирма ??? Щото казвате че не правиме инвертори.

http://viki-b.alle.bg/
http://viki-b.my.contact.bg/

Ама и цената е 700 лева за 200 ампера ! :rolleyes:
dragozow - майстор
И като за себе си да кажа: купих си китаец от колегата Драгозов с ясното съзнание, че си купувам нещо за у дома. затова го и подбирах така евтино и що годе достатъчно стабилно.
Спокойно може да го напънеш цял ден, охлажда се много добре, а дългите 5 метра кабели ти дават възможност машината да е далече от мястото на работата. Даже и хипотетично да го повредиш (което е малко вероятно) имаш три години гаранция и ги правим за 2-3 дни.

Pansim, аз и преди съм те питал. Не мислиш ли да направиш документация на машините така че да мога да ги продавам в магазина? Не е кой знае какво като инвестиция, но ще ти отвори много врати.
pansim - майстор
Към Sof
Вики-б са чисти китайци. Те не се произвеждат в Бг!

г-н Драгозов - търпение и живи и здрави. :partyman:

Ламарината е по-здрава от колкото исках :lol: :lol: :lol:
Само кутията тежи около 1.9кг!!!!!!!
Може да си го закачиш на заваръчните кабели и да работиш!
  • 1
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 441

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: