• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 59
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
Ronin - специалист
Колега здравей .........много зависи за какво ще го използваш.......аз лично не бих избрал моделите на вики поради причина че самата кутия е цялата ламарина а ние се катерим по на 30-40 метра метални конструкции....връзваме се с колани..инвертора ми е през рамо на ремък отзад на гърба маска на главата с едната ръка се държа с другата заварка и така като маймуна на конструкциите....представи си колко пъти се удря тази кутия в профилите и колко пъти се закачва .........профи машина от хоби се различава по ПВ-то...на висока температура...и да знаеш че и аз съм максималист но на повече от 115-120 А не ми се е налагало да работя......Според мен виж Кемпи,фрониус, виж kitIN виж и на колегата драгозов ......като конструкция и удобство тези вики има над какво да поработят...ако е за гаража там е друга работа.....вземай едно мощно телоподаващо най добре инверторно ако има парички......и си ти......не те бърка дали си таван,хоризонтално или вертикал.....споровете са много но аз съм минал по тоя път вече...и ти казвам че ако не търсиш мобилност огледай се за телоподаващо 200-250 А там е истината.....за да стигна до тоя извод стигнах от кракра 180 А,инвертор ,аргон и накрая 250А тел......възхитен съм от него.....
Е, отказах се от електрожена - за сметка на телоподаващо и електрожен - комбинирано! 180 А е, но повече не ми трябва. Тежи 20 кг с ролката и на габарит не е голямо. Взех го промоционално от Пловдивския панаир почти на цената на Профисионала 190. Много съм доволен, вече го ползвах. Нама такава заварка! Инверторното си е инверторно! Блогодаря на колегата Ronin, че даде последния тласък да се навия за телоподаващо :)
Ronin написа:
jespy написа:
а и не само за любителите ;)

ZX7-200 китайски инвертор , НО: работи с електроди до 4.5мм,
ПВ60% при 200А, 100%при 156А. който не вярва, да провери на място, преди покупката :) 500лв :)

www.inverteh.com
8,5 кг...тежи....няма си куп неща (или никой не казва за тях) а и всеки инвертор от 150А нагоре работи с 4 мм. електрод....относно цената от 500 лв....е добра ако в нея влизат и кабелите ....инъче НЕ.....

п.с Досега не ми се е налагало да работя на повече от 115-120 А.........
EN500 3.25 минимума е около 100А, ако наваряваш зъбите на кофата на багера, може и да изпушат мощните стъпала на по-слабичките инвертори ;) не забравяйте и ПВ-то да поглеждате на тия машинки;)
Korohulio - специалист
Колеги, за да не отварям нова тема пиша тук.
Интересува ме как ви се струва това: http://www.welding.org.uk/esabmanuals/I ... %20150.pdf
Излиза ми възможност да купя такъв и ме интересува струва ли си?
Колко максимум да му дам?
LazarGanev - "Велик майстор"
Как да кажем дали си струва, като не си казал нито цена, нито модел :cool: ? Иначе марката е една от най-добрите в света.
Korohulio - специалист
Модела е esab caddy 150 /lho 150/ линка по- горв в упътването му.
За цена спрагаме нещо около 600 лева.
Електрожена е 2-ра ръка, но не е ползван т.е. все едно е нов!
LazarGanev - "Велик майстор"
Супер е, не се чуди изобщо. Даже вземи и един за мен :-D
dragozow - майстор
Виж дали вносителя в България го внася:
http://products.esab.com/Templates/T085.asp?id=177583
Според сайта му йок, но може да ги питаш. Ако не внася няма и части и е по-добре да не рискуваш. Марката е много добра, но без подръжка не е добре.
Korohulio - специалист
Е то няма как и да го имат в листата, защото е произведен преди 10-ина години :), смятам да го взема
Korohulio - специалист
Взех го, направо е нов. Не съм особено запознат със заваряването, но заварява прекрасно според мен с електроди Вежен. Работи много добре при 60 ампера 2.5 мм което малко ме учуди защото за тях дават 90 А, пробвах с 3.2 мм и работи добре на 70 А, което май е странно :? . Между другото заварявах 3/4 труба може да е от това. Пробвах с Норд , но нещо не ги харесва ли, не знам но много ги лепи, а като вдигна над 100 А започва да "реже". Явно не му понасят и предимно го ползвам с Вежен. Какви други електроди да пробвам или да заложа изцяло на Вежен?
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 59

Тема "Инверторни електрожени" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: