• 1
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 441
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
dragozow - майстор
От викитата само професионалните модели се правят тук, другото е от Китай. Аз също ги продавам, безпроблемни са, но не са за професионална работа, защото бързо прегряват и бавно охлаждат. Отделно са с малка гаранция и бедна окомплектовка.
gogo7777 - майстор
Pansim, аз и преди съм те питал. Не мислиш ли да направиш документация на машините така че да мога да ги продавам в магазина?
Абе и аз му споменах, ама той си знае човека. Предполагам, че веднага ще стане фактор на пазара. Машината му е много висок клас. Аз лично ще се радвам на пазара да има качествен български инвентор. Беше се зарекъл да прави и ВИГ машина с всички екстри......

Драгозов, за твоите електрожени нямам мнение. Не ми е попадал. Но гледам, че разбираш търговията и не би внесъл калпава стока, която описах по-горе. Лошото е, че под общия знаменател попадат неволно и вашите инвентори. Уточнявам за да не ме разбереш погрешно :-D
iivanov - майстор
Аз от много време си точа зъбите за една от машините на pansim, но за сега вкъщи казват твърдо НЬЕ. :-D Все пак се радвам, че излезе на бял свят.Гого разкажи (с разрешението на pansim разбира се),за тестовете.Какво сте тествали, показани параметри и т.н
Pansim, схемното изпълнение твоя разработка ли е и може ли да се "прикачи" PFC?
juvesan - специалист
Ламарината е по-здрава от колкото исках :lol: :lol: :lol:
Само кутията тежи около 1.9кг!!!!!!!
Може да си го закачиш на заваръчните кабели и да работиш!
Ех, можеше да ми продадеш един на мен .... страшно обичам да се формализирам, уточнявам и да намирам чужди кусури :wink: ( той dragozow знае ) И малко оффтопик: сега ако искаш нещо да го продаваш законно освен документацията още ли се изисква да го минеш през разни лаборатории за да го освидетелстват, че е безопасно и т.н... да си платиш де ?
gogo7777 - майстор
iivanov
Ами ако не се лъжа, не беше ли ти дето преди време ме пита на лични за инвертора му? Не искам да изпадам в подробности. Все пак мисля, че нямам право да обсъждам каквото и да било без Пансим да го желае.
iivanov - майстор
Не се лъжеш.
Juvesan, кой говори за продажби? Услуги си правим тука.
pansim - майстор
gogo7777 написа:
Все пак мисля, че нямам право да обсъждам каквото и да било без Пансим да го желае.
Имаш официално позволение :) да коментираш всичко което е свързано с инвертора. Не се притеснявам от никакви мнения, лоши или добри.

ПП В технически план, схеми, елементи, платки и др. подобни, отговори няма да има.
Не ме разбирайте погрешно - тайни кой знае какви няма. НО има тема за самоделни инвертори, и не смятам да се дублират нещата. Освен това, заради един индивид, на който му се даде повече от колкото може да му смели пипето, ме " пробва докъде ще стигна"
Дойде ми в повече - признавам и коментари няма да правя на тази тема. Дано ме разберете... :partyman:
juvesan - специалист
iivanov написа:
Не се лъжеш.
Juvesan, кой говори за продажби? Услуги си правим тука.
Така ли ? Аз пък защо останах с впечатлението, че колегата започна приказка относно факта, че е имало български инвертор който е на цена на китаеца ( който вече съм си взел ) и е с по добри характеристики... и каза каква серия с каква ще се сменят, показа снимка и каза принципна цена...ама щом това е услуга само добре.. нека е услуга.. :rolleyes: :partyman:
gogo7777 - майстор
Съвсем на кратко, че нямам много време.
Тествах 3 апарата на Пансим. Единия няма да го коментирам, защото теста по същество беше с опитна цел и за изясняване на въпроси касаещи автора и електрониката. Той не издържа теста :-D . Другите два всеки с различна топология от първия, обаче веднага събудиха у мене любопитство..
1 С различните електроди за различни тестове, апаратите не отстъпваха по нищо на моя любим Кастолин (тогава не беше при мен и за сравнение взех от братовчеда неговия Фрониус)
2 При тест за средно феритни сплави резултата..... равен
3 При тест за немагнитни сплави резултата............равен
4 При тест за феритни сплави резултата................равен. Тук ще спомена, че се справя в пъти по-добре от полупрофесионалните машини (визирам Цебора, защото такава имам от тоя клас)
5 "Окото" и стопилката при 70А с идеалната форма и цвят
6 Време на застиване на стопилката при двете полярности и съответните амперажи,.... като по учебник.
7 На ВИГ.....перфектен. Там теста е изключително прост и се прави с месингова тел.... :-D

Като недостатък, ще спомена отворите на предния панел (тогава му казах за опасенията си), но това е конструктивен въпрос и се решава лесно. Също така при едно трудно изпитание (доста маркови също се морят) не му достигна малко гъвкавост. При вертикален пълнеж на голям луфт (не си спомням точно, но трябва да е било около 2-3 см.) не догонва шлаката. Нарочно не я чуках при смяна на електродите. Това обаче не е кахър, защото мнооого рядко се налага дори и на професионалната сцена.
dragozow - майстор
gogo7777 написа:
Pansim, аз и преди съм те питал. Не мислиш ли да направиш документация на машините така че да мога да ги продавам в магазина?
Абе и аз му споменах, ама той си знае човека. Предполагам, че веднага ще стане фактор на пазара. Машината му е много висок клас. Аз лично ще се радвам на пазара да има качествен български инвентор. Беше се зарекъл да прави и ВИГ машина с всички екстри......

Драгозов, за твоите електрожени нямам мнение. Не ми е попадал. Но гледам, че разбираш търговията и не би внесъл калпава стока, която описах по-горе. Лошото е, че под общия знаменател попадат неволно и вашите инвентори. Уточнявам за да не ме разбереш погрешно :-D
Ела пробвай, съвсем неангажиращо. Имам много различни машини на склад, може да пробваш всичко. Аз ги поръчвам в Китай и контролирам всичко, за сега се справям. Трудно ми е само с прогнозирането на доставките, често взимам и от Германия. Това което целя е доброто качество, добра гаранция и окомплектовка. Например на 140 амперовия кабелите от февруари ще станат 16 квадрата вместо 10. Нещо повече, цената ще остане същата и ще опитаме малко да я свалим на всички машини с една голяма доставка. Сега пристига телоподаващо 200 ампера с евро шланг, като за начало малко бройки, ако качеството е добро ще има още.
  • 1
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 441

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: