gogo7777 написа: От научна гледна точка, по-добре го донеси да го тествам пред тебе. Все пак да не говоря на изуст.Ей,господин тест пилот на заваръчни машини ,кого и защо заблуждаваш с горе написаното!?
От практична гледна точка, НЯМА китаец, който да ми е хванал окото. Причините са много и са свързани САМО в професионалната му употреба.
Не работи при понижено напрежение (много често се случва по обектите)
Не работи по-надалече от "таблото майка"
Не работи на дълбоко
Хич го няма, когато около него са защипали и други заварчици масите си и заваряват на различни полярности
Дъгата след първия половин час работа не можеш да я контролираш (трябва ти реостат) и забравяш за таванни и вертикални шевове
При ниските токове положението е комико-трагично особено за ВИГ
Изобщо работят твърдо, не са гъвкави при пространствените положения и дължината на дъгата от електрода, което пречи на заварчика да се изяви като виртуоз![]()
Скалата на ампеража не е вярна (не коректна с прогресивна грешка)
Кабелите стоят зимно време като пружини.
Тия стигат ли? Естествено за хоби и домашният майстор, някои недъзи могат да се пренебрегнат. Не е нужно асмата да е перфектно заварена, нали?

От всичкото това е истина ,единствено че скалата на ампеража не отчита вярно,останалото са абсолютни измислици!

От миналите праз моите ръце китайци, всички работят повече от прилично на ВИГ и доста добре с почти всички видове електроди а пониженото напрежение изобщо не го усещат,за разлика от марковите които имат защита за ниско напрежение!
Пиша тези редове само заради това хората да не бъдат заблуждавани от такива като теб!
На тези които отново ще ме обвинят в мерене на инструменти и някакви други неща -ще кажа не меря нищо с никого, нито пък съм заклет фен на китайската техника - просто казвам това което съм видял и пробвал, за да не се създава грешно впечатление за китайските инвертори!Установил съм всякакви други кусури в тези евтини китайци но по отношение на работата им са си много добри !Ще ми се да направя малко клипове с някой от тези китайци, за да се види в действителност как работят... но нямам нито време ,нито пък под ръка такава машина ... но все някога ще осъществя и това!
Последна промяна от agj на ср дек 04, 2013 10:33 pm, променено общо 2 пъти.