• 1
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 441
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
pansim - майстор
.
Последна промяна от pansim_old на ср дек 11, 2013 2:23 pm, променено общо 1 път.
profesionalist_wood - майстор
Безумци,вашата горделивост ще ви затрие! Още малко и ще се тури ключ на темата!
bgeorgiev - помощник
Някой от притежателите на АРК 200 може ли да сподели как се справя с електроди НОРД 3,25?
pansim - майстор
според скромното ми мнение, е по-важно как се справя с тънки базични електроди например 2.5 на ток 65 -70А
За мен това е теста... :partyman:
Последна промяна от pansim_old на пет дек 13, 2013 1:52 pm, променено общо 1 път.
fore - майстор
Обясни защо тънки ?

Не каза какво би станало с другият Китаец-Райдър, ако 4 мм електрод му дойде в повече. И ще му дойде ли в повече ?

И как да го разбера какъв е типа на тоя електрод-не пише нищо и нямам никакво инфо за тия електроди. Има ли начин ?
pansim - майстор
Всеки инвертор има /би трябвало да има/ ограничение на максималния ток. Така, че и 6 мм електрод да му поставиш - все тая. Не би трябвало да се повреди ако е читав.
dragozow - майстор
pansim написа:
според скромното ми мнение, е по-важно как се справя с тънки базични електроди например 2.5 на ток 65 -70А
За мен това е теста... :partyman:
Справя се, вече имам няколко клиента които пробват точно това. Обикновено са заварчици с опит.
gogo7777 - майстор
Да това са токовете за тест. Даже и на по-ниски има тестове за ВИГ. :-D
agj - майстор
pansim написа:
И да знаеш - с променлив ток се заварява и с базични електроди, и с неръждаеми!
Не се изказвай неподготвен. Смешно е, за човек претендиращ да бъде професионален заварчик!!!

Ето ти линк да четеш, за базични електроди за постоянен и променлив ток! Приятно четене.
http://e-cat.welding.bg/Assets/PDF/cons ... _74_78.pdf
След като ти си толкова много подготвен по тази тема,хайде да ми покажеш нагледно как се заварява с базичен и с неръждаем електрод с променлив ток- чакам клип и снимки ..... или може би и ти ще ми кажеш че нещо ти прави магарии ,я блутута ,я електрожена! :rolleyes: :lol: А между другото да те питам, защо произвеждаш инвертори (и ги рекламираш тук) след като без проблеми се заварява с базични и неръждаеми електроди с пернишка саксия!??? :?:
Предлагам ти да организираш коледен видео-фото конкурс за най-добър шев направен с базичен и неръждаем електрод с пернишка саксия !Голямата награда ще я връчиш ти и тя да е един от твоите инвертори ! Хайде обявявай конкурса и събирай участници! За жури естествено ще извикаш твоя добър приятели който е спец по всички теми в заваряването !
Последна промяна от agj на пет дек 13, 2013 10:10 pm, променено общо 3 пъти.
agj - майстор
bgeorgiev написа:
Благодаря за бързите отговори.
Наистина ми направи впечатление ,че не пише нищо за гаранция и затова реших първо да питам.
Колега, чети по добре какво пише в офертата ,нима така лесно се оставяш да бъдеш подведен!
И забележи само кой ти е дал отговори ..... и си вади изводи ,дали това не е целенасочено! :sex:
  • 1
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 441

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: