• 1
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 441
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
agj - майстор
shtaiga написа:
agj написа:
bigdragon написа:
Колега agj,

Проблема при работа с базични електроди не е променливото напрежение, а ниското напрежение на празен ход на "пернишките саксии".
Явно не познаваш основни принципи на електодъговото заваряване и за това ти предлагам да не влизаш в спорове, които си ги загубил предварително...
Наистина ли бе колега ! #-o :shock: Да не би нещо да съм се объркал че НОРД-А работи на променлив ток ! :lol:
Aз никъде не видях някой да твърди,че Норд-а работи на АС.Ако си мислиш ,че всичкото базичен електрод е Норд и всичкото рутил-Вежен,е ...ОК

EVB 50-----"Модел" на електрода
Coating type:-------Вид обмазка
Basic-------Базичен
Welding current:----Поляритет
DC + ------прав ток + ----обратна полярност{ръкохватка на +})
AC (OCV>70 V--------променлив ток с напрежение напразен ход >70 волта
http://www.elektrode.si/products/ang/e ... /evb50.pdf
shtaiga написа:
Базичен или както е по разпространено "стоманен"(аз дървени да има незнам) електрод.С обикновен трансформаторен електрожен не можеш да работиш с тях.Трябва ти инвертор или друг правотоков електрожен.Ръкохватката се връзва на +.Ако няма какво да ги правиш приемам подаръци :roll:
shtaiga - напреднал
......С обикновен трансформаторен електрожен не можеш......
Покажи ми "Пернишка саксия",РайБер или някое от подобните му недуразумения,или пък домашно намотан електрожен с напрежение (на празен ход)над 70волта и ти стискам ръката,като бирата е от мен,че даже и мезето...
gogo7777 - майстор
Щайга и с "Пернишката саксия" става пениза има хитрост :-D . Е не става качествен шев, но за спорта става.
agj - майстор
shtaiga написа:
......С обикновен трансформаторен електрожен не можеш......
Покажи ми "Пернишка саксия",РайБер или някое от подобните му недуразумения,или пък домашно намотан електрожен с напрежение (на празен ход)над 70волта и ти стискам ръката,като бирата е от мен,че даже и мезето...
Колега ,та нали това се опитвам цяла вечер да кажа ! Затова и обявих конкурс за най-добър шев с базичен и неръждаем електрод , не с друго а с ПЕРНЕШКА САКСИЯ !Ако искаш и ти можеш да участваш в него !Аз не мога ! :-D
iivanov - майстор
Мдаа, установи се най-накрая, че крокодила е по-зелен, отколкото дълъг.Неприятно, но полезно.
Sof, разбра ли сега, че истината за райдъра, ще излезе при ниските токове?
pansim - майстор
Колега по форум adj,
дал съм линк към описание на базични електроди които заваряват с променлив ток.
Какво повече има да се дискутира?

Предлагам, всички участници, да се придържаме към добрия тон, и моля всеки да си изтрие мнението което е на заядлива основа.
Приятен ден на всички.
:partyman:
Sof - специалист
iivanov написа:
Мдаа, установи се най-накрая, че крокодила е по-зелен, отколкото дълъг.Неприятно, но полезно.
Sof, разбра ли сега, че истината за Райдъра, ще излезе при ниските токове?
Човек, защо пак ме намесваш ???
Що не ме оставиш на мира ?

Не се говори за ниски токове, а НАПРЕЖЕНИЯ !!!

На Райдъра напрежението на празен ход е 75 волта. Над 80 волта напрежението става опасно и за самият заварчик, така че и това не е безкрайност !
Професионалните апарати по 1000 и нагоре ампера може и да достигат 100 волта, но и заварчиците работят със специални защитни средства и тнт. Иначе при тия токове и заварчика може да стане електрод ! :-D Незнам нека спецовете да кажат.

Изобщо не ми се пишеше в темата, но ти не ме оставяш на мира !

Хората говорят за Базичните и за трафовете и ТИ ни в клин ни в ракав ме изпраскваш в ситуацията ???
Райдера никой не го е намесвал, еле пък неговото напрежение !

А относно базичните електроди-те работят добре с правотокови уреди. Обмазката им е специална, има примеси на метали в нея и съответно заварката е по добра с по малко съдържание на Водород и тнт.
Инвертора работи с поляризирано напрежение(импулси) с по високи нива от тези на променливотоковите уреди и за това е оптимален вариант за тези електроди.
Поляризираното напрежение е и с по пробивно действие. Инвертора е направен така че да поддържа стабилна дъгата и това също помага за по късата работна дъга която изисква базичният. По трудното му палене пък се подпомага от това че инверторите имат и по вискоко стартово напрежение и респективно ток.

iivanov, ако поне малко разбираш от схеми- разгледай схемата на Райдера и тогава ми обяснявай какво му е напрежението на празен ход ! Еле па тока ?

Като пишем тук е добре да правим разлика поне между ток и напрежение.

Райдъра лош или добър, Китаец или Негър, за мене е ок щото е Кендо - схемата е класическа , има си дросели за базичните електроди.
Тествал съм го с базични и работи, и то с 2,6 мм мисля бяха- Хюндайски.
Ще го тествам и с 4 мм да видиме какво ще покаже теста !

Също много важно за добрата работа на Апарата е и на каква тактовата честота работи.
agj - майстор
pansim написа:
Колега по форум adj,
дал съм линк към описание на базични електроди които заваряват с променлив ток.
Какво повече има да се дискутира?
Щом не желаеш няма да дискутираме повече !
НО понеже ти се съмняваш в моите професионални възможности на мен ми е важно да разбера дали ти ще можеш да изпълниш заварка с базичен електрод с "Пернишка саксия" нали и тя електрожен с променлив ток,а пък и спора който ти започна беше точно за това !?
П.П. ! agj съм ! :mrgreen:
gogo7777 - майстор
Райдъра лош или добър, Китаец или Негър, за мене е ок щото е Кендо - схемата е класическа
Класика е спор няма :-D . Ето ти technical data http://www.kendoguide.org/kendo-guide/k ... n-your-own. Да свикваш с тоягата. Дръж я с двете ръце, другото ще свърши Дзен. Поляризираното напрежение е пробивно и честотата е висока.
Перник срещу Кендо :shock: Битката на титаните.
agj - майстор
Няма ле модератори тук!?
Последния пост е напълно безсмислен няма нищо общо с темата!
  • 1
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 441

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: