• 1
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 441
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
Sof - специалист
Пансим, като оставиме на страна търканията ни тук и тнт, до колкото разбирам Ти казваш че тази машинка работи задоволително при тази супер опростена схема. Казваш че даже ще работи задоволително на 130 ампера.
Аз не разбирам от тези апарати, колкото тебе, спор няма, но от това което ти казваш и което аз разбирам, значи без да си кривиш душата, можеш да кажеш че Китаеца Райдер е -расов и параметрите които са му дали са реални.

Незнм, но аз това мисля и разбирам, и не го мисля защото имам сметка да правя реклама на Райдер, а защото е в интерес на истината !

Аз от Райдерските неща, след водната им помпа, която последно закупих бягам далече от тях !

Но и Инверторният им апарат не е техен всъщност, както се разбра, а е съвсем друга марка с традиции в тази сфера.

Всъщност, ако кажа -Спецове какво ви е мнението за Инверторен апарат КЕНДЕ, дали пак ще звучи като какво ви е мнението за Райдър ???

Райдер е като ТОПРЪН за авточастите- поръчват на различни фирми части и инструменти и ги пакетират под марката Райдер- кое, качествено кое не ! А пък и от цената им зависи всичко-евтиното си е боклук.
На последък поръчват само евтини боклуци и си скапаха тотално "имиджа" !
:prost:
pansim - майстор
"Супер опростената" схема, всъщност си е съвсем нормална. На снимката липсват радиаторите с транзисторите :lol: Е има спестени някой неща, ама трябва да знаеш какво да гледаш...
И моля те - стига с този РАЙДЕР. Там имаш 12 МОСФЕТ-а А тук 2 ИГБТ. Всяко със своите предимства и недостатъци. Разбрах че ти е любим този инвертор РАЙДЕР.
Ок, нищо лошо, ама стига вече де...
Sof - специалист
Е аз не разбирам тия 2 IGBT транзистори какво иска да каже.

Писали са че с тоя инвертор ще влачи 4 мм електроди ??? Това може ли да стане ?

=========

За Райдъра ми е интересно по схемата-това което при мене изгоря- тоя транзистор мощният (Тошибата) отгоре-какво прави, защо беше изгорял, дали е необходимо да има радиатор-аз му сложих, защото нагряваше на ниски ампери.

Райдъра е с 24 транзистора и три импулсни трафа !!!

Схемата може и да е с друг тип танзистори, но ми се струва че доста модули липсват в този апарат.

Тия IGBT транзистори са биполярни с изолиран геит-някакви такива. Те като мощносст и корпус по големи лио са от класическите Мосфет ???

Щото IGBT ако е с корпуса на мосфета някакси 24 броя ми вдъхват повече мощ от 2 броя !

Е разбирасе принципът е различен- мосфета -работят в ключов режим и може да се ошашкат и да стане мазало, а тия IGBT сигурно работят по различно, но количеството им лично мене ме впечатлява повече ! :mrgreen:
Последна промяна от Sof на ср дек 18, 2013 5:08 pm, променено общо 1 път.
pansim - майстор
Sof написа:
Райдъра е с 24 транзистора и три импулсни трафа !!!
Глупости. Схема пълен мост. 4 транзистора на траф...Е надявам се можеш да смяташ...или броиш диодите за транзистори.
Смятам вече да приключвам с теб и твоя велик РАЙДЕР. Просто ми омръзна едно и също пет пъти да повтарям.
:partyman:
Sof - специалист
Схемата може и да е с друг тип танзистори, но ми се струва че доста модули липсват в този апарат.

Тия IGBT транзистори са биполярни с изолиран геит-някакви такива. Те като мощносст и корпус по големи лио са от класическите Мосфет ???

Щото IGBT ако е с корпуса на мосфета някакси 24 броя ми вдъхват повече мощ от 2 броя на същата площ и големина !

Е разбирасе принципът е различен- мосфета -работят в ключов режим и може да се ошашкат и да стане мазало, а тия IGBT сигурно работят по различно, но количеството им лично мене ме впечатлява повече ! :mrgreen:

======================

2 транзистора за един ли се смятат ??? Аз не съм наясно със принципната схема, ти си техника !

Не знам -аз броя това което виждам-от едната страна-6 отдолу и 6 отгоре има 12 и от другата още 12. Това броя аз ! = 24 Тошиби и един отгоре -25 :mrgreen: (на страница 20)

Обясни ги тия транзистори !

Като да се заяждаме -пишеш много, а като шпитам нещо да се обясни по същество и да е полезно - нещете !
:)
Обясни де, не се заяждам а питам от интерес !

Ето от едната е това, ами другата не я ли броиме ?
Изображение

Или грешката ми е че половината от тях имат друга работа ???
pansim - майстор
Горното са транзистори 6 на брой мосфет
Долното са диоди.
Sof - специалист
От долу има два квадратни Греца дето изправят тока на входа. А тия диоди ? Не са ли Тиристори- управляем диод ?

Такива три-изводни диоди аз не съм виждал.

Защо имат изолатори на изводите си само те ? Големи токове ли минават и да не пробие междуизводно ?

Как на изхода имаме положителни и отрицателни импулси -след импулсните трафове ли излизат тия 200 амперови импулси директно ???

Схема пълен мост. 4 транзистора на траф- какво иска да каже ? Тия три трафа как вадят + и - импулсите ???

Обясни я тая схема де. Няма да ти вземеме професията !
profesionalist_wood - майстор
Всичко е китаец,дори компютрите и отбранителните системи в Пентагона са чисто китайски с чат пат американско участие...Просто има китайско и китайско-качествено и некачествено
iivanov - майстор
Pansim,напиши, че райдър  е"расов и параметрите които са му дали са реални"и да се приключва.То и без това се оказва, че неговата машина е най-споменаваната в темата.
  • 1
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 441

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: