• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 59
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
LazarGanev - "Велик майстор"
Кто за тебе Вежен са супер (в смисъл за конструкционни заварки). Норда е за професионалисти, но се работи много трудно, но пък стават качествени водоплътни заварки. Дори и професионалните заварчици трудно работят с него, особено на тънкостенни детайли - под 3мм. Амперажите за добре, за Норда трябват 10-15А повече от нормалното за Вежен
Korohulio - специалист
А няма ли Норда аналог, с който да се работи по лесно, но на сходна цена :-D ?
"Норд" са базичните (стоманените) електроди на завода в Ихтиман, които са под шапката на шведската марка ESAB. Не са лоши - средна хубост. Проблемът е, че със стоманени електроди се работи трудно - залепват, каквато и да е марката
sparow - специалист
Колега,не се работи толкова трудно със стоманените.Стига електрожена да е правотоков.Вярно че си трябва малко практика.
Но вежен и норд ,са възможно най евтините и не особено качествени електроди.С вежен може да заварваш асмалъци :lol:
Купи си ОК на есаб модел 46 или 48.00.Кутия мисля,че беше около 30лв.
Вежен и Норд изобщо не са най-евтините - има и двойно по-евтини, които на мене ми допадат и аз работя с тях. Работата ми налага да наемам в определени моменти различни заварчици на тръби и всеки си идва със своя вкус. Не се опитвам да налагам стандарти, а купувам на всеки електродите с които е свикнал. Единия харесва едните,оплюва другите, другия обратно, а аз не споря - за мене е важен резултата . ЕСАБ почти не купувам, защото титулярът не ги харесва :).
ralev - специалист
ESAB са собственици на завода в Ихтиман http://www.esab.bg/
LazarGanev написа:
"Норд" са базичните (стоманените) електроди на завода в Ихтиман, които са под шапката на шведската марка ESAB.
vanci88 - напреднал
Хубавият електрожен решава доста проблеми...
Купуваш евтино и после все се съобразяваш с него :lol: .
Korohulio - специалист
Купуваш евтино и после все се съобразяваш с него .
Да съгласен съм и за това заложих на ESAB!
Мерси за съветите, ще се "помъча" още малко с Норд, може и да свикна, ако ли не ще видя с електроди OK! И все пак си мисля, че проблема с Норда е от "майстора", а не от електрожена :)
agj - майстор
Korohulio написа:
Купуваш евтино и после все се съобразяваш с него .
Да съгласен съм и за това заложих на ESAB!
Мерси за съветите, ще се "помъча" още малко с Норд, може и да свикна, ако ли не ще видя с електроди OK! И все пак си мисля, че проблема с Норда е от "майстора", а не от електрожена :)
Добре, заложил си на ESAB! ... марков е и е един от водещите производители но това не спасява положението - Норда пак си лепне нали .....? Явно и скъпия електрожен не решава проблемите сам!
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 59

Тема "Инверторни електрожени" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: