fill написа:Желязо и слънце е достатъчна динамика...Прав си.
За температурните - линейни и обемни промени , не бях се сетил.

fill написа:и кола върху нея" е достатъчна динамика...Щом така казваш.
p.v.x написа:Това са мои съждения.Така е- не си прав. Моста е статична конструкция. Подложен е на статични и динамични натоварвания.
Може и да не съм прав.:
fill написа:Ей тва са спИциалисти...първо ти обясняват как да се наакаш,после как да се наакаш още повече...Абе fill, не знам къф ***фил си ама започваш да ми се катериш по оная работа. Я да те питам за къв вектор си мислиш, като окантяването на капака бе твоя аматьорска идея, която всъщност изкриви капака. Дори с винкел би станал още по-крив. Човека не е наясно с материята опитал е сам и ето резултата.....няма лошо. Динамиката не се изменя при заваряването на шината, както предложих......ама едва ли го проумяваш
Пак да питам спИциалистите...Оти толкоз заварка,нали требе динамика...
Изкривихте капака в четирите равнини,а сега давате решения само за двете.Третата,компромис с пантите.А четвъртата...
Гост написа:Тука не се бъзикайтe,защото винаги има НЯКАКВА деформация.Ако всичко е правилно,при натоварване деформацията е еластична-т.е. материала се разтяга в граници,в които след разтоварване възвръща първоначалната си форма.Ако няма никакви условия за еластичност(предварително създадени големи вътрешни напрежения в конструкцията,или липса на "динамика",както я нарече Гого),настъпва или пластична(окончателна деформация на материала,без възможност за възвръщане на първоначалната форма) или след умора на материала или връзката(въпрос на време) следва окончателно разрушаване на въпросната връзка(зав.шев),а е възможно и на конструкцията.Точно тази спомената и иронизирана "динамика" е предимството например на прекъснатия шев пред непрекъснатия,цял заваръчен шев с голяма дължина.Ако някой все пак се вълнува от тези подробности,де.....fill написа:нали требе динамика...Защо требе тая динамика в една напълно статична конструкция на някакъв прост капак за шахта? Е това не можах да разбера.
gogo7777 написа:Гледам не си ме послушал и си сложил шина и по краищата....няма лошо, но изпълнението е лошо, Ковеслав ти е обяснил накратко грешкитеДали трябва да прерязва целия напречен профил на шините и рамката или има вариант примерно само по 5 мм от шината от към свободната тясна страна. Заварявал си прекъснатият шев шахматно, което е грешно /сега капака е "вдървен" от заварка и няма динамика/. Все пак има лек......
На картинката съм ти отбелязал 8-те точки където да срежеш шината /с 2,5мм диск примерно/ и да завариш отново прорезите. Условно там където "куца" капака, там съм белязал. Следвай поредноста на заваряване. Първо режеш после заваряваш. Викни някой заврчик да свърши тая работа, защото като гледам ти не се справяш, а тия заварки трябва да се изпълнят "от раз".Пантите може да не ги режеш сега, ще прецениш това после.....
Прикачен файл:555.jpg
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: