• 1
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 441
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
Sof - специалист
Е ти явно си говорител на Пансим, иначе си прав че на 1000 волта мисля беше 1 снатиметър пробивното разстояние. Аз много добре правя разлика между двете величини, но се изказвам Разговорно в случая.

Дали е грешка, може ама тук се работи с големи токове, напрежението е около 300 волта.
bigdragon - майстор
Sof написа:
... иначе си прав че на 1000 волта мисля беше 1 снатиметър пробивното разстояние.....
Въобще не съм казвал такова нещо. Пак си объркал понятията.
Правилният термин е пробивно напрежение и то зависи, освен от разстоянието и от много други неща.

Един приятелски съвет към Sof:
Не спори с глупака!
Ще те свали на нивото си и ще те победи с опит.
8180 - майстор
Sof написа:
Е ти явно си говорител на Пансим,
Соф, Косис, Форе,
Хайде запри се малко, МОЛЯ.
Идват празници - ще ти е скучно пак на БАНнички.
Не ми разваляй настроението. :)

Правилата - т.1 !!!!!
filmatoplo - майстор
:supz: Радост - поправих си Фрониуса .
gogo7777 - майстор
Браво :supz: . Сега ако споделиш и кой го е оправил :-D .

Sof, тия трикраките диоди вероятно са бързи, двойни, Шотки диоди най-вероятно с общи катоди.
Sof - специалист
Е да, почти се досетих от документацията която ми прати Пансим, там ги има, но е на Руски, а на мене Английският ми е по разбираем.
Радвам се че за пръв път ме споменавате без целта да е джумбиш !

Мерси за което ! :partyman:

Надявам се скоро да я проумея тая схема, защото има още доста за изясняване.

Абе вие с Пансим сте във всички форуми където има теми за инверторни апарати, таман питах в Офроуд форума за моите неясноти и видях че и там ви има !
И веднага си казах и тука ще стане патардия, ма дано не е така ! :?:

gogo7777, ако случайно можеш и искаш да ми отговориш и на другите въпроси които съм задал, аз няма да ти се обидя ! :-D

==============

Абе в тая тема има ли снимка на отворен Фронус или друг марков Апарат около 200 или нагоре ампера, да видиме какво има вътре в тези така хвалени машини ?
Аз не съм видял.
gogo7777 - майстор
Радвам се че за пръв път ме споменавате без целта да е джумбиш !
Е не е баш така.... :-D . Това за джумбуша е твоя презумция. Като ти чета постовете оставам с впечатление, че си прозорлив и не доумявам защо дърпаш думи от контекста и предубедено ни обявяваш за врагове :-D

А какви са ти другите въпроси? Ако са за електроника по инвертори, там съм гола вода? :-D Единственото което знам със сигурност е, че един апарат за да заварява добре е нужна ТОЧНА настройка. С постоянна и "гъвкава" дъга при ниски и средни токове. Тая така да я наречем "гъвкавост" е от ОГРОМНО значение за заварчика. Заварчика не е електротехник, а леяр :-D . За него е важно окото в стопилката да е с определен цвят, размер и форма. Да контролира дължината на дъгата в някакви граници, както и да я угаси когато пожелае, а не апарата когато иска :-D . Точно при номинални токове, стопилката да застива за определено време иначе се получават аномалии в твърдия разтвор. Може би честотата и индуктивноста са важни това не знам. При топлообмена играят доста фактори и има зависимост Джаул / градус. Много погрешно е да се мисли, че колкото по-дебело желязо се заварява, толкова повече ток (А) е необходим. Зависимоста не е пропорционална. Няма права пропорционалност и на големината на тока към дълбочината на провара. Зависимостите са съвсем други и са свързани с металознанието. За дебелината на електрода също. Дебелината е съществена само при технологията (ако е зададена), необходимият катет по спецификация и производителноста. Апарата като източник на тая енергия е важен сам по себе си. Та там е разликата между посредствената техника и про-машините. Естествено и качеството на частите участват в играта и ценообразуването :-D
filmatoplo - майстор
Фрониуса ми го оправиха в Бургас за 50 лв , точното место , ами до едно предприятие :? , утре ще питам как се казва. А между другото без да знам че фрониуса ще стане си купих Кракра от Сандански :supz: .
swissmad - специалист
filmatoplo написа:
си купих Кракра от Сандански :supz: .
Сори за любопитството ама колко излезе доставката от Сандански до Бургас на електрожена (Кракрата)?
  • 1
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 441

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: