• 1
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 441
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
Sof - специалист
Абе майче аз ги споменах, ама сега ако ти отговоря да не стане пробле, щото аз останах с впечатление че тия работи не те касаят.
Със сигурност Пансим е по на ясно, но от моя опит с тия елементи- каточели те пряко зависят естествено от качеството на изработка-как са херметизирани и второто как са "съгласувани" в схемата.
Може да работят и дълги години без да се повредят, а може и да се наложи смяната им и на първата година !

Ако визуално кондензатора е разпукал отгоре металната си капсуловка-значи е заминал.
А тук белите от тяхната повреда може да са значителни-биха объркали работният такт на транзисторите.

Компютърните захранвания -думкат здраво от такива проблеми.

Последно ми замина приемник на Булсатком от тях-бяха се надули. Можеше да се ремонтира, но го замених.

Конкретен пример : Имам два кинескопни телевизора -Самсунг, единият вече да не чува Дявола направи над 15 години-не е отварян никога !
Вторият е сглобяван в Полша, по стар е около 4 години- 6 пъти му се прави захранването до тук-или са кондензатори или нещо друго-абе кофти схема като цяло-Пратих го на Село да работи там по малко.
Последна промяна от Sof на съб дек 21, 2013 1:25 pm, променено общо 2 пъти.
pansim - майстор
В даташийта на кондензаторите, има колко часа гарантира производителя при определени условия.
Sharkolia - специалист
От това което прочетох тук за китайските инвертори разбрах ,че са главно с две схеми МОСФЕТ и ИГБТ .Та въпросът е: коя е по-добра и на коя бихте заложили вие ако копувате нов КНР инвертор и има ли начин да се провери това преди покупката? В някои оферти виждам ,че пишат схемата ала в други липсва.Измамата с А-те също ме притеснява,разбирам (гол и бос съ в ел.техниката) ,че няма начин да бъдат проверени преди покупка. Pansim, гледах видео в което мериш амперите. ти имаш ли няква изградена вече представа с колко ни лъжат в тези две по-горе написани схеми?
dragozow - майстор
И двете са добри ако са добре изпълнени. Китайските от пазара обикновено лъжат с параметрите, плащаш 200 ампера и купуваш от 120 до 200 в зависимост на какво попаднеш. Има начин да се провери като си вземеш няколко електрода и пробваш преди да купиш.
pansim - майстор
Sharkolia написа:
Та въпросът е: коя е по-добра и на коя бихте заложили вие ако копувате нов КНР инвертор и има ли начин да се провери това преди покупката? В някои оферти виждам ,че пишат схемата ала в други липсва.Измамата с А-те също ме притеснява,разбирам (гол и бос съ в ел.техниката) ,че няма начин да бъдат проверени преди покупка. Pansim, гледах видео в което мериш амперите. ти имаш ли няква изградена вече представа с колко ни лъжат в тези две по-горе написани схеми?
Един съвет - не чети това което пишат като описание по разни съмнителни сайтове и др...Обикновено са ПЪЛНИ глупости, дължащи се на абсолютната некомпетентност на продавачи и преводачи.
От моя опит - при надписи 200А на тези по-горе в темата /дал съм и снимка на платката/ обикновено се движат от 130 до 150А. Лошото е друго - надеждноста е доволно ниска. Дефектират по-бързо от нормалното :cool:
Не взимай без увереност че имаш гаранция не само на думи. След един ремонт, обикновено стойноста се доближава до инвертор с добри показатели и РЕАЛНА гаранция.
Разлика МОСФЕТ или ИГБТ за заварчика НЯМА. Само тези с МОСФЕТ са по-тежки поради особености на работата и необходимоста от по-добро охлаждане.
За тест - само базични електроди и добър, ама наистина добър заварчик, койдо да даде мнение. Инак - котка в чувал. Продължавам да твърдя, че тез жълтите, НЕ работят добре с базични електроди на ток над 70-80А.
Sharkolia - специалист
Не живея в България ,ако бях там със сигурно щях да се възползвам от услугите ви . Слушайки вашият съвет за гаранцията ми се ще да си купя тук (Полша) някоя машинка с възможно най-дълга гаранция.
Също така съм и объркан дали да е такъв кютук по поръчка 300А (таф) на 230 /400V + стартер на акумолатори 12V и 24V http://allegro.pl/spawarka-transformato ... 31147.html или някой китаец на същата цена 670 злоти делено на две = 335 лева. Не ,че такава мощ ми е потрябвала за гаражните ми терзания ала стартера за акумолаторите ме изкушава :)
Също въпрос относно ей тази машинка ,някой чувал ли е за такава машина или и тези са маскирани китайци?
http://allegro.pl/spawarka-mma-sherman- ... 43472.html
И трети вариянт ми се струва ей тва не е лошо http://allegro.pl/spawarka-invertorowa- ... 01541.html
Описани са по полски ала ми се струва ,че техническите параметри са разбираеми на всички езици.
gogo7777 - майстор
Апаратите са ми непознати. Така, че не взимай мнението ми за чиста монета. :-D Вторият дето си дал като вариант (Шерман...АРК 200 разбира се :-D ) ми хвана окото, ама знам ли :? . Има една екстра плюс (освен задължителните) VRD, внушителен вид и тегло. ПВ-то не е ясно по кой стандарт е дадено. Гаранцията и сервиза са от значение при покупката. Там ти си знаеш. Не намирам официален сайт на производителя, което ме навежда на мисълта, че е произведен за Полша от някъде си....Май всяка държава си има свой модел азиатски инвертор
http://spawarka.eu/18-spawarka-sherman- ... c-mma.html
nikolson - майстор
Sharkolia написа:
Описани са по полски ала ми се струва ,че техническите параметри са разбираеми на всички езици.
Драгозов ще ти обясни! :-D За описанията не се притеснявай, поляците пишат на маймуница, тъй че всичко им се разбира...
dragozow - майстор
8 кг по DPD (Speedy) излизат до Полша 65 лв, иначе най-близо до теб има същите машини в Литва и Чехия:
http://www.stahlwerk-schweissgeraete.de ... tions.html
Sharkolia - специалист
dragozow написа:
8 кг по DPD (Speedy) излизат до Полша 65 лв, иначе най-близо до теб има същите машини в Литва и Чехия:
http://www.stahlwerk-schweissgeraete.de ... tions.html
А гаранцията и сервиза? Да не дава дядо боже да се скапят два пъти по 65лв за гаранция която трябва да е безплатна ,а времето да иде до там и обратно:) Аз по-добре да скоча направо на Кемпи :)Латвия Чехия и България са в същата тарифова зона ако говорим за пратка от тук до някоя от страните в ЕС.
  • 1
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 441

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: