dragozow написа:Как ще сме малък пазар бе? Я вижте какво строителство се е развихрило по морето бе,как си мислите че тия строители сигурно не заваряват с електрожени а с калаен припой? И може би не изливат цимент в кофража а с кал и слама?Горе колегата от Агромаркет каза от БГ до ПЛ 65лв през куриерска фирма ,е колко струва един ТИР със стока до БГ ?Стандартен европалет излиза около 390 лв без ДДС, аз често возя от Płochocin до София. Куриерите винаги са по-скъпи и по-бързи. Има и нещо друго, зависи от мащаба на търговията. От Германия поръчвам машини и плащам транспорт 20 евро на машина през акаунта на немския търговец, в България съм питал UPS, DHL и др...казват че сме малък пазар..цената на същото става 50-60 евро.
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
profesionalist_wood
- майстор
4412 мнения в "Избор на инверторен електрожен"
dragozow
- майстор
Не само за тях, за повечето големи фирми пазара ни е малък. Наскоро Hitachi ни вербуваха да станем официален вносител за България и ни дадоха по-скъпи цени именно защото сме малък пазар, естествено отказахме. Знам много фирми които са влезли в България и после са излезли именно заради малкия пазар и ниската покупателна способност. Ако аз например боря 1/2 контейнер сондажни помпи, колегата от Румъния продава 8 контейнера, а колегата от Полша 25 контейнера годишно. Съответно този в Полша има най-добри цени, защото отстъпки се дават за количества, а не за обещания. С много неща е така, на големите пратки транспорта също е по-евтин.
Sharkolia
- специалист
dragozow написа:Не само за тях, за повечето големи фирми пазара ни е малък. Наскоро Hitachi ни вербуваха да станем официален вносител за България и ни дадоха по-скъпи цени именно защото сме малък пазар, естествено отказахме. Знам много фирми които са влезли в България и после са излезли именно заради малкия пазар и ниската покупателна способност. Ако аз например боря 1/2 контейнер сондажни помпи, колегата от Румъния продава 8 контейнера, а колегата от Полша 25 контейнера годишно. Съответно този в Полша има най-добри цени, защото отстъпки се дават за количества, а не за обещания. С много неща е така, на големите пратки транспорта също е по-евтин.Е някой може ли да ми го обясни логично? Няма търсене на тяхната стока и поради този факт те решават да вдигнат цената
Ебаси филма майна :
Весела Коледа колеги!
profesionalist_wood
- майстор
Преди време говорих с една в Китай,и дори ми предлагаше да продавам козметични продукти в БГ дори беше готова да ми прати контейнери с двойно по-ниски цени от нормалното да преборят конкуренцията , за сметка на фирмата им щяха да ми пратят! Да живее Китайската Народна Република! 
Хитачи са тъпанари, ако трябва ще докараме чичо Динг Ли в гаражите да произведе същите продукти със същото качество! В Китай има 25 стандарта за качество,така че...
Да не реват западняците че китайския дракон ги поглъща и им прави сечено....
Хитачи са тъпанари, ако трябва ще докараме чичо Динг Ли в гаражите да произведе същите продукти със същото качество! В Китай има 25 стандарта за качество,така че...
Да не реват западняците че китайския дракон ги поглъща и им прави сечено....
nikolson
- майстор
kuger написа:Е някой може ли да ми го обясни логично?Има обяснение. Но не може да се обясни в два реда. Друг въпрос е, дали е логично, в смисъл, дали е продуктивно. Но прави впечатление, че някои мултинационални марки в Германия са на цена като у нас, а по-евтини са в Русия.
gogo7777
- майстор
- На линия
Икономика, кво да правиш.......... А да си чул производител на заваръмна техника да си е изнесъл производството в Китай или Турция с цел комерс или поради по-евтина работна ръка..... Говоря за истинските барабар с технологията. Да се конкурират сами.........божеееее Разликата от флекса и електрожена е космическа.
agj
- майстор
Някой модели машини на Есаб се произвеждат в Китай!
Имам дълбоки съмнения че част от производството на Кемппи също е изнесено в Китай! На по старите машини си пишеше че са произведени във Финландия на тези новите от преди една-две години не е упоменат производител!
Турците пък си имат заваръчни машини собствено производство !Една от техните марки Askaynak - отдавна е под крилото на Линкълн!
Много интересно обаче защо никой от световните лидери не ще да си изнесе производството у нас,след като ние от десетки години си произвеждаме прекрасната саксия КраКра!
Имам дълбоки съмнения че част от производството на Кемппи също е изнесено в Китай! На по старите машини си пишеше че са произведени във Финландия на тези новите от преди една-две години не е упоменат производител!
Турците пък си имат заваръчни машини собствено производство !Една от техните марки Askaynak - отдавна е под крилото на Линкълн!
Много интересно обаче защо никой от световните лидери не ще да си изнесе производството у нас,след като ние от десетки години си произвеждаме прекрасната саксия КраКра!
Sharkolia
- специалист
agj написа:Някой модели машини на Есаб се произвеждат в Китай!Някъде четох ,че Кракра е абсолютно соц, копие на модел на ЕСАБ от преди 30-35г. до ден днешен не са мръднали от тази стара схема.
Имам съмнения ,че въпреки старата си схема ,ако човек попадне на нова(не ползвана) Кракра тя ши си бачка и на неговото 40 и тнт. Друг е въпроса ,че ще си бачка така както е било прието ,че електрожена трябва да бачка преди 40г.
Тва безотговорно мнение подлежи на неточности свързани с липсата на опит и знания в сферата на заваряването.
Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература