• 1
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 441
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
profesionalist_wood - майстор
dragozow написа:
Горе колегата от Агромаркет каза от БГ до ПЛ 65лв през куриерска фирма ,е колко струва един ТИР със стока до БГ ?
Стандартен европалет излиза около 390 лв без ДДС, аз често возя от Płochocin до София. Куриерите винаги са по-скъпи и по-бързи. Има и нещо друго, зависи от мащаба на търговията. От Германия поръчвам машини и плащам транспорт 20 евро на машина през акаунта на немския търговец, в България съм питал UPS, DHL и др...казват че сме малък пазар..цената на същото става 50-60 евро.
Как ще сме малък пазар бе? Я вижте какво строителство се е развихрило по морето бе,как си мислите че тия строители сигурно не заваряват с електрожени а с калаен припой? И може би не изливат цимент в кофража а с кал и слама? :) Най-ме е яд че тук дърводелските машини са по-скъпи отколкото в богатия запад деба....те оня ден един пич ми се оплаква че не му достига време да запълни нормата за доставка на строителни материали с тирове мрамор от Гърция,Гипсокартон от Германия и арматура от Косово а тия от Диейчел и ЮПиЕс бил малък пазара... :irre:
dragozow - майстор
Не само за тях, за повечето големи фирми пазара ни е малък. Наскоро Hitachi ни вербуваха да станем официален вносител за България и ни дадоха по-скъпи цени именно защото сме малък пазар, естествено отказахме. Знам много фирми които са влезли в България и после са излезли именно заради малкия пазар и ниската покупателна способност. Ако аз например боря 1/2 контейнер сондажни помпи, колегата от Румъния продава 8 контейнера, а колегата от Полша 25 контейнера годишно. Съответно този в Полша има най-добри цени, защото отстъпки се дават за количества, а не за обещания. С много неща е така, на големите пратки транспорта също е по-евтин.
Sharkolia - специалист
dragozow написа:
Не само за тях, за повечето големи фирми пазара ни е малък. Наскоро Hitachi ни вербуваха да станем официален вносител за България и ни дадоха по-скъпи цени именно защото сме малък пазар, естествено отказахме. Знам много фирми които са влезли в България и после са излезли именно заради малкия пазар и ниската покупателна способност. Ако аз например боря 1/2 контейнер сондажни помпи, колегата от Румъния продава 8 контейнера, а колегата от Полша 25 контейнера годишно. Съответно този в Полша има най-добри цени, защото отстъпки се дават за количества, а не за обещания. С много неща е така, на големите пратки транспорта също е по-евтин.
Е някой може ли да ми го обясни логично? Няма търсене на тяхната стока и поради този факт те решават да вдигнат цената :-D
Ебаси филма майна : :? :toimonster: :megaeek: :shocked: :ug: :santagrin:
Весела Коледа колеги!
profesionalist_wood - майстор
Преди време говорих с една в Китай,и дори ми предлагаше да продавам козметични продукти в БГ дори беше готова да ми прати контейнери с двойно по-ниски цени от нормалното да преборят конкуренцията , за сметка на фирмата им щяха да ми пратят! Да живее Китайската Народна Република! :-D
Хитачи са тъпанари, ако трябва ще докараме чичо Динг Ли в гаражите да произведе същите продукти със същото качество! В Китай има 25 стандарта за качество,така че...
Да не реват западняците че китайския дракон ги поглъща и им прави сечено....
dragozow - майстор
С китайската стока е същото, след кризата са много внимателни.
kuger - майстор
Е някой може ли да ми го обясни логично? Няма търсене на тяхната стока и поради този факт те решават да вдигнат цената :-D

Логиката е като в България, с "празничните" намаления!
Весела Коледа!
Изображение
nikolson - майстор
kuger написа:
Е някой може ли да ми го обясни логично?
Има обяснение. Но не може да се обясни в два реда. Друг въпрос е, дали е логично, в смисъл, дали е продуктивно. Но прави впечатление, че някои мултинационални марки в Германия са на цена като у нас, а по-евтини са в Русия.
gogo7777 - майстор
Икономика, кво да правиш.......... А да си чул производител на заваръмна техника да си е изнесъл производството в Китай или Турция с цел комерс или поради по-евтина работна ръка..... Говоря за истинските барабар с технологията. Да се конкурират сами.........божеееее Разликата от флекса и електрожена е космическа.
agj - майстор
Някой модели машини на Есаб се произвеждат в Китай!
Имам дълбоки съмнения че част от производството на Кемппи също е изнесено в Китай! На по старите машини си пишеше че са произведени във Финландия на тези новите от преди една-две години не е упоменат производител!
Турците пък си имат заваръчни машини собствено производство !Една от техните марки Askaynak - отдавна е под крилото на Линкълн!
Много интересно обаче защо никой от световните лидери не ще да си изнесе производството у нас,след като ние от десетки години си произвеждаме прекрасната саксия КраКра! :lol:
Sharkolia - специалист
agj написа:
Някой модели машини на Есаб се произвеждат в Китай!
Имам дълбоки съмнения че част от производството на Кемппи също е изнесено в Китай! На по старите машини си пишеше че са произведени във Финландия на тези новите от преди една-две години не е упоменат производител!
Турците пък си имат заваръчни машини собствено производство !Една от техните марки Askaynak - отдавна е под крилото на Линкълн!
Много интересно обаче защо никой от световните лидери не ще да си изнесе производството у нас,след като ние от десетки години си произвеждаме прекрасната саксия КраКра! :lol:
Някъде четох ,че Кракра е абсолютно соц, копие на модел на ЕСАБ от преди 30-35г. до ден днешен не са мръднали от тази стара схема.
Имам съмнения ,че въпреки старата си схема ,ако човек попадне на нова(не ползвана) Кракра тя ши си бачка и на неговото 40 и тнт. Друг е въпроса ,че ще си бачка така както е било прието ,че електрожена трябва да бачка преди 40г.
Тва безотговорно мнение подлежи на неточности свързани с липсата на опит и знания в сферата на заваряването. :-D :-D :drinkers:
  • 1
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 441

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: