• 1
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 441
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
gogo7777 - майстор
Със 100А-ва ръкохватка и "крокодилче" за маса.........А като им чета как изправят монофазното напрежение с мостова схема (Ларионов), направо ме напушва на смях.
И още....."и се филтрува от подходящ кондензатор"
pansim - майстор
Колега по форум, има много писано точно в тази тема. Дай си труд и прочети. Ако има неясноти - питай.
И не забравяй - няма безплатен обяд!
dragozow - майстор
Всичко им е евтино, платката, изработката, окомплектовката, няма фискален бон, гаранция само по телефона, щото адрес нямат. Ти решаваш...иначе работят ама само толкова. Като китайските моторни триони.
agj - майстор
lupo_93 написа:
Колеги какво ви е мнението за тези електрожени?Модел 200N и 200L. http://viki-mashini.com/index.php/elektrojeni
Колега ти явно не разбираш че при подобно питане отговорите ще са почти 100% отрицателни -защото стоката е китайска.И защото на подобен въпрос отговарят определени хора...!
За да получиш точния отговор е необходим и точен въпрос!А точния въпрос според мен е този: Колеги някой работил ли е с тези модели електрожени 200N и 200L.http://viki-mashini.com/index.php/elektrojeni ?
За да разберем предимствата и недостатъците на отделните марки и модели, направих тази анкета.Но жалост участниците попълнили "анкетната карта" са много малко ,иначе четвърт от всички участвували в анкетата и притежатели на зав. апарати -ползват китайски машини но само трима от тях са изразили мнение за притежаваните от тях китайци!
Sof - специалист
agj, Ти майче отговори най-правилно на Колегата. :mrgreen:

Лично за мене тези машини можеби не са лоши, нали и Аз ползвам Китаец, а и цената им е по тънка и от моята и са с повече възможности.

Но определено не ми харесва едно- че не е ясно какво става при дефект- демек сервизирането и това че адреса на фирмата е някъде там. Тоест вземаш нещо от нета и най-вероятно ако се прецака или продавача ще ти го замени, или ще си търсиш сам сервиза.
Също тая технология ИГБТ нещо на мене лично не ми вдъхва доверие, пък нека да е най модерната. Много постна ми стои вътре. Но Аз обичам да има количествено мощни елементи и радиатори вътре. :mrgreen:

Действително отговарят определени хора на тия въпроси, но и темата се води от тях основно. Някой разбират и ремонтират, други просто ги търгуват, а трети ги ползваме. И съответно всеки се изказва от неговата гледна точка и интерес.

Ако се погледне едната от машините (ИНВЕРТОРЕН ЕЛЕКТРОЖЕН TIG/MMA 250A orange - ЦЕНА 320 ЛЕВА) какво може да заварява-пише и Алумин ?! Незнам как ще стане това, поне аз не виждам да има и импулсен режим за Алумин, но :? .........

Аз релано не мога да разбера, само първите няколко модела ли са под тази ИГБТ технология или всичките ?

Много неясо и объркано е написано цялото инфо за всеки един. И за дебелините на електродите е писано както им падне. Абе -копи/пейст.
pansim - майстор
Колега Sof,
Искам с най-добри чувства да те помоля, да коментираш неща които са от твоята компетентност.

1. Няма "Алумин" такова нещо не съществува :lol: Това че неграмотните търговци не са успели даже един свестен превод да направят, не ги оправдава.
2. Цялото описание е абсолютно неточно!!!
3. За заваряване на алуминий, не е задължително да има пулсов режим.
4. Ако искаме да заваряваме алуминий, ни е необходим AC режим, а тази машина която си писал очевидно няма такъв.
5. В посочения от теб модел НЯМА 250А колкото и да се пънат търговците...ама те си го знаят. Врътни им един телефон и ги питай ДАЛИ ГАРАНТИРАТ АМПЕРИТЕ ГОРДО НАПИСАНИ НА ЛИЦЕВИЯ ПАНЕЛ.
И дали има въобще някаква РЕАЛНА /не само на думи/ гаранция.
Защото евтиното обикновено излиза скъпо.
6. Това дали на теб ти харесва или не ИГБТ технологията е абсолютно без значение. Има ФАКТИ, които го доказват,а те са независими от моето или твоето мнение. И по ИГБТ и по МОСФЕТ технологията може да се изработи много добър или много калпав инвертор. Всичко е до конструкция, изчисление, колко е спестил китаеца и т.н.
Дано си разбрал поне малко от написаното...
Sof - специалист
Какво да разбирам, Аз зададох въпроси, не съм коментирал нищо, освен че не ми харесва ИГБТ-то, щото е по компактно !

Ти си противоречиш-не било необходимо да имаш пулсов режим за Алумина, пък после казваш че машината която е спомената го няма и не може да заварява такива метали като Алумина !!! :mrgreen:

Алумин е на диалектен Мангалов, не че не знаеш, но да ме контрираш. :-D

Та Алумин или Алуминий, важното е дали тая машина може или не може да го топи и съединява добре ??? :roll:

Та е това разбрах или по точно не разбрах еднозначно от твоя коментар -може или не може Алумина без пулсо режима и ако да с какво качество !

И всичко което коментирам е в компетентноста ми- от позицията на потребител ! Казах че не ми е ясен гаранционният сервиз и магазина и тнт.
Единствено схемата с тия транзистори не ми е ясна много, но аз не я коментирам, а просто споделям, че аз бих взел пак машина с Мосфет, заради повечето мощни елементи и радиатори ! :mrgreen:
pansim - майстор
Може с пулс, може и без пулс. Ама си трябва AC
НА DC не се заварява алуминий. Говоря за ВИГ метод. Иначе с електрод за алуминий, с читав инвертор става...ама ...поне на мен не ми харесва
Sof - специалист
Тоест ако Човек е майстор и с обикновен ДЦ инвертор може да направи някоя и друга заварка на Акуминий с по ниско качество ?
Та за отговорни елементи не става.
bigdragon - майстор
В подкрепа на pansim MOSFET vs IGBT
И двете технологии стават. Въпрос на кадърна схема и изпълнение...
ЗАКЛЮЧЕНИЕ
Проведеното статистическо сравнение, обхващащо 306 MOSFET и 205 IGBT прибора
актуални към 2008 година и 355 MOSFET и 332 IGBT прибора актуални към 2013
година. За изследвания напреженов диапазон 600V÷1200V, където IGBT и MOSFET
могат да бъдат директно сравнявани, са изведени следните заключения:
 В изследваното множество ключове съществуват повече на брой прибори от
вида IGBT, което обуславя по-голямо разнообразие, свързано съответно с по-
малки загуби и по-ниска цена спрямо конкурентните MOSFET;
 Общите загуби от превключване на IGBT са чувствително по-малки от тези за
MOSFET. Това се дължи основно на по-лошите параметри на паразитните анти-
паралелни диоди на MOSFET спрямо интегрираните такива на IGBT;
 MOSFET ключовете поради ниското им изходно съпротивление се
характеризират със сравнително по-малки загуби от проводимост спрямо IGBT.
 При сравнение на общите загуби на приборите, приравнени към максималната
им комутирана мощност, IGBT са със значително по-добри показатели;
 При едни и същи максимални комутирани мощности IGBT се характеризират с
по-ниска цена спрямо MOSFET;
 Сравнението на развитието на приборите за изследвания 5-годишен период
показва общо намаляване на цената на приборите, по което може да се съди за
тяхното активно технологично развитие и използуване.
Авторът предоставя съставената база данни за над 1200 прибора за свободно ползване
на http://www.tu-varna.bg/tu-varnaetm/imag ... 20data.rar.
  • 1
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 441

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: