• 1
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 441
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
pansim - майстор
koveslav, ето ти истината:
В инверторите на ГИЗМИ 130А правите диоди са два /2/ по 20А!!! а обратните диоди са три/3/ по 20А те са по-натоварени,
понеже схемата е двутранзисторен правоходов инвертор.
Ако не вярваш - питай и други хора освен мен, да не ме обвиняват напразно тук, че съм тенденциозен.
:partyman:
http://viki-mashini.com/index.php/elektrojeni
Купих един 200L,днес изгорих 5-6 електрода 3,25 и за сега работи добре.Надявам се да няма проблеми за напред!
Последна промяна от lupo_93 на пон фев 17, 2014 10:28 pm, променено общо 1 път.
koveslav - майстор
Направо ме разбихте! Как ще се правят толкова елементарни,та те струват колкото мощни компютри,а са в пъти по-прости като техника...И все пак-коя е най-скъпата съставна част на тези инвертори?
Sharkolia - специалист
koveslav написа:
Направо ме разбихте! Как ще се правят толкова елементарни,та те струват колкото мощни компютри,а са в пъти по-прости като техника...И все пак-коя е най-скъпата съставна част на тези инвертори?
Най-скъпата съставна част е "марката" .
Някои от големите компании залагат на китайското и ЕСАБ и Линкълн Електрик имат модели изработени в Китай, едва ли качеството им е някво супер високо ,ала са по-скъпи от безимените китайски машинки ,като да вземем на пример Щалверка.
Искат да продават ужким бюджетни машини ,а те се оказват не толкова бюджетни. По-скоро натоварени с бренднейм ,който да продава на по-висока цена, ала вес пак по-ниска от тази на оригиналните им машини.

Не цитирай предишния пост!
agj - майстор
pansim написа:
Не, не съм само аз. Преди мен има в Шумен български заваръчни инвертори. Фирмата е ПОЛИ
:partyman:
Ей колега ,търговеца от Хасково продава месечно толкова машини колкото ти и Поли взети заедно ,вероятно не можете да направите за цяла година....!
Преди време пък ,собственика на една друга българска фирма за заваръчна техника се жалваше, че Вики Б купили негова машина разфасовали я ,разучили я и започнали да произвеждат същата ,само че не била толкова добра щото не можели да я разучат напълно .....!!
Тани - модератор
Пичове, хайде да оставим междуличностните дразги и да се върнем към ФАКТИТЕ ! Заваряването и схемотехниката са точни науки! Говорете си с ампери, диоди , коментирайте кое къде се произвежда, но оставете личностните квалификации настрани! Спестете ми редакцията на постове! Благодаря ви за разбирането!
pansim - майстор
Кой колко и какви машини продава, мисля че е много неуместно да се коментира тук. Освен това искам да питаш твоя приятел търговец - колко данъци е платил за тез машини които е продал? Как са внесени легално ли??? Къде е митото и акциза???
Освен това броя на продадените машини не е показател за тяхното качество, а само за ниската им цена!!!
И специално ще обърна внимание на нещо което и г-н Драгозов нееднократно е споменавал - лесно се продава под масата т.е. в сивата икономика. В момента в който се излезе на светло - цените стават други!!!
Ама затова сме и на този хал, и затова си пишем за машини с цена колкото една добра надница в Германия или Франция...

Никой не карам насила да ми вярва или да си купи нещо от мен!!!
Споделям факти, натрупани в практиката.

Колега agj, моля те да заровиш томахавката на войната дълбоко. Не знам какво толкова съм ти направил та постоянно се заяждаш с мен!
И още - горд ли си че се продава масово китайска продукция? Аз не искам да е така...можем и сме длъжни да се изправим на крака, а не да хленчим!!!
И това не се отнася до инверторите, а за всяка една стока.
Ако нещо в моето поведение те дразни - моля пиши на ЛС.
koveslav - майстор
Днес пробвах моето колибри(стандарт 130),хахаха,успоредно с се едно кемпи 140а.Правих си една метална стълба за пристройката и имаше доста за заваряване.С един познат редувахме двете машинки,с нашите си познания и умения и с едни и същи електроди,за да видим как е моята машина.Трябва да ви кажа,че качеството на заварката си е същото,килограмите са същите,само дето кемпито докато е натоварено си вдига оборотите,а щом спреш оборотите на вентилатора падат.Ако и дълготрайността на моя електрожен се окаже прилична,ще излезе че наистина не съм сгрешил.А пък ако и наистина не бръснат нула номер за ремонт,май-май...друг няма да ми трябва.Имам обаче пак едно въпросче към знаещите-само сутрин след първото включване на електрожена чувам няколко пъти,не през еднакви периоди някакво високо честотно тихо свистене,което определено не е от вентилатора.Чувал съм подобен звук от устройствата за луминисцентни лампи на 12в.Прави го два-три пъти за кратко и после цял ден включваш изключваш-никакви проблеми.Това означава ли нещо лошо или си е особенност на работата на електрониката?
Последна промяна от koveslav на вт фев 18, 2014 4:00 pm, променено общо 1 път.
agj - майстор
koveslav написа:
Днес пробвах моето колбри(стандарт 130),хахаха,успоредно с се едно кемпи 140а.Правих си една метална стълба за пристройката и имаше доста за заваряване.С един познат редувахме двете машинки,с нашите си познания и умения и с едни и същи електроди,за да видим как е моята машина.Трябва да ви кажа,че качеството на заварката си е същото,килограмите са същите,само дето кемпито докато е натоварено си вдига оборотите,а щом спреш оборотите на вентилатора падат.Ако и дълготрайността на моя електрожен се окаже прилична,ще излезе че наистина не съм сгрешил.А пък ако и наистина не бръснат нула номер за ремонт,май-май...друг няма да ми трябва.
Както писах в по горните постове , изобщо не съм съмнявал в качествата на машинката и избора ти !А сега, след като вече имаш събран повече опит ,пиши и в анкетната темата за инверторите viewtopic.php?f=56&t=45514 , за втори път те призовавам към това ,но мисля че в тази тема ще е най-ценен опита и мнението на хората ,отколкото да спорим и умуваме по различните марки и модели !

П.П.А относно цената на ремонта бъди сигурен че няма да е хич висока !Докато при Кемппи, не само бръснат но може и глави да режат! :)
agj - майстор
lupo_93 написа:
http://viki-mashini.com/index.php/elektrojeni
Купих един 200L,днес изгорих 5-6 електрода 3,25 и за сега работи добре.Надявам се да няма проблеми за напред!
Да ти е честит ,колега !Безпроблемна и успешна работа ти желая!
Това е съвсем нов модел ,досега такива не е имало в този сайт ,така че едва ли някой може да ти каже нещо за тази машинка!
  • 1
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 441

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: