• 1
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 441
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
koveslav - майстор
Аз вече се включих в анкетата,но не съм качвал снимки и мнения.Благодаря за поканата,гласувал съм.
agj - майстор
pansim написа:
Освен това искам да питаш твоя приятел търговец - колко данъци е платил за тез машини които е продал? Как са внесени легално ли??? Къде е митото и акциза???
.
Нямам нито познат ,нито пък приятел търговец !А за това което те интересува, можеш да му се обадиш ида го питаш!
Последна промяна от agj на вт фев 18, 2014 9:59 pm, променено общо 1 път.
Здравеѝте,нов съм във форума изправен съм пред дилемата за избор на инверторен електрожен
имам три един руски един кракра и един правен и трите работят добре но трудно се пренасят макар и на колела .Търся съвет за AGRO ARC140 и ARC200 работя предимно с 3.25мм интензивно ,ремонт на селскостопански инвентар
pansim - майстор
mat65 написа:
Здравеѝте,нов съм във форума изправен съм пред дилемата за избор на инверторен електрожен
имам три един руски един кракра и един правен и трите работят добре но трудно се пренасят макар и на колела .Търся съвет за AGRO ARC140 и ARC200 работя предимно с 3.25мм интензивно ,ремонт на селскостопански инвентар
Щом се работи интензивно с 3.25 то твоя избор е 200А инвертор.
agj - майстор
mat65 написа:
Изброените горе електрожени ,може да работят добре ,но само с рутилови електроди ,за твоята дейност ще ти е необходимо да работиш и с базични (и то предимно с тях),та и правилно си се насочил към инвертор и то както ти казах не само заради мобилноста! Естествено че за по голямо натоварване ти е необходимо нещо по мощно.Ако избора ти е само между тези двата избери ARC200!Но ако можеш до отделиш и по голям бюджет, потърси машина с ръчно регулиране на Аrc force или още по-добре и на Hot Start-а!
koveslav - майстор
Ясно е,че китайците също ще постигнат това,което довчера е било приоритет само на най-яките марки.Въпроса е наистина всичко да е легално и коректно.Аз също имам горчив опит с доста китайски техники,но това е действителността в момента.Точно заради тези техники се опитвам да купя по-доброто,нормално е да има различни класове и различни цени.Въпроса е,че са длъжни да ти дадат това,което твърдят че предлагат и за което плащаш,иначе си е чиста проба измама.Всички знаем,че безплатен обяд няма!
gogo7777 - майстор
пиши и в анкетната темата за инверторите viewtopic.php?f=56&t=45514
За кво да пише в оная тема? Вчера го е купил и вече има представа за кво иде реч. Нали темата е с идея да се събира информация за изпитана техника. Иначе става тема от сорта "Вижте какво си купих оня ден.....заварява като Кемпи, не е бил в сервиз.....екстра е"
agj - майстор
Е да в оная тема има машини купени не вчера а дори и утре ...! :-D Но случая за който пишеш не е такъв! koveslav е собственик на машинка от няколко месеца и е работил доста!Та затова време все пак е натрупал опит е разбрал кое и как работи ...!Ето виж какво е споделил човека :
koveslav написа:
Здравейте.От няколко месеца съм собственик на електрожен Стандарт 130(по старому Хоби 130) на Вики-б.Машинката работи добре и вече изгори доста електроди.Доволен съм,работя и с 3,25 ,с рутилови електроди наистина,върши си работата без проблем.
koveslav - майстор
За да разбера в крайна сметка мнението на производителя,а не на търговеца който ми продаде моята техника,днес звъннах в производствената база.Хората са публикували телефон за консултации, мадамата която ми прие обаждането ме прехвърли на майстора.Първо дадох инфо за това каква машина ползвам и че е в гаранция(при некоректност от тяхна страна,биха си правили сметката какво ме съветват,поне аз така мисля).Зададох им спорния за мен въпрос:"Полезно ли е за този електрожен да работи с 3,25мм електроди?" Отговора на майстора беше: "Електрожена е пресметнат да работи пълноценно с 3,25,но няма мощност да реже с тях.Ако в жегите изгорите повече елктроди 3.25,той ще си изключи и просто го изчакайте да охлади." Е,какво да кажа,освен че днес по-смело си работих,изпердаших и два електрода 3,25 за финал на бачкането след като вече бях изгорил десетина 2.5.Не изключи! Освен това сега разбрах,че вътре не е с един,а с два вентилатора.Един преди първите радиатори и втори за трафчето и за вторите радиатори.Мен лично ме устройва всичко дотук,и дано не дразня някого с подробностите!
pansim - майстор
Информацията от първа ръка е важна.
Щом така са ти казали - смело напред! :partyman:
  • 1
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 441

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума: