• 1
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 441
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
dragozow - майстор
Немско му е името само. Това е като едни мотофрези на които пише Italy design, естествено даже не са минали през Италия. Тази марка машини май се изнесоха от България.
migatronic - напреднал
Ами незнам дали само името му е немско но се обадих в магазина да провера както продават електрожени така и компресори и водоструики и доста други нешта
Прикачен файл:
23420131071420S pokrovom.JPG
23420131071420S pokrovom.JPG (14.3 KиБ) Видяна 3519 пъти
Прикачен файл:
1832013161124787WMEm 205 II.JPG
1832013161124787WMEm 205 II.JPG (6.25 KиБ) Видяна 3519 пъти
Прикачен файл:
1832013161912227WMEm 200 II.JPG
1832013161912227WMEm 200 II.JPG (6.33 KиБ) Видяна 3519 пъти
Прикачен файл:
1382012155649981WMEm 175.jpg
1382012155649981WMEm 175.jpg (5.33 KиБ) Видяна 3519 пъти
dragozow - майстор
Да, внасяха компресори, глави, водоструйки и др. Имаха доста машини, но нещо изчезнаха. Идвали са при мен да обменяме опит и т.н. Фирмата вносител се казваше Рейнланд Електро Машинен България ООД. Имаха китайска стока, но хубава, компресори с глави ABAC и др.
agj - майстор
Аз прекратявам участието си в тази тема ! :x Причината е че след намеса на модератор ...аз откривам че има изтрити постове, както мои, така и на други участници,които НЕ СА в противоречие с правилата на форума,НО чрез тяхното изтриване са получава манипулация на мненията!
pansim - майстор
След ремонт на две маркови машини /няма нищо вечно/, Ви показвам разликите в заваряване между евтин китайски инвертор и Линкълн и Кемпи. Разликата е очевидна! И мисля че дава отговор на въпроса - защо да си купя качествена машина, когато мога да спестя някой лев :)
Всеки може да направи изводи за себе си.
Приятно гледане. :partyman:

ПП Електрода е еднакъв и за трите инвертора - базичен ЕСАБ ОК48.00 Е7018 3.2мм

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=QNm8Z8R4uH0[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Wrn8_OY3854[/youtube]
koveslav - майстор
pansim написа:
След ремонт на две маркови машини /няма нищо вечно/, Ви показвам разликите в заваряване между евтин китайски инвертор и Линкълн и Кемпи. Разликата е очевидна! И мисля че дава отговор на въпроса - защо да си купя качествена машина, когато мога да спестя някой лев :)
Всеки може да направи изводи за себе си.
Приятно гледане. :partyman:

ПП Електрода е еднакъв и за трите инвертора - базичен ЕСАБ ОК48.00 Е7018 3.2мм

https://www.youtube.com/watch?v=QNm8Z8R ... e=youtu.be
https://www.youtube.com/watch?v=Wrn8_OY ... vlTriBabXw
Добре,наистина е така.Но дори и според този тест,това си е 140-150 амперова машина само за 200лв.Не си правя майтап с това,нито пък с вашия опит,колега,но ако наистина ще заварява само асмата и портата-това си е направо бинго.Събратята му с такива параметри,та и с по-ниски започват от два пъти по-висока цена,та стигат докъм 1500лв.Има ли много други недостатъци това чудо на китайската мисъл?
koveslav - майстор
Днес и аз си направих теста с намалявне на тока при работа с базичен електрод,а след като започне да гасне, проба с рутилов.Замислих се и попрочетох за този тест и се оказа че има смисъл-работния ток на Норд 2.5мм,който е с означение E7018-1 (а не само Е7018 което вече е ОК48) и на съответния рутилов,но само ако е Вежен Е6013 съвпада: 60-80A за Норд и 60-90A за Вежен.Идеята е че ако Норда гасне примерно още при 65A а после при същия този ампераж рутиловия запали лесно,става ясно че нещо не е наред с техниката.Но препоръчитлния ток за ОК 48.00 2.5мм или Е7018 (без "-1" ) е 80-110A и с него не съм пробвал,защото в момента нямах,но особено ако не е добре изсушен съм сигурен,че теста ще даде много лоши резултати.Така че-теста според мен е смислен и показателен само ако базичния електрод е Норд.
pansim - майстор
Колега, с истинска машина, НОРД 2.5мм не гасне даже на 40А
Успех в пробите.

ПП дали е норд, или есаб ок48.00 или Бьолер EV50 не съм усетил особена разлика в палене и поддържане на дъгата. Всичко е до ръка и машина.
pansim - майстор
koveslav написа:
Има ли много други недостатъци това чудо на китайската мисъл?
Има - става само за асмата и портата. Дай го на някой който има багери да си заваряват зъбите на кофата, или го пусни за заваряване на напорен тръбопровод за ВЕЦ...
Ще се учудя, ако не го сритат в прахта на половин електрод заваряване. Просто е добре да имаш повече опит с различни техники, и тогава се вижда разликата. Тази нестабилност на заваряване която се вижда и на клипа, истинския майстор я усеща веднага! Ама за Веженки е добър
koveslav - майстор
Явно без да искаме,неправилно преплитаме мнения за професионални и хоби машини.Все си мисля,че темите за тези две групи техника трябва да са различни.Няма как някаква джаджа за ширпотреба за 200лв да се конкурира с такава от 1600,та и от 2000лв.Ако ставаше-тежко им на скъпите марки.Но пък ако искаш просто да си завариш нещата вкъщи,без да получаваш ломбаго,ишиаз и т.н. от тежкия стар електрожен,тогава какво правим...Тогава и 300лв са си цена....Струва ми се,че има смисъл от още една тема само за хоби електрожени,за да не се дразнят професионалистите.
  • 1
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 441

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: