Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
dragozow - майстор
Зависи как я поръча търговеца, Gys имат отделни кодове за една машина с различно оборудване, има машини с различни кабели, с маска, с кашон, куфар или просто на друг пазар (например 110 V).
Sharkolia - специалист
Със слабият ми чешки неможах да намеря ,някъде в обявата да се предлагат кабели в комплект. Мисля ,че кабелите в комплект с електрожена го въведоха китайците и съответно много от не китайските марки за да са конкурентни предлагат някви базови кабели.
Аз не съм компетентен ,ала преди месец като купих моя Тигър150 (също чешки) или по-познат на БГ пазара като Кутрайбер КИТин150 имах желание да се кача малко по-нагоре в амперите т.е. да си взема 170 или 170ЕС ала се спрях поради причината ,че в гаража бушона на контактите ми е 16А точно толкова колкото е препазителя на 150-та ,а 170-та вече имаше предпазител или 20А или 25А и аз реших за да нямам проблем да остана на 150 пък и е по -евтин :)
Може и да няма никво значение ,ала аз не разбирам ни най-малко от тоци и реших да не се напъвам за машина дето може да се окаже ,че ми изключва бушона в гаража. :-D
п.п. тва за предпазетеля го написах ,щото неможах да видя в чешката обява какъв е предпазетеля на ГАМА 1900Л ?
Последна промяна от Sharkolia на чет май 22, 2014 12:16 am, променено общо 1 път.
agj - майстор
Sharkolia написа:
Мисля ,че кабелите в комплект с електрожена го въведоха китайците и съответно много от не китайските марки за да са конкурентни предлагат някви базови кабели.
Точно така е !Кабелите към китайските апарати са си направо подарък ,затова и на доста колеги по форум,първата им работа е да се захванат с тях-били къси ,твърди и загряващи -е да така е но ...." На харизан кон зъбите не се гледат "! :-D

Моята машина е с цена над два бона :rolleyes: но в тая цена влизаше само кабел масата...а пък машината даже беше и без щепсел ,не вярвам да си го отрязали в магазина.... :-D
koveslav - майстор
Естествено,че производителя няма как да знае как и при какви точно условия ще ползваш машината.Универсална дължина кабели няма-при едни условия 5м се оказва недостатъчна дължина,при други 3м е предостатъчна и по-дългите пречат.Всичко трябва да е по желание на клиента.Иначе пък ще намираме като недостатък на някоя машина точно много късите,или пък много дългите кабели,или пък качеството им...Аз разглеждах преди време KUTIL 149,който също беше с цена без кабели.Дадоха ми следната оферта-цена за кабели 3м - 50лв върху цената на машината.Ако искам по-дълги - по 8лв на всеки допълнителен метър върху основната дължина.Окомплектоват по твое желание,а може да допълниш и по-висок клас ръкохватки ако желаеш.
pansim - майстор
agj написа:
Точно така е !Кабелите към китайските апарати са си направо подарък ,затова и на доста колеги по форум,първата им работа е да се захванат с тях-били къси ,твърди и загряващи -е да така е
Време е някои хора да проумеят, че подаръци прави само Дядо Коледа :)
Клиента си плаща и тези къси, твърди и загряващи, никому ненужни кабели. Повечето хора директно ги заменят, или удължават /което не е най-доброто/ и естествено за сметка на собствения си джоб
Толкова за "подаръците"
Аз не съм компетентен ,ала преди месец като купих моя Тигър150 (също чешки) или по-познат на БГ пазара като Кутрайбер КИТин150 имах желание да се кача малко по-нагоре в амперите т.е. да си взема 170 или 170ЕС ала се спрях поради причината ,че в гаража бушона на контактите ми е 16А точно толкова колкото е препазителя на 150-та ,а 170-та вече имаше предпазител или 20А или 25А и аз реших за да нямам проблем да остана на 150 пък и е по -евтин
Странен критерий за избор ,заприлича ми малко на имам копче ,дай да видим какъв балтон ще ушия:).Това в рамките на шегата,разбира се,но толкова ли е трудно да се подмени предпазителя с 25 амперов?Не вярвам инсталацията ти на токовите кръгове да е изпълнена с 1,5мм квадратни проводник ,освен ако не е спестявано от кабел,но е много малко вероятно
agj - майстор
Е струва ми се че е по добре с къси кабели отколкото без нищо ! :-D Все пак за хоби работа и като подарък са си добре ...пробавал съм ги - стават! :razz: ....ама поне щепсела на китайските машини е хубав :-D :rock:
Sharkolia - специалист
niki60 написа:
Аз не съм компетентен ,ала преди месец като купих моя Тигър150 (също чешки) или по-познат на БГ пазара като Кутрайбер КИТин150 имах желание да се кача малко по-нагоре в амперите т.е. да си взема 170 или 170ЕС ала се спрях поради причината ,че в гаража бушона на контактите ми е 16А точно толкова колкото е препазителя на 150-та ,а 170-та вече имаше предпазител или 20А или 25А и аз реших за да нямам проблем да остана на 150 пък и е по -евтин
Странен критерий за избор ,заприлича ми малко на имам копче ,дай да видим какъв балтон ще ушия:).Това в рамките на шегата,разбира се,но толкова ли е трудно да се подмени предпазителя с 25 амперов?Не вярвам инсталацията ти на токовите кръгове да е изпълнена с 1,5мм квадратни проводник ,освен ако не е спестявано от кабел,но е много малко вероятно
Е,аз съм си го написъл по-горе . Не разбирам от ел. инсталации,колега в работата ми подметна ,че е възможно да прави проблем,другата важна причина също съм я написал разликата в цената :)
koveslav - майстор
Аз на голямата машина съм си направил два вида кабели с ръкохватка-за дребните неща си ползвам 10кв.,защото е много по-гъвкав и не ми уморява ръката.Големия и тежък кабел го ползвам само при нужда.Поради тази причина съм на мнение,че електрожена и кабелите трябва да се продават поотделно и да бъдат въпрос на избор според нуждите на потребителя.
dragozow - майстор
Повечето потребители предпочитат като дадат х пари за заваръчен апарат да мога да го ползват, а не да си купуват кабели или да си правят. Аз лично предпочитам да има такива, но да не са евтините, които не стават за нищо. Иначе съм правил на много клиенти хубави кабели за всякакви машини.

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: