Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
prascho - майстор
здравейте,
днес се обадих на няколко фирми за парапет от ковано желязо. Цените ме ужасяват от 150 до 300 лв/л.м за ковано желязо и от 150-200лв/л.м с алуминиеви парапети със струни или стъкла. Това са цените на фирмата със сайт:
http://www.studioglass-diva.com/catalog.php?category=45.

Споделете фирми с качествено изработване на разумни цени. В темата очаквам да вземе дейно участие нежната половина на форума. Какво бихте ми препоръчали на мен. Става въпрос за около 16,4 линейни метра+ евентуално 25,6 л.м. ако цените са достъпни за простосмъртните.

Цени на фирма със сайт:
http://ipohom-bg.com/.
Алуминиев без стъкло- 110лв/л.м, алуминиев с три напречни тръби - 130лв/л.м, с две напречни тръби - 120лв/л.м, тип решетка - 180 лв/л.м.
Луди, луди. Отчаян съм, ако са такива цените парапет скоро къщата няма да види.
На пазара предлагат ли се индивидуални алуминиви материали? с монтажа бих могъл и сам да се справя.
Виждал съм в Практикер продават подобни орнаменти от ковано желязо но не съм обръщал внимание за цени. Евентуално ако си ги купя, измисля някакъв дизайн и с помоща на заварчик дали ще излезе по евтино?
Последна промяна от prascho на чет окт 01, 2009 10:34 pm, променено общо 1 път.
emil_v r - майстор
Твойте са къси парапетчета ,прави си ги сам.
Освен това внимавай ,ако дойдат неграмотни като дупчат камъка при монтажа ще ти скапят камъка .
Ако ползваш никелови тръби ,тва е илюзия.
Те са тънкостенни железни леко никелирани и ръждясват след 3-4 месеца :-D
Това само мога да ти помогна.
prascho - майстор
Камък няма. Това са изляти от бял цимент корнизи с водобран.
enterprise - специалист
Прасчо, ти можеш ли да обработваш желязо? Ето една идея която не е много ефирна но пък ми се струва здрава и стилна.
Може да си намериш красиви усукани пръчки от ковано ( може и да не са ковано желязо ами например за по евтино има едни дето ги ползват за пердетата много красиви ) и да ги зазидаш по този начин. Това е напълно изпълнимо ( съветвах се с СХЛ по темата за монтажа :) .... Стига да ти харесва идеята

Прикачен файл

DSC_0329.jpg
DSC_0329.jpg (33.47 KиБ) Видяна 23264 пъти
Profi Stroi - специалист
Някъде във форума някой беше представил свои изпълнения на статуетки и подобни на парапети неща
Като най-читава фирма ти прпоръчвам тази на Ипохом
Иначе не се старай и да поглеждаш в Практикер и Бриколаж
Там цените са на парче и са пъти поскъпи от тези който си намерил
Иначе чичко Гугъл това разправя:
http://www.google.bg/search?hl=bg&q=%D0 ... 0%BD&meta=
Takezo Sensey - модератор
"ЧАКРИНИ" ООД , в Люлин за ковано желязо , за неръждаеми със стоманени въжета питай на лични , ако те интересува.
prascho - майстор
takezo написа:
"ЧАКРИНИ" ООД , в Люлин за ковано желязо , за неръждаеми със стоманени въжета питай на лични , ако те интересува.
Преди малко говорих с тях и цените не са по различни. Избрах си 4 парапета от каталога с цени от 145 до 175 лв/л.м и то с гладко желязо. С набраздено желязо още 30% отгоре каза представителя.
Enterprise написа:
Прасчо, ти можеш ли да обработваш желязо? Ето една идея която не е много ефирна но пък ми се струва здрава и стилна.
Може да си намериш красиви усукани пръчки от ковано ( може и да не са ковано желязо ами например за по евтино има едни дето ги ползват за пердетата много красиви ) и да ги зазидаш по този начин. Това е напълно изпълнимо ( съветвах се с СХЛ по темата за монтажа Smile .... Стига да ти харесва идеята.
Аз не мога да обработвам желязо. Изпълнимо е да но не е толкова лесно. Трябва да се налеят колонки с желязо в тях и предварително оформената решетка от въпросното желязо да се вгради. И тук изкача въпроса тъй и тъй ще се оформя решетка по предварителен дизайн, не е ли по-лесно да се вгради в някаква метална ранмка в сравнение с изливането на колонки от бетон??

Абе как се пускат два цитата на различни хора като отговор?
Тани - модератор
1.Маркираш каквото искаш да ти стане като цитат и натискаш бутона quote

2 друг начин - за да ти излезе кой го е написал: Натискаш бутона за цитат , копираш всичко написано и връщаш на предишната страница и цитираш другия . Там поставяш вече копирания предишен цитат.
prascho - майстор
По втория начин могат да се цитират едновременно до двама човека. Ам ко правим ако са трима :?:
Takezo Sensey - модератор
prascho написа:
takezo написа:
Преди малко говорих с тях и цените не са по различни. Избрах си 4 парапета от каталога с цени от 145 до 175 лв/л.м и то с гладко желязо. С набраздено желязо още 30% отгоре каза представителя.

Enterprise:
Може да си намериш красиви усукани пръчки от ковано ( може и да не са ковано желязо ами например за по евтино има едни дето ги ползват за пердетата много красиви ) и да ги зазидаш по този начин. Това е напълно изпълнимо ( съветвах се с СХЛ по темата за монтажа Smile .... Стига да ти харесва идеята.
Аз не мога да обработвам желязо. Изпълнимо е да но не е толкова лесно. Трябва да се налеят колонки с желязо в тях и предварително оформената решетка от въпросното желязо да се вгради. И тук изкача въпроса тъй и тъй ще се оформя решетка по предварителен дизайн, не е ли по-лесно да се вгради в някаква метална ранмка в сравнение с изливането на колонки от бетон??

Абе как се пускат два цитата на различни хора като отговор?[/quote]http://www.amarcho.com/web/ прочети и тук

Тема "парапет? помощ, разумни цени??" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: