• 1
  • 2
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
Здравейте!

Искам да ви попитам, възможно ли е да се завари 3 мм-ова или 5 мм-ова стоманена тел и с какво би могло да се направи? Какви заварки са подходящи (ако изобщо би станало, защото ми казаха че стоманизираната тел изобщо не може да се заварява) и къде в София биха могли да ми ги направят?
escutcheon - специалист
Със сребърен припой - става изключително здраво. Къде в София - не знам :?
LZ - специалист
Точкова заварка :?
Чаро - Акълия
Ей с тва http://www.argoni.hit.bg/8.html
Обясни малко повече. За какво е тая тел, заварката какво натоварване ще има.......
Трябваше може би да обясня предварително. Трябва ми, за да направя ето такова "огнено ветрило":

http://www.firetoys.co.uk/juggling/fire ... oison.html

Не ми трябват кой знае колко здрави заварки, но няколко от тях ще са на 15 см от пламъка и не знам дали това ще е проблем. Направил съм си заготовки от 3 мм и от 5 мм тел, защото не знам колко тежки ще станат.

ПП: Благодаря за отговорите!
Lans Link - специалист
Здравей borislove,
Явно не "чаткаш" английски.Там си го пише черно на бяло/в случая бяло на черно/ tig welded - значи на аргон.Айде със здраве.

Прикачен файл

untitled.JPG
untitled.JPG (61.36 KиБ) Видяна 6290 пъти
tonkata - специалист
Абсолютно никакъв проблем с CO или аргон на по две капки.
Всяка железарска работилница може да ти го направи(ако искат де)
Ами не ми е силна страна английския, още повече терминологията :) Благодаря за инфото!
Стефан - майстор
Не знам как да отговоря, за да не се обиди някой. Виждам доста свободни съчинения. За моженето - може по всякакъв начин. Важно е дали ще изпълни придназначението си, якостните характеристики, и т.н. За този елементарен въпрос са нужни сериозни познания в областта на металознанието, термообработката на металите, заваряването. Лесно, нали?
  • 1
  • 2

Тема "Заваряване на 3мм или 5мм стоманена тел?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: