Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
ЗДРАВЕЙТЕ

Имам здраво прихванати две, четири хром никелови страници (2mm) в един детайл, подобно на тава, има ли някой опита да каже , как мога да изпълня ( заобля ) ъгъла между тях . Предполагам че ще е с някакво лепило или кит, но трябва много надеждно да държи. Детайла е подложен на удари.

Благодаря
Takezo Sensey - модератор
Лека точкова заварка, плюс "течен метал" по фугата но той не е с цвят "никел".
Благодаря, takezo

Все пак да знаеш някаква марка, на този “течен метал”, който трябва много здраво да държи към хром никела. До колкото разбрах предлагаш точковата заварка за основа за която да се захване „течния метал”. За цвета няма значение. Оказа се че страницата е 1мм , аргоновата глава не влиза , а с CO да се ОПИТВАМ го наваря не знам дали няма да го напукам
Takezo Sensey - модератор
Марката на "Течния метал" не е от същественно значение.
Течния метал е : епоксидна смола + метален пълнител (финни стружки, метален прах)

Мога да ти препоръчам на "БИЗОН", лепи всичко което е метал (черни и цветни).
За заравяването няма да ползваш ВИГ (така мисля че казваше завараването с аргон идва от "Волфрамов електрод Инертен Газ)

Потърси МИГ-МАК (телеподаващо), с неръждаема тел 0.6 мм. мисля може да се "ударят" няколко точки, за да е достатъчно финно.

Течния метал, ще е по скоро за естетичесно оформяне на фугата отколкото да има изискване към него за някакви якостни характеристики. :wink:

жокер: POXIPOL - сив, е вид течен метал :)
neillmakoli - специалист
За течен метал бих препоръчал Локтаит.

Тема "Хром никел – въпрос" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: