• 1
  • 2
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
negramoten - специалист
Здравейте, понеже имаше мощен обир в работилницата и съм се заел да я направя малко по- защитена. В понеделник ще купувам един голям метален шкаф за инструментите, доста тежък и сериозен. Въпросът е как да се заключва, за да забавя или да откаже евентуални крадци. Можете да видите и това доста интересно видео.

http://spanak.org/2007/11/12/8-klyutcha ... 0-sekundi/
Lans Link - специалист
Здравей......Кофти ми е да те наричам така,като гледам какви красоти правиш.Та по въпроса - както се знае /и вижда от видеото/ няма катинар или брава,която да не може да се отвори.Така,че тези отпадат.Може да комбинираш с кодова брава и едно /мисля българско/изобретение.Представлява тръба в която влиза болт с кръгла глава и отвор за шестограм.Купуваш си един ключ шестограм - според болта,режеш го и го удължаваш - така крадците не могат да го достигнат със стандартен ключ.На едната врата се заварява гайката и се закрива с метално капаче.На другата врата се заварява тръбата,като при затворено положение се слага прихлупваща ламарина или шина за да не се вижда болта отвън.Всичко това не съм го правил,но съм го видял като изпълнение и мога да кажа,че е една добра преграда срещу крадци.Също може да сложиш и СОТ,но чувам,че и тях ги преодоляват като им заглушават сигнала.
Айде със здраве.
Spokoiniq - майстор
Ланс, моля те , нарисувай гореказаното, че срам не срам не успях да си го представя цветно.
sek.1 - специалист
Lans Link написа:
Здравей......Кофти ми е да те наричам така,като гледам какви красоти правиш.Та по въпроса - както се знае /и вижда от видеото/ няма катинар или брава,която да не може да се отвори.Така,че тези отпадат.Може да комбинираш с кодова брава и едно /мисля българско/изобретение.Представлява тръба в която влиза болт с кръгла глава и отвор за шестограм.Купуваш си един ключ шестограм - според болта,режеш го и го удължаваш - така крадците не могат да го достигнат със стандартен ключ.На едната врата се заварява гайката и се закрива с метално капаче.На другата врата се заварява тръбата,като при затворено положение се слага прихлупваща ламарина или шина за да не се вижда болта отвън.Всичко това не съм го правил,но съм го видял като изпълнение и мога да кажа,че е една добра преграда срещу крадци.Също може да сложиш и СОТ,но чувам,че и тях ги преодоляват като им заглушават сигнала.
Айде със здраве.
На това му викат стругарски катинар прави се само че не с шестостен ключ а с някъква нестандартна изгъзица нещо от сорта на секретните гайки на гумите на колите.
negramoten - специалист
Така ще го направя със сигурност. Само дето няма да показвам снимки във форума. По разбираеми причини. :) Благодаря.
Lans Link - специалист
Сори,че се включвам малко късно,но нямах достъп до комп.Това е чертежчето - дано се разбира какво исках да кажа.Растоянието Х е застъпването на двете тръби с оглед защита на болта от рязане и повреда.Успех!
П.П Забравих да кажа,че може и да се използва болт пе....с - демек с лява резба.

Прикачен файл

drawing.jpg
drawing.jpg (30.72 KиБ) Видяна 6647 пъти
asen4o - специалист
аз имам подобен катинар
пускам няколко снимки:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Krelion - специалист
----------
Последна промяна от Krelion на пет сеп 11, 2009 7:03 pm, променено общо 1 път.
Стефан - майстор
Krelion написа:
Ето какво надрасках набързо.Предполагам разбирате идеята :wink:
На това се казва "кукерица". Не разбирам идеята на тая тема. Това са неща, които са предназначени да предпазват от отваряне по нестандартен начин. Афиширането им помага предимно на крадците.
torbalan - Дървен философ
тези, които крадат, надали браузват форумите за да се учат как да разбиват шкафове...

ако шкафа е добре заключен - една ножица за ламарина или ъглошлайф вършат чудна работ за отварянето мо...

добра степен на защита на този тип шкафове се постига, като се завари широка (около 80 мм) тръба около катинара... така с ключа му ще можеш да го отвориш (също и със шперц), но няма да може с чук или щанга да го отвориш...
  • 1
  • 2

Тема "Заключване на метален шкаф" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: