Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
Някой чувал ли е за български електрожени на Вики-Б? Попаднах на тях... добре изглеждат, супер цена... истина ли е не знам. Мисля да си взема едно Хоби 130. Някой ползвал ли е такова?
rosenred - специалист
Не съм чувал въобще.Това фирмата производител ли е,или търговското име на изделието?
Виж, тука има хора,които имат или продават заваръчна техника,нека си кажат мнението,небързай,няма да те подведат и ще можеш да си вземеш нещо което ще ти върши работа дълго време.
dragozow - майстор
Чувал и виждал, продавам ги от няколко месеца. Инверторите не са лоши, аз обаче продавам само професионалните. Наскоро продадох едни техни големи машини. Конкретно Хоби 130 съм го отварял за да го гледаме и сравняваме в сервиза, има много добро охлаждане. С два вентилатора е и въздуха просто преминава през цялата платка. Направено е така че евентуалния ремонт да е много евтин, производителя обещава ремонт до три дена. Аз изгорих 6-7 електрода 3.25мм с него и се отказах защото видях че няма да го претоваря. Ако търсиш евтин инвертор за хоби работа става. Недостатък е че няма куфар. Ако се сетиш нещо питай. Това са му параметрите:

Код: Избери всички

Инверторен електрожен, 130А, продължителност на работа при 130А 40%, степен на защита IP 21, капацитет 15 бр. електроди ø 3.25/час генератор 6 kW, тегло 3.3 кг, гаранция 12 месеца
цена 396 лв
Има с много по-високо ПВ ама цената е друга. Продавам и имам над 40 вида инверторни машини и ти гарантирам че не е боклук. Прави се в една производствена база за трансформатори в едно село до Казанлък, собственика на фирмата е един от малкото хора които могат да ремонтират дадена платка, повечето направо я сменят. Ако ти се разхожда мога да ти кажа къде точно са да идеш и да пробваш.
Благодаря много за подробния отговор. Аз в Димитровград ги гледах, ама там девойките не ми се видяха много компетентни. А и няма къде да се пробва май... Ама Казанлък ми е далече. Това "продължителност на работа - 40%" добре ли е? Сигурно да ,като е за аматьори като мен
dragozow - майстор
За домашно ползване става. Иначе по повечето магазини са обикновени раздавачи на машини и не отбират нищо. Взимай го.
Това ми трябваше да чуя. Благодаря за помощта още веднъж.
Милен - майстор
Това ме заинтересува. Открих сайта им http://viki-b.my.contact.bg но на него нямат информация за инверторните електрожени които предлагат. Има само за трансформаторни.
Само да вметна, че електроженчето вече е при мен. Много съм доволен. Сега колегите от работата ще си взимат голям пак от Вики-Б. Добри машинки са явно.
edre - специалист
Martoto написа:
Мисля да си взема едно Хоби 130.
Не разбрах инверторен или трансформаторен си взел и на каква цена? :?
Инверторен си взех. Цената му беше 330 лв. без ДДС.

Тема "български производител" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: