• 1
  • 2
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
Ronin - специалист
Здравейте трябва ми идея за направата на гилотина(механична) за ламарина и по точно ножовите от какво могат да се вземат или направят и дали си заслужава да се прави но по магазините са по 170 лв....който си е купил готова да казва колко пари и откъде че върнах тази която ползвах и сега :?

За подобна иде реч....!
Изображение
hameleon - специалист
В къщи имам същата на външен вид,но самоделна.Ножовете са направени от ресиорна стомана от ЖП вагон,реже та се къса вече над 20 години.
Ronin - специалист
Ясно ...и тази дето ползвах е правена от ресор ама технологията или как да си ги направя или купя само ножовете.....режат и още как..!
bisermonov - специалист
Имам един приятел който ходеше по вторични суровини и там си купуваше доста интересни неща и то понякога много добре запазени хората като закъсат за пари изхвърлят какво ли не някой път със малко поправка си се сдобиваш със доста удобства. Ако разполагаш със малко свободно време потърси и със повечко късмет може да ти попадне точно на това което търсиш.
sek.1 - специалист
В Пловдив няма ли битак като софийския ?
pet.kan - специалист
става и от лист за механична ножовка
отворите за захващане се пробиват с електрожен внимателно да не прегрее и да не се спука
Стефан - майстор
sek.1 написа:
В Пловдив няма ли битак като софийския ?
Има. Руския пазар в Шекер махала.
Ronin - специалист
pet.kan написа:
става и от лист за механична ножовка
отворите за захващане се пробиват с електрожен внимателно да не прегрее и да не се спука
Хмм...... :? Това е идея.............тая ножовка не е ли 1.5-2 мм дебела......т.е недостатъчно дебела..... :? Заточването на шмиргел ли ?

Ако имаш някаква снимка дай да видя че ми е голям проблем в момента.....с една лозарска ножица правя едни глупости..... :lol:
Ronin - специалист
Ресьорната стомана може ли да се закалява в домашни условия....имам възможност да топя стъкло и горя мед но незнам за това закаляване на стоманата дали е достатъчно и технологията ми е неизвестна....
sek.1 - специалист
Теоритично може ресьорната е 65Г но на практика един познат термик носи на анализ парче от всяка партида която закалява за да е сигурен къкво има вътре и да направи точната технология.
  • 1
  • 2

Тема "Идея за евтина гилотина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: