• 1
  • 2
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
dobrev9111 - напреднал
Здравеите
Имам едно питане как мога да огъна конус от ламарина с дебелина между 1 и 2 мм конуса трябва да е висок около 40 - 50 см и с диаметър 80 см. в най - широката част
Lans Link - специалист
Здравей,
Гледам вече към 50-тина колеги са гледали темата а няма отговор.Не съм добър в тенекеджииството,но преди време правих едни аплици във вид на факли.Та първо вземаш един лист картон и си правиш модел едно към едно.След това го разгъваш над листа ламарина,очертаваш го и го изрязваш.Вземаш две тръби към 1/2 цол .Щом височината ти е към 50 см. то те трябва да са малко по-дълги.Заваряваш ги върху масата на растояние около 4-5 см. И с обратното на чука започва веселата част.Най-важното е да не се прекали с огъването където се съединяват краищата,защото като го събереш и там ще се огъне навътре.Успех.
dobrev9111 - напреднал
Lans Link написа:
Заваряваш ги върху масата на растояние около 4-5 см.
Тръбите трябва да са перпендикулярно на масата?
Lans Link - специалист
Тръбите може да ги завариш където искаш,важното е на теб да ти е удобно.По принцип се слагат в единия край на масата,даже едната/външната/ може да е на ръба.
CARRION - специалист
ще има да чукаш и чукаш, най добре си намери фирма която има рунд, всичко останало е лесно (не всеки рунд може да прави конуси)
velsi - Почетен майстор
CARRION написа:
ще има да чукаш и чукаш, най добре си намери фирма която има рунд, всичко останало е лесно (не всеки рунд може да прави конуси)
Тука нещо не сме на едно мнение. Или пиши смислено в този форум и спазвай идеята, или си стой във фирмата и си огъвай конуси. Ок?
maxuel82 - специалист
И аз искам да направя конус от ламарина но нещо не ми се получава :? Искам да направя конусно дъното на един варел ! Ако някой има идея изобщо дали може и как точно да стане тази "щуротия" нека сподели ! :? Нещо такова :

Прикачен файл

images 225.jpg
images 225.jpg (3.61 KиБ) Видяна 20954 пъти
shotik - майстор
От ламарина конуса се прави по следният начин:

начертава се напречен разрез на конуса/триъгълник ,ако е без отвор отдолу или трапец с горна страна равна на диаметъра горе и долна с диаметъра долу/ и височината между тях,на равно разстояние от осевата линия /средата/.Съединяват се крайните точки и се чертае ,докъдето се пресечат чертите с осевата линия.Пергел се забива в тази точка и чертае дъга от началото на горната черта ,минава през другия край и още поне 2/3 от това което е начертано.Горната линия се дели на 7 равни части ,с пергела се отмерва една от тях и се нанася 22 пъти по дъгата .Съединявате края на дъгата с центъра /където се пресичат линиите от крайните ленти.По тази линия и линията съединяваща началата на линиите от трапеца се изрезва материала.Ако трябва да се съединява може да се остави по малко материал за сглобката.Опитвате да съберете краищата и се получава кунус.
По същият начин се прави и фуния ,като за всека част се чертае отделно.

Изображение

Малко е бледа снимката ,но се вижда все пак как се разкроява.
boltik - специалист
Ами ползвай метода за правене на фунйки.Бързо и няма много мъки.Само трябва да намериш подходящият катон.Аз едно време така режех гранитите за камините.Казва се изработка по шаблон.Накрая вкарваш някакъв пръстен с размера на отвора който ти е нужен очертаваш и изрязваш.Трябва да оставиш 2 см.листът по-дълъг да можеш да го свържеш.Същото се отнася и за отвора отдоло ако ще има нещо прикрепено.
  • 1
  • 2

Тема "Конус" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: