Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
Искам да пробия дупка в едно пени, за да може да се носи на врата. С какво най-лесно и добре ще стане?
skrijo - специалист
Decoder написа:
Искам да пробия дупка в едно пени, за да може да се носи на врата. С какво най-лесно и добре ще стане?

Най-добре е настолна бормашина ,но може и с ръчна .Успех .
ebahti - майстор
то е същото като да пробиеш дупка в ново яке-вече нищо не струва........а иначе с дрелка и малка бургийка
kir40 - напреднал
Най добре е ако имаш под ръка настолна бормашина или да я хванеш на менгеме.

Продава се обков за монети в зависимост от диаметъра на монетата. Скоро подарих на нежната ми половинка златна 20 лева 2003 Богородица като купих 14 каратов обков за монетката.
hidrazin - майстор
Ами човека говори за някакво си пени. Не е ясно дали въобще има някаква нумизматична стойност. Не знам колко си дал за обкова на Богородицата ама по сегашния курс за жълтото струва към 102-105 лева. Просто няма нумизматична стойност и няма да има. Е, разбира се ако не ни унищожи например метеорит или ядрена бомба и японските археолози не дойдат да търсят след това артефакти за историята ни. :)
:partyman:
iivanov - майстор
Виждал съм двуредова гривна от сребърни римски монети със запоени халки.
ivanovbg - майстор
шоп написа:
не сме 18 век за да дупчим ...
Правилно, мани тия бормашини и .... Грабвай лазера и не се бой :wink: :partyman:
шоп - майстор

ако са пробивали с бормашини 1700-1800 година редките рубли щяха да ги давам за възстановка. За съжаление обаче са действали с пробой.
hidrazin - майстор
Какви рубли? Аз склонявам на една рубла в монети. :)
Прикачен файл:
5 копейки.jpg
5 копейки.jpg (41.38 KиБ) Видяна 3347 пъти

Тема "Пробиване на монети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: