Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
Genesis - специалист
Здравейте.
От доста време се замислям за един инвертор. Имам някои неясноти, макар, че прочетох обширната тема за инверторните, но отварям нова тема.
Основно правя врати, решетки, парапети (демек само черно) и за там стария електрожен ми е екстра, макар че не може да се регулира плавно и това по някога е мъка, но съм попосвикнал. Но, после с монтажа е мъката. Вече ми писна да го разнасям по стълби и маси и за това си мисля за тези леките инвертори. Работя с дебелина 2, 2.5, макр че по някога ми трябва и за по-тънки. Но сега не знам при инверторните може ли спокойно да си работя с рутиловите веженки. Системите за разпалване и незалепване на практика усеща ли им се работата.
Видях, че тук има доста хора с опит и ще съм им благодарен да ме доориентират :wink:
skrijo - специалист
Инверторния електрожен работи с всички видове електроди ,по-добрите имат и ВИГ .
dragozow - майстор
Рутиловите без проблем, може и други. За незалепването трябва малко да му свикнеш.
agj - майстор
Genesis написа:
Здравейте.
От доста време се замислям за един инвертор. Имам някои неясноти, макар, че прочетох обширната тема за инверторните, но отварям нова тема.
Основно правя врати, решетки, парапети (демек само черно) и за там стария електрожен ми е екстра, макар че не може да се регулира плавно и това по някога е мъка, но съм попосвикнал. Но, после с монтажа е мъката. Вече ми писна да го разнасям по стълби и маси и за това си мисля за тези леките инвертори. Работя с дебелина 2, 2.5, макр че по някога ми трябва и за по-тънки. Но сега не знам при инверторните може ли спокойно да си работя с рутиловите веженки. Системите за разпалване и незалепване на практика усеща ли им се работата.
Видях, че тук има доста хора с опит и ще съм им благодарен да ме доориентират :wink:
Правилно си се ориентирал инвертора е добро решение лек и удобен за работа ,работи всякакви видове електроди без проблем ,за около 2,5 мм. електроди ще ти е необходим ток не повече от 70-80Ам, за работа с „Вежен” е необходимо да се да се работи на права полярност. При използване на постоянен ток (кавъвто в случая е инвертора) и присъединяване на електрода към "минуса", а на изделието към "плюса", имаме "права полярност". В обратния случай - "обратна полярност".
По принцип всички инвертори имат ANTISTICK ситема но всеизвестните наши електроди "Норт" така или иначе си лепнат така че трябва да свикнеш за работа с тях ..
Има във форума хора които се занимават с търговия на такава техника и те може би по добре ще те ориентират от мен за най качествените инвертори на пазара но аз бих ти препоръчал българските ХОБИ 130 Т http://argo-market.com/ViewProduct.aspx?id=881 производство на фирма Вики Б
Буквата „Т” означава че тези апарати освен параметрите и функциите на заваръчнете апарати за ММА имат и система ТИГ (ВИГ) –с контактно палене на дъгата, която се запалва лесно - само с леко докосване върху работния материал.
agj - майстор
Гледам че производство на инвертори имат и фирма Редко –Пловдив само че в сайта им няма цени на машините някой знае ли (може би dragozow ) горе долу какви са цените им!? А пък а и дали са добри?
http://www.redco.bg/products/brand/%D1% ... 1%80%D0%B8
Huhavela - специалист
Аз работя с 'Fronius" от три години и съм много доволен.Предимно тръби заварявам.Работя с рутилови и с базични електроди.
dragozow - майстор
agj написа:
Гледам че производство на инвертори имат и фирма Редко –Пловдив само че в сайта им няма цени на машините някой знае ли (може би dragozow ) горе долу какви са цените им!? А пък а и дали са добри?
http://www.redco.bg/products/brand/%D1% ... 1%80%D0%B8
Те правиха опит с френски и чешки продукти. Тия сегашните са китайски и не ги правят те. Хубави са, цените им не са много конкурентни.
stivemaster - майстор
Ще ви кажа една гадна истина - дотук коментирате само такива дето се представят за производители.Всички дотук само "асемблират " инверторни апарати.Единствения производител "от-до" на инверторни електрожени колкото и смешно да звучи от 15 години е една фирма от Шумен - Поли ООД.Пича ги прави в мазата си.На всичкото отгоре не знам откъде е свил схемата но работят перфектно.
Ronin - специалист
agj написа:
Гледам че производство на инвертори имат и фирма Редко –Пловдив

Те правиха опит с френски и чешки продукти. Тия сегашните са китайски и не ги правят те. Хубави са, цените им не са много конкурентни.
Dragozov Незнам на какво казваш опити но още си продават чешки .....както и Cebora....
Инверторите астра които продават са поръчани в чехия а там къде им правят кутиите ....не е ясно но приликата е голяма с Китай......Отделно китин са много сериозни чешки машини....!

Тема "Отново за инверторните електожени" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: