• 1
  • 2
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
Здравейте,
търся човек (предполагам стругар) или фирма, за изработката на няколко детайли от АРМКО желязо, с негови материали. Обикновено желязо или стомана не ми вършат работа. Ето това са детайлите, като размерите им не са окончателни, но чертежа е само за обща представа. Няма значение от коя част на България ще е, мога да отида почти навсякъде. Благодаря предварително :)

Прикачен файл

detaili.PNG
detaili.PNG (14.53 KиБ) Видяна 5191 пъти
ЧефоС - специалист
От пръв поглед се вижда, че нямате техническо образование. Това няма значение за мен, добре сте се справили. Аз разбирам какво е показано. Това е работа само за стругар. Само не ми е ясно какво означава АРМКО желязо :? Признавам си, това понятие за пръв път го срещам. Може да го знам под друго наименование, знам ли.

Мисля си, че ако в такъв вид дадете чертежа на стругар, ще останете разочарован. Даже и да обясните на стругаря за какво ще служат тия детайли. По-добре намерете някой да Ви направи чертеж по правилата, и той да приеме изработката.
piron45 - майстор
ЧефоС написа:
От пръв поглед се вижда, че нямате техническо образование. Това няма значение за мен, добре сте се справили. Аз разбирам какво е показано. Това е работа само за стругар. Само не ми е ясно какво означава АРМКО желязо :? Признавам си, това понятие за пръв път го срещам. Може да го знам под друго наименование, знам ли.

Мисля си, че ако в такъв вид дадете чертежа на стругар, ще останете разочарован. Даже и да обясните на стругаря за какво ще служат тия детайли. По-добре намерете някой да Ви направи чертеж по правилата, и той да приеме изработката.
Колега , АРМКО желязо се нарича технически чистото желязо със съдържание на въглерод до 0,02%
ЧефоС написа:

Колега, имам техническо образование, но не в сферата на металообработката. Чертежа (скицата) е надраскан на бърза ръка, колкото да даде обща представа за работата. Колкото до АРМКО желязото, това е технически чисто желязо с никакво или почти никакво съдържание на въглерод (0-0.02%).
Johny - майстор
Аз пък съм завършил електро, но също го разбрах, даже и синът /8-ми клас/ дето миналата година чертаеха на поразия.
Е липсват един-два пунктира и някоя четичка при оразмеряването, но това въобще не е проблем. :-D
sek.1 - специалист
Преди десетина години правихме от Арамко някъкви части за високоговорители имаше доста останали парчета но през годините почти всичко се изработи и замина ще погледна днес в работата дали има нещо останало защото нямам представа към момента от къде може да се намери. Колега сложи поне някъкви допуски на скиците .
Благодаря много на всички и най-вече на колегата piron45. Пратил съм запитване до един завод и чакам да ми отговорят, надяавам се положително :)
Колеги, ударих на камък с намирането на заготовки от армко, така че ако някой може да помогне, ще съм много благодарен и обещавам да почерпя :wink:
sek.1 - специалист
За сега в работата намирам само парчета (силно корозирали) които след обработка излизат към 110мм и максимум 7-8мм дебели .Днес ще продължа да ровя по двора и шкафовете . В Ангел Стоилов нямат ли ?
  • 1
  • 2

Тема "Търся човек/фирма за изработка на метални детайли" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: