Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
slonoce - специалист
Колеги взех си шише за пожерогасител,имам къде да си го пълня,какви преработки изисква , и какъв преходник трябва за да става на крана на телоподаващото. И най вече къде в София мога да направя въпросните доработки.Благодаря предварително.
cvetanmu - специалист
Ако пожарогасителя е от този тип може да се ползва без преработки - на нашата бутилка редуцира стана без преработки.
Проблем е, че трябва да се държи с крана на долу докато се ползва.Ако крана е здрав и ти се занимава може да го отвиеш
и да махнеш тръбичката която стига до дъното на бутилката.По пунктовете за зареждане предлагат и смяна на кранове.
Нашата бутилка я правихме някъде около Орион в Люлин - не знам адреса но мога да попитам ако те интересува.

Прикачен файл

бутилка.JPG
бутилка.JPG (106.79 KиБ) Видяна 2638 пъти

Прикачен файл

кран1.jpg трябва да се премахне тръбичката посочена със стрелката
slonoce - специалист
Бутилката е такава но по малка , и май ще трябва преходник ,между винтила , и бутилката . Да ако можеш да ми пратиш адреса.
sasim - специалист
Ако по бутилката има заварки няма да стане(имам впредвид ако е сглобявана на части)Тези пожарогасители работят на значително по-ниско налягане и няма да ти я напълнят никъде.Тази бутилка която колегата е показал е цяла (излята е изцяло) по нея няма никъде заварки и е дебелостенна.Ако твоята е такава значи става трябва да и смениш крана и да и направиш тест всичко мисля, че излизаше накъде към 50 лв.Ако решиш все пак да ползваш нейния кран (в някои случаи не става редуцир вентилите са с по-голям диаметър на резбата от тази на крана на пожарогасителя)трябва да извадиш тръбата от бутилката, защото ще ти засмуква течната фаза на газта, а на теб ти трябва газообразната за телоподаващото.Теста е хубаво да си го направиш за твоя сигурност, защото налягането е наистина голямо, а пък и на повечето места не искат да пълнят вече без заверка на бутилката.Иначе крана и заверката можеш да ги направиш на Сточна гара на Въгледвуокиса (забравих как и беше името на фирмата)
doctor Zizi - напреднал
Техногаз - задължителна смяна на вентила/ махане на тръбичката/ , изпитание под високо налягане и заверка. Там можеш и да я напълниш с СО, аргон или микс газ според нуждите.

Тема "Преработка на шише за пожерогасител за СО2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: