Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
vatan - помощник
искам да си отлея една тежест от олово, 2-3 кг.
Представлява потопячка за риболов. Не знам от какво да направя калъпа.
Пробвах с глина, гипс, шамот - не става.
joro39 - специалист
правил съм оловни тежести в желязна форма но трябва и тя да се загрее добре.
Илиян Илиев™ - майстор
Ако не е нещо със специална форма направо го разтопи в консервена кутия и го остави така да си изстине.
torbalan - Дървен философ
vatan, аз съм лял оловни неща във форма направена направо в земята...

но качеството на отливката не е особено високо...

иначе има леарска пръст, и във форми от нея се правят доста качествени отливки...
във форми от леарска пръст съм лял чугун (естствено в чугунолеарна), алуминии и олово...

ако формата ти е "затворена" - трябва да оставяш нещо като коминчета, за да може да излиза въздуха, когато наливаш разтопения метал...
smlxl - специалист
Отливал съм дребни неща от олово с правоъгълна форма като за калъп съм използвал от плътните тухли единички. В тях лесно се изрязват кухини с нужната ти форма. Ограничен си единствено от размера на тухлата.
tysonlkr - специалист
Като бяхме деца си правихме форма в тухла и отливахме (както каза колегата). Но правихме малки неща. vatan иска 2-3 кг да отлее :shock: оловото е тежък метал но такава тежест нз с какъв обем ще се постигне. Аз несъм рибар и нз какво представлява като форма "потапячка" :?
null - специалист
2-3kg е множко
Иначе като се хвалите - като малки си топяхме олово в консервена кутия и изливахме във фунийки от вестник за да правим тежести за риба. Който не вярва - да пробва...
peikov - помощник
Колега ,най-добре си купи една биричка
кутийка.Изпий я и после оловото вътре. :yawinkle:

Тема "леене на олово" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: