Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
amxcs - специалист
Здравейте.
Имам няколко въпроса.. от къде да си взема и как... надявам се да ми помогнете.
Ще задавам въпросите постепенно за да не става объркване.
Благодаря предварително!

Първо искам да попитам за болт М1 минимум колко дебела стена трябва, за да може да се нареже резба и с какъв диаметър трябва да е дупката.
След това от България от къде може да се намери такъв метчик на приемлива цена. От Китай е ясно.. 10бр - 16лв с доставката. В краен случай - от там ще е, само да видим дали няма да се наложи по-малък болт. За сега е това.
Тани - модератор
Добре дошъл!
Я отново си прочети въпроса и го задай така , че някой който не е в главата ти да го разбере. За каква стена става въпрос? На тръба ли ще навиваш резбата , от какъв материал е? Най-добре да кажеш каква е крайната ти цел , за да получиш адекватен отговор!
amxcs - специалист
Извинявам се. Сега ще обясня накратко.

Значи става въпрос за модване на електронна цигара...

Това е изпарителя й /вече моднат/ и между другото много добре се представя =D> :
ИзображениеИзображениеИзображение

Искам на двете по-тънки тръбички /по 1,3мм са, със стена 0,1мм - от игла от система/ да навия резба и да си захващам жичката с болт. Затова попитах колко трябва най-малко да е стената и дупката, за да може да се навие резбата и да преценя дали имам място евентуално за по-дебела тръбичка или с по-дебели стени или да търся по-малки болтове.

Значи с 2 думи, метчик М1 в каква дупка се навива и колко реже от стената? Не знам иглите от какъв метал са, но ако те не стават ще се ползва мед или месинг.
velsi - Почетен майстор
Според мене няма да стане. Видно е от таблицата. Търси нещо с по-дебела стена. Явно идеята на този мод е да сменяш нагревателя, който с времето хваща нагар и си променя съпротивлението, от там и работата на цигарта като цяло се променя. И аз съм си го мислил, но откакто започнах да си купувам картомайзери по 1 долар парчето се родих. Кто започне да не ти харесва как работи - развиваш и хвърляш.

Прикачен файл

IMG_0137.JPG
LazarGanev - "Велик майстор"
С нарязване на резба няма да стане наистина, но мисля, че спокойно можеш да намериш подходящ винт, който да навиеш директно, без да нарязваш резба
amxcs - специалист
velsi написа:
Явно идеята на този мод е да сменяш нагревателя, който с времето хваща нагар и си променя съпротивлението, от там и работата на цигарта като цяло се променя. И аз съм си го мислил, но откакто започнах да си купувам картомайзери по 1 долар парчето се родих. Кто започне да не ти харесва как работи - развиваш и хвърляш.
Мда, идеята е да се сменя лесно нагревателя и фитила, да си избирам дължината им за по-голям удар, пара, вкус.. :)
Жичката не хваща нагар, защото е нихром, кантала хваща.
По-проблемен е фитила, но с този немския на Bulli няма проблеми по 1 месец. След това се налага измиване с спирт и обгаряне със запалка докато стане като нов /не прегаря/. Иначе се сменя като се разрунтави много.

Лошото е че дупката на фланеца е 7,1мм и има ръб отвътре и е тесничко. Ще мисля по-дебели тръбички
amxcs - специалист
Здравейте отново,
някой да знае от къде мога да си купя тръбички (медни,месингови или неръждаеми) с външен диаметър 1,4-1,8мм и стена достатъчна, да може да се навие резба и да се завие болт. Нямам претенции за размера на метчика и болта. Важното е да стане.
lov - майстор
Наобиколи някой хладилен сервиз и поискай капилярна тръба. Сигурно ще ти извадят поне няколко размера. Другия вариант е да намериш от някой бракуван хладилник. Вътрешните им в повечето случаи 0,6-0,8мм и са дебелостенни ако мога да се изразя така за такъв размер тръба.

Тема "Търся тръбички, метчик и болтове" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: