• 1
  • 2
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
root666 - специалист
Здравейте, развъртях този болт на кормилото, за да го завъртя назад, и пъпчицата която държеше контра от горната страна изскочи, и сега превърта, и нито мога да го стегна, нито да го отвия. Дайте съвет какво да правя, да го отрежа с ножовка и да слагам обикновен болт с глава, на който мога да хвана контра ли?

Изображение
bulhomes2 - майстор
Пробвай с такива! Иначе гледам, че си се опитал да направиш прорез за отверка - не се ли получи?
Изображение
marian1 - майстор
Срежи го и с пила си направи отвора четвъртит - след това беж в железарията за един коларски болт - стягаш до откат :lol:
Stefan_62 - майстор
Не си прави експерименти със съдбата. Предполагам, че става въпрос за кормилото на колата, а това си е важен възел в управлението. Като гледам от опитите ти досега си поизронил шлиците на вала. Най-добре, ако е това което казах е ако можеш закарай колата в сервиз и каквото трябва там ще направят, ще ти излезе по-евтино отколкото ако не дай си боже стане беля /предполагам в колата не се возиш само ти/.Помисли трезво и вземи правилното решение, парите са материална част, но живота не :drinkers:
torbalan - Дървен философ
на мен пък на кормило на велосипед ми прилича...
maistor-sm - специалист
Stefan_62 написа:
Не си прави експерименти със съдбата. Предполагам, че става въпрос за кормилото на колата, а това си е важен възел в управлението. Като гледам от опитите ти досега си поизронил шлиците на вала. Най-добре, ако е това което казах е ако можеш закарай колата в сервиз и каквото трябва там ще направят, ще ти излезе по-евтино отколкото ако не дай си боже стане беля /предполагам в колата не се возиш само ти/.Помисли трезво и вземи правилното решение, парите са материална част, но живота не :drinkers:
Не колега,това е кормило от велосипед!

ps.С torbalan сме писали заедно
bulhomes2 - майстор
Баш си е на колело.
Gnus - специалист
Това е предната част на лапата, на която е захванато кормилото на велосипеда.

Има много начини за държане на контра.
Ако решиш да довършиш шлица с ножовката, подпри я с нокътя на палеца от едната страна, за да ти "сече брадвата на едно място".
Може и с обикновени клещи да държиш контра.

После, като слагаш обикновен болт, не забравяй да сложиш шайба и откъм главата, и откъм гайката. Накрая, като стегнеш добре, навий отдолу още една гайка и я затегни към първата, за да не се саморазвиват.
shotik - майстор
При мен не се зарежда снимката ,не се отваря,но по прочетеното от последните отговори,ако е на колело ,опитай да срежеш гайката или с флекс от страни ,да я изтъниш и да я премахнеш.
dragozow - майстор
Срежи болта и го избий, след това сложи друг болт с гайка, желателно с контра. Стария болт и без това не става, кво му се чудиш. Направи го здраво, защото....като малък както карах на задна гума с Балканчето ми се извади кормилото :razz:
  • 1
  • 2

Тема "Не мога да затегна тоя болт" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: