Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
stivemaster - майстор
Здравейте на всички .Искам да си купя за фирмата 300А електрожен разбира се с колкото е възможно повече екстри и по малка цена видях тук един сайт http://controlcenter.bg/categories.php? ... 0%BD%D0%B8
Знам че това е съмнителен китаец но в случая само кабелите (шланг за аргон 4.5м и двата кабела по 5м и педала) струват 600-650лв.При цена от 1090лв. смятам че си струва ,макар че е твърде възможно и да греша.Тези гледам че не се забавляват с познатите номера да продават електрожени за хоби цели от 120 до 160 А през десет А , а изрично одчертават че машините са за индустриална употреба .Интересувам се от отзиви на техни клиенти ако има такива сред нас.
Последна промяна от stivemaster на нед сеп 18, 2011 8:42 am, променено общо 1 път.
koleto84 - специалист
Ти можеш ли да го отвориш този сайт?
joe007 - специалист
Малейй вижте каква машина само!!!! Цитат от описанието на машина в сайта:"С този уред безпроблемно могат за работят хора без никакъв опит в заваряването по ВИГ-метода. " :shock:
Ако някой почне да заварява на "аргон" без да е виждал за какво става въпрос независимо с коя машина ставам голям трамвай.
dragozow - майстор
Отделно че никой не може да се научи с гледане. Тънките работи по заваряването съвсем не ги може всеки.
stivemaster - майстор
Драгозов ,аз не знам в случая за какво като машина говоря ,затова не мога да ги защитавам и пускам тази тема ,но поне мога да чета : "С този уред безпроблемно могат за работят хора ,без никакъв опит в заваряването по ВИГ-метода." Което значи точно квото си пише "да работи", а не да прави сертифицирани тръбни инсталации ,пипайки за пръв път машина , освен това пише без опит в заваряване с аргон ,а не без опит в заваряването изобщо.
Не се мъчи да намериш под вола теле ,неслучайно се интерсувам от фирма която внася машини от друг порядък очевидно ,за разлика от всички включително и вашата фирма доскоро внасяща машинки 120А,125А,130А .... 160А с такова ПВ че ...... а текста за представяне на машината във вашия случай ....... то няма толкова описателен текст - сведен е до няколко думи.
Забележката ти също ми се струва неслучаина като се има предвид че известно време и вие предлагате същите машини само че с 20 процента по скъпи.
Много по добре би било за разлика от конкуренцията да постнеш някоя снимка отвътре на една от тези машини примерно както са направили тези http://www.ebay.com/itm/AC-DC-TIG-MMA-P ... 518ee849b5 ,които според колега от един друг форум има с какво да се похвалят.Също така смятам че е добре от една страна и в отговор на това което питам пък и в полза на всички които ги интересува да опишеш какво е изпълнението примерно на силовата част за разлика от да речем френските "китайци" които продавате "че и аз си взех такова дърво и сега му се блещят в сервиза как да го оправят"
Смятам че ме разбираш какво искам да ти кажа ,с добри чувства ти ги казвам тези работи ,тука си пишем за да си помагаме а не за да губим енергия в тъпи забележки нямащи нищо общо с темата.
joe007 - специалист
Забележката я пуснах аз. :) Колегата dragozow само допълни. Пуснах я защото такива изречения вкарват доста потребители в заблуждение.Естествено че е написано "да работи" което според мен означава да заварява,а не да върти копчетата нали все пак е машина за заваряване и работата и е точно това. Не става въпрос за тръби и съдове под налягане.Но дори и човек заварявал по други методи няма как без да има опит в ВИГ заваряването да седне,да си настрои машината и да завари детайл както трябва.Просто това не зависи от самата машина.
А дали е добра? Наверно да! Напоследък се появиха сносни китайски машини.Като предимството им е основно цената.Това че е с дълги кабели не е от значение.При всички китайски машини които съм видял досега ръкохватката за ВИГ не струва. И повечето познати които имат ги сменят.(100-300лв)
Ако смяташ да си купуваш машина се заинтересувай най-вече за гаранционен и след гаранционен такъв,в този сайт освен за връщане ако не харесаш машината (и то без да я разопаковаш) друго не прочетох.
sek.1 - специалист
viewtopic.php?f=56&t=23365&start=60 Тука също сме я коментирали марката има и снимки . Фирмата на Драгозов ги внесе след въпросните коментари . Поне на мен ВИГ шланга не ми е правил мизерий до сега . Миналата седмица спретнах едно казанче от перални към 2 часа работа с почивки да истива защото е без някъква система за охлаждане . На човек без опит с другите основни методи в заваряването ще му е изключително трудно да не кажа направо невъзможно без квалифицирана помощ да почне да работи по метода ВИГ.
agj - майстор
joe007 написа:
Ако смяташ да си купуваш машина се заинтересувай най-вече за гаранционен и след гаранционен такъв,.......
:supz:
....и възможно по близо до мястото на пребиваване!
stivemaster,искаш апарат с екстри -но този освен педала други кой знае какви екстри няма!
Освен това от съществено значение е и за какво ще използваш апарата .....?
agj - майстор
sek.1 написа:
..Миналата седмица спретнах едно казанче от перални към 2 часа работа с почивки да истива защото е без някъква система за охлаждане . .
Казанчето от перални е от доста тънка ламарина ,а тя се работи на нисък ампераж а при този нисък ампераж ако ръкохватката е добра пък макар и с въздушно охлаждане ,НЕ трябва избщо да загрее ни най малко!!
stivemaster - майстор
Определено ми се изясни положението .Не бях видял темата от линка пък и колегата Сек1 на показва но ...... не ми изглежда добре изработена машината ,според снимките които виждам.
В такъв случай заради това което видях спирам да се интересувам от тези машини.Със сигурност обаче има много по читави китайци от тези примерно JESIC има снимки може да се разгледат.

Тема "Някой купувал ли е от тези , дайте отзиви ?!!!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: