Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
sport84 - напреднал
Здравейте на всички и не знам дали трябва тук да поставя темата ,за което се извинявам предварително .
Избрал съм си един нож и искам вашето мнение за това дали стоманата е добра и удобен .По принцип искам такъв нож с назъбено острие.

Дължина на острието: 7.6 см
Дължина общо: 20 см
Стомана: Японска Aus 8A
Острие: Clip Point
Тегло: 71 гр.
Дръжка: 12.4 см Long w/ Grivory Grip
Кания: Secure-Ex® Neck Sheath

Прикачен файл

noj-double-agent-clip-point.jpg
noj-double-agent-clip-point.jpg (7.3 KиБ) Видяна 2898 пъти
Lans Link - специалист
Здравей,мисля,че си объркал форума - пробвай тук : http://knivesbg.com/forum/viewtopic.php?f=1&t=613

Успех !!!
Серетираното острие не е много подходящо (според мен) за нож, който ще го носиш със себе си и ще ползваш всеки ден. Аз лично то около четири години имам едно джобно ножче с две остриета - "гладко" и серетирано. "Гладкото" го ползвам почти всеки ден, за серетираното дали съм го ползвал и пет пъти. Но това си е мое мнение и не обвързвам нокого с него.
velsi - Почетен майстор
И аз съм на същото мнение. И аз имам нож с два вида остриета и ползвам само гладкото. Серетираното пазя, защото не знам как се заточва, пък и в интерес на истината дори не знам в какви случаи да го ползвам.
velsi написа:
Серетираното пазя, защото не знам как се заточва, пък и в интерес на истината дори не знам в какви случаи да го ползвам.
Аз го ползвам да срежа някой клон, дърво или нещо подобно. Заточва се с фини пилички (кръгли, триъгълни и с всякакви извратени форми) и МНОООООООГО споменаване на мамата.....

Тема "Избор на нож" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: