Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
mitkofendera - специалист
С какво я режете и как/с какво я дообработвате по краищата? На огъване мисля, че не подлежи, но все пак да питам:) Дебелина да кажем 1мм или 1.5мм. Благодаря.
VLADO66 - майстор
Рязал съм с флекс и тънък диск.
Вадим Владимиров - специалист
Алуминия се режи на ръка, с флекс, с циркуляр за метал. Също така се огъва, става и ръчно. Говоря за 2 мм.
velsi - Почетен майстор
Аз скоро рязах 1 мм такава със зегето и ножче за метал. Краищата после леко с пила. На два пъти се наложи да спирам да почиствам зъбите на ножчето, защото замазва, но иначе се реже лесно сряза става чист.
pavkatay - майстор
Има ножчета заалуминий. Тези, които ползвам са с червен цвят. Не се змазват.
sek.1 - специалист
Алуминиевите ламарини са с различен състав според предназначението . Реже се освен с почти всичко друго и на гилотина сгъва се на абкант . Много огънати изделия от алуминиев рифел сме произвели проблеми с рязането и огъването няма.
pet.kan - специалист
за смазване/охлаждане при рязане на алуминий е подходяща сапунена вода, или разредено веро, става и с керосин, но мирише значително повече
sek.1 - специалист
Алуминия и сплавите му се пробиват и нарязват с чист спирт . Това пише в дебелите книги .
pet.kan - специалист
запалителен е , пък и ако е чист има по-добро приложение :-D :partyman:
sek.1 - специалист
Има при руснаците :-D Тук си имам достатъчно качествена домашна ракия и хубави мезета за да не пия боклуци .

Тема "Рифелова ламарина / алуминий" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: