• 1
  • 2
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
Lautrec - специалист
Здравейте,

Пускам тази тема, защото често ми трябват услугите на стругаро-фрезист и в тази връзка въпросът ми е за металообработващите машини.
Много бихте ми помогнали, ако разгледате линковете и кажете мнението си за избраните машини.
Фреза за метал
Струг за метал
Елелктрическа ножовка за метал
ivanj - специалист
Тези машини не са за сериозна работа.
Lautrec - специалист
ivanj написа:
Тези машини не са за сериозна работа.
Е това е лоша новина.
Като за такива детайли какво да търся. Няма проблем колко време ще ми отнеме изработката. Защо ръчната фреза не става? Става въпрос за малки детайли и за лично ползване.
Не искам да изглежда сякаш се опитвам да се уча на готово от можещите, но сериозно се замислям да си купя машина.
Още нещо. Цената на струга и фрезата е към 3 000. Съществува ли достатъчно добра фреза за около 4 000? Предполагам ще е втора ръка, и все пак.

Прикачен файл

scr.jpg
scr.jpg (36.62 KиБ) Видяна 9547 пъти
Pgv64 - специалист
За 4000 лв. ще намериш нещо много добро даже от рода на 676п -руски декел

Прикачен файл

Снимка0088d.jpg
Руска фреза 676П
Снимка0088d.jpg (30.34 KиБ) Видяна 9539 пъти
ivanj - специалист
Дай поне размери на тези детайли.
Lautrec - специалист
Pgv64 написа:
За 4000 лв. ще намериш нещо много добро даже от рода на 676п -руски декел
Е това е чудесно, но аз си мислех за нещо по малко като размер и тегло.
Аз имам нужда от фреза и струг за обработка на детайли с размери максимум 300 мм за дължина и 100 мм ширина/диаметър. Да може да обработвам и стомана.
ivanj написа:
Дай поне размери на тези детайли.
Ето размерите на показания детайл.

Прикачен файл

scr1.jpg
scr1.jpg (60.21 KиБ) Видяна 9524 пъти
Pgv64 - специалист
Значи колега , първо трябва да си изясниш за какво ще ти трябват тези машини - за работа или за забавление. Тогава вече ще можеш да решиш какво да купуваш.Ето ти и по малкият брат на 676П -675П, вижда се и височината около 1,6м .:
Прикачен файл:
IMG_0535jpg.jpg
IMG_0535jpg.jpg (25.58 KиБ) Видяна 9505 пъти
А за стугче С8С -перфектно откъм възможности.Освен ако не търсиш-"хоби" стругче.Та преди да търсиш ,разбери за себе си какво ти трябва и за какво ще го използуваш.Успех!
nikolson - майстор
http://www.youtube.com/watch?v=rnc3pZjS3Nw
Разбира се в България със зор ще намериш такова.
MrMurdjo - майстор
Предлагат се, ама цената е към 6 х 4000.
Lautrec - специалист
Pgv64 написа:
Значи колега , първо трябва да си изясниш за какво ще ти трябват тези машини - за работа или за забавление. .......................... А за стугче С8С -перфектно откъм възможности.Освен ако не търсиш-"хоби" стругче.Та преди да търсиш ,разбери за себе си какво ти трябва и за какво ще го използуваш.Успех!
Изяснил съм го. Няма да прозвеждам. Но думата забавление някак си ми се струва малко неуместна. Но те разбрах, струв ми се.
nikolson написа:
http://www.youtube.com/watch?v=rnc3pZjS3Nw
Разбира се в България със зор ще намериш такова.
Виждал съм подобни. Всъщност за моите цели изглежда много подходящо. Обработва и стомана. Аз харесах една CNC фреза на Proxxon, но цената ме отблъсна. 12 000 лв.
Не е за мен.
MrMurdjo написа:
Предлагат се, ама цената е към 6 х 4000.
Е това ще ме довърши.

Как така цял живот в BG всичко се случва с много мъка ..... :cry:
Недейте въпросът е риторичен.
  • 1
  • 2

Тема "Металообработващи машини – фреза, струг, ел. ножовка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: