Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
gogo7777 - майстор
Здравейте,
Търся майстор, който да изработи ос за малки циркулярчета (фрези) с ремъчна шайба, лагерна черупка (една черупка за двата лагера без капачки за по-лесно), 3 втулки към оста за различни размери циркулярчета, стягаща шайба и гайка (много е вероятно да е с лява резба). Оста ще е къса (не повече от 150мм). Точни размери още нямам, щото не знам какви лагери ще сложа, но в най-дебелата си част, оста няма да е повече от 20мм.
Държа оста да се изработи на една установка и да има от двете страни стругарски центри. Материала също да е с прилични качества.
Ако на някой му се занимава нека пише тук или на лични. Услугата ще е срещу заплащане.
По-късно ще дам някакъв примерен чертеж.
Благодаря предварително.
Pgv64 - специалист
За изработката на оста мога да ти помогна.Обади ми се на 0898201756-Петър.
Относно лагерните черупки продават готови с самонагаждащи се лагери барабар, за около 7-12лв в зависимост от р/ра на оста.Магазина е пряка на ул"Опълченска" от "Сливница посока Бул " М. Луиза" , на баира преди черквичката в дясно завиваш и на около 50м е магазина за лагери.Успех!
gogo7777 - майстор
Ще се разходя до магазина, да видя какво имат, може да имат точно това което ми трябва. Идеята да е една черупка за двата лагера е лесният монтаж след това, без да ми се налага фрезоване на черупките и плота. Също така тая черупка да се изработи от шестостен или квадрат. Ето примерен чертеж на оста и втулките. Едната втулка ще е с дължина 29мм без да има зъб за циркуляра, защото най.малкото което ще ползвам е с диаметър на вътрешния отвор 13мм (колкото е оста). Гайката ще е с нормална резба. Намерих ремъчна шайба и два лагера 6202 и съм съобразил чертежа с тях.
Прикачен файл:
ОС.JPG
Pgv64 - специалист
Лагерните черупки с лагерите за които говоря са отливка от чугун с уши и отвори за болтове и са фрезовани отдолу.А на вътрешната черупка някои имат и стопорен винт.Готови са за монтаж без допълнителна обработка!
angelfilev - специалист
gogo7777 написа:
Ще се разходя до магазина, да видя какво имат, може да имат точно това което ми трябва. Идеята да е една черупка за двата лагера е лесният монтаж след това, без да ми се налага фрезоване на черупките и плота. Също така тая черупка да се изработи от шестостен или квадрат. Ето примерен чертеж на оста и втулките. Едната втулка ще е с дължина 29мм без да има зъб за циркуляра, защото най.малкото което ще ползвам е с диаметър на вътрешния отвор 13мм (колкото е оста). Гайката ще е с нормална резба. Намерих ремъчна шайба и два лагера 6202 и съм съобразил чертежа с тях.
gogo7777, не е нужно двата лагера да са в едно тяло. Колегата ти препоръчва лагери от типа UCP.
Това е лесно, евтино и качествено решение.
http://www.alibaba.com/product-gs/63425 ... 9_210.html

Продават се на много места в София. Имат уплътнителни пръстени, фиксират се на гладък вал. Самонагаждащи са.
gogo7777 - майстор
Вчера обиколих няколко магазина и ги видях тези черупки. Нямат с такива размери, каквито да ми вършат работа, все са големи. Трябва да се съобразя с размера на най-малкото циркулярче и габарита на главината не трябва да е по-голяма от ф45мм (може и да не е кръгла, а шестостен). Спрял съм се като оптимален размер на лагер 6202, който е с външен диаметър 35мм.и черупката да е около 42-45мм.
Валериус - специалист
Най-малките които съм ползвал са UCP202 и ги взех от Кумакис. Върти ми се цена около 7лв.
sek.1 - специалист
На битака също продават такива лагери .
angelfilev - специалист
gogo7777 написа:
Вчера обиколих няколко магазина и ги видях тези черупки. Нямат с такива размери, каквито да ми вършат работа, все са големи. Трябва да се съобразя с размера на най-малкото циркулярче и габарита на главината не трябва да е по-голяма от ф45мм (може и да не е кръгла, а шестостен). Спрял съм се като оптимален размер на лагер 6202, който е с външен диаметър 35мм.и черупката да е около 42-45мм.
Щом имаш такива ограничения в габарита, по-добре избери лагер 6002 2RS /15х32х9/. Струва 1,5-1,7лв.
2RS означава с уплътнения.

Тема "Изработка на ос" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: