• 1
  • 2
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
Genesis - специалист
Привет.

До вчера ползвах едно Гизми 130А, което е ММА и TIG. По едно време цък и нищо. Маса има проверявам кабели, вентилатора бучи, сменям ампеража напред назад, сменям електроди, въртя щепсела и нищо. Гледам цифровата индикация за амперите не свети постоянно, а мига. Сменям на режим TIG, там не мига. Не ми остана време да го отворя да погледна все пак и за това сега пиша, ако някой има идея какво може да се е случило моля, да сподели.
dragozow - майстор
Телефона на сервиза му е 029790187, може да го донесеш и при мен на бул. Вл. Вазов 126, ако подлежи на ремонт ще минеш по-тънко. Или потърси колегата Pansim.
Genesis - специалист
Ще може ли на бележка колко смяташ, че би струвал ремонта.
dragozow - майстор
Трябва сервиза да каже, иначе най-евтиния вариант с диагностиката само е 18 лв.
pansim - майстор
Една от причините за мигането на индикацията, е че контролера не "вижда" изходното напрежение. Това означава, че на изхода няма необходимото напрежение, но причините са много. Като най-вероятна е пробив на изправителните диоди - често явление при тези модели.
Genesis - специалист
Благодаря за помоща. На последък доста се заинтересувах на тази тема и май казвам сбогом на инверторната технология, освен ако не почна да заварвам на височини.
pansim - майстор
Щом си решил - твоя воля.
Но първо е трябвало да кажеш сбогом на избора си на инвертор. Този, твоя е от най-неремонтопригодните, и твърдя, че съзнателно е направен така.
Успех в мъкненето на тежести :)
:partyman:
atanasov2004 - специалист
Привет ! Извинявам се че намесвам, колега Pansim, би ли ме насочил към модел инверторен електрожен,който е сравнително надежден и ремонтируем/ефтин ремонт/
Аз не съм майстор,ще го ползвам като обикновен електрожен,но искам да лек да го
прибирам в колата, щото стария 34кг,руски го откраднаха...Мога да отделя до 300-350
лева. Тука при нас в Димитровград и Хасково има машинки по 200-250лв,но без гарация и не ми вдъхват нещо доверие. Благодара предварително!
п.п - В Хасково в Практис има един модел ММА-160, зелена метална кутия изглежда
на външен вид добре изработен, за 499,00лв - 2 години гаранция. Нищо общо няма на
външен вид с тези по "Продавалника", по скоро прилича на тези които предлага г-н
Драгозов от Агромаркет. Какво ви е мнението и за тях?
pansim - майстор
Това ми е телефона 0887 60 77 22 на Виваком е.
Обади се, да поговорим
sek.1 - специалист
Вземи си от Драгозов няма да съжаляваш .
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с инвертора." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: