Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
Balabanov - специалист
Здравейте колеги ще си купувам струг, държа да е нов и да е клас хоби машинка "+" въпросния "+" ще рече не паметнк а машинка която си заслужава и действително би ми вършела работа за на пред.
До колкото гледах из нета пазара е кът и все китайски.

Спрял съм се на Einhell BT-ML 300

Изображение

Търся обективни мнения става ли или не?
И ако не става към какво да се насоча?
bulhomes2 - майстор
За самия струг не мога да дам мнение, но марката сама се изключи от работилницата ми. С първата и единствена купена от нея бормашина. А обичам да купувам евтинки неща.
Balabanov - специалист
Аз имам колонна бормашина на Енхел малко си е дърводелско изпълнението но тя си е дърводелска и си върши супер работа.
hygro - майстор
Любителски струг, бормашина, фреза, с резби и т.н. за 500 € + навло...

http://www.unitechnic.de/kombi-drehbank ... 25-mini/d/

Изображение
lov - майстор
Едно такова с кеф бих се оборудвал от колкото със стругчето на ейнхел. Което всъщност е доста по скъпо от това.
Всъщност и аз от доста време се ослушвам за някоя сгодна оферта но на нещо малко по голямо. По би ми вършило работа едно С8С макар че ще видя зор с мястото.
lov - майстор
По такова стругче или убава жена по бих се загледал от колкото последен модел кола :lol:

Само ме караш да мечтая. :?
a_stoev - майстор
За 5к ми предлагат оборудвана армейска работилница със инструмента вътре. Свредла, метчици, флашки, ключове, всякакви неща.
Найденов - специалист
Второто предложение от hygro по- мяза на човек. Изпълнено е много по- професионално (доколкото може да се съди по снимката)- има подавателна кутия с превключване на скоростта на въртене на ходовия винт, което е важно при самоход и изработка на резби, задното седло може да се регулира за постигане на съосност по отношение на шпиндела или да се измести за изработка на дълги конусни детайли, ръчното надлъжно подаване е в подсупортната кутия и е куплирано със зъбна рейка, а не е на ходовия винт, направляващите са призматични (също и на кръстатия супорт), нониусите са по- големи, ножодържача е за четири ножа, машината е на масивна стабилна основа(доколкото може да се съди по снимката)... Това само за струга. Фрезовата приставка най- вероятно също е добра. За електрониката дистанционно не мога да се произнеса. Въпросът е какви авоари чини и дали ще си струва парите за твоите нужди- казваш за хоби, ама какво ще изработваш на него- ако е за елементарни детайли не си струва да се гръмнеш на това. Въпреки, че изглежда малка (на снимката), машинката си клони повече към профи.
Все пак уточни какво искаш да правиш с машинката- резби, конусни повърхнини, размери на обработвания детайл- дължина, диаметър и т. н, както и каква сума си склонен да отделиш .
Айнхела не ти го препоръчвам. За да го вкараш в пътя трябва да вложиш много време и усилия (мое мнение). Цената му май беше около 1300лева.
Аз бих ти препоръчал да дебнеш в Продавалника. Наскоро докопах читаво хоби стругче (полско) за 700лева- TSA-16. От време на време излизат и предложения за чешките ТОС- МН80. Те също са добри за хоби, макар, че са на около 1000-1200лева. Засега това от мен . Ако имаш още въпроси- заповядай.
hygro - майстор
И по-малко професионален вариант:

http://www.aliexpress.com/item/Miniatur ... 42047.html

Изображение

Тема "Струг" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: