- наскоро ми се наложи да правя малко повече резби на ръка. въртоците за метчици които ползвах са доста зле, не задържат добре метчика, почти никакъв контрол при работа, особено при подвеждането....абе намразил ги бях отдавна. след всяка по обемна работа се заричах да си направя нови, по мой вкус. най накрая са факт, този дизайн най го харесвам. изработени са от шестостен - стомана 45. всеки хваща по минимум 3 размера метчикови опашки. тези четирите засега покриват всичките ми нужди.

Ще стане като с вицовете ма аз го знам по друг начин. Разпробиваш на шестостена още отвори с точния рамер на опашките на метчиците. Така пак си е универсален но не ти шава и не се надяваш само на натиска от врътките да ти държи квадрата. Имаш 6 стени та стават 6 размера за най големия върток де.

Ако правиш други освен шестостен може да ползваш и кръгло желязо като отвора където е резбата за дръжките го разпробиваш изнесен в страни. Така че после като разпробиваш страничните отвори където ще е за най големия размер метчик да се получи по дебела стена за да може да води по добре.