Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
nautilus33 - майстор
Здравейте,
купих си едни къпинг тенджерки от неръждавейка. Отвън са полирани до огледало, но отвътре не са. По дъното се личат каналчетата от сруговането, което не ми харесва, защото предполагам, че е предпоставка да се задържа мазнината от готвенето, която дори след измиване може да не се отмие добре. Та, има ли начин с подръчни материали, така да се каже, да загладя дъното, за да не се личат следите от сруговане, а да си стане гладко. Не държа да полирам до огледално гладко.
шоп - майстор
Едно време в механото полирахме по интересен начин неръждавейка. Ефекта е на кръгчета със застъпване.

Много е лесно. На цилиндрично дърво Ф10-15 или 20 ( според желаният ефект ) например дръжка от тесла на челото на дървото нанасяхме машинно масло и прах от шмиргела.
С бормашина и натискане ред по ред ефекта става уникален. Ние го правехме на настолна бормашина, но става и с ръчна.
nautilus33 - майстор
Доколкото разбирам парчето дърво се захваща за патроника, нали? А какъв друг абразив мога да намеря, който да свърши работа или всчкакъв става, че точно прах от шмиргел няма от къде да намеря :)
шоп - майстор
Точно така, дървото в патронника и на другото долно чело масло + абразив


Предполагам и много фин пясък ще свърши работа
shotik - майстор
Дори сода бикарбонат е абразив и е безвреден
nautilus33 - майстор
Благодаря. При първа възможност ще тествам.
lov - майстор
С коркова тапа става даже по добре. Даже от тези измислените дето са от нещо като гума.Един винт във винтоверта и навиваш тапата на него. Може да си залепиш и шкурка на нея. :)
Pgv64 - специалист
Вземаш парче стомана (твърдо дърво , текстолит)с диаметър който се лови в бормашината (Ф10- Ф13 -примерно) с право чело и процепваш с тънък флекс около 15 мм по дължина откъм челосаната част. В този процеп ,челно се слага шкурка сгъната на две (марка 1000-2000) и се натиска ,да отвори и покрие челната част на дорника.И после както са казали колегите с застъпване на обработените части се получава красив и лъскав вид.Така направен дорника позволява бърза смяна на шкурката при износване.Правил съм това упражнение за декоративно разкрасявате на метали , и на един тиган на жената :-D . Успех!
a_stoev - специалист
Изреждаш шкурки като удвояваш номера и накрая минаваш с полирпасти. Аз полирам пластмаси и редя водна шкурка 60, 120, 300, 600, 1200, 3000 и две полир пасти. За теб 60 със сигурност е излишно. Измисли как да механизираш, на ръка няма да стане.
в алиекспреса съм виждал набор пасти почващи от 120. Тях може да ги ползваш с кече, проблема е че трябва отделно за всяка паста.

Тема "Полиране на стругована неръждавейка?" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: