• 1
  • 2
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
Kondor1 - специалист
Поцинкованите тръби могат ли да се заваряват с електрожен? Намислил съм една проста конструкция, но трябва здраво захващане и заварката е най-смислена.
Andri01 - майстор
Премахваш цинковото покритие в областа на заварката и готово!!!
cat - специалист
Изчисти цинка с ламелен диск и заварявай на открито , но на места по конструкцията използвай фитинги ако може да им се нареже резба на тръбите не е добре всичко да е на заварка . Да допълня гледай да не вдишваш жълтия пушек ще има много да знаеш понеже неможеш да премахнеш цинковото покритие от вътрешната част на тръбата , иначе гори с много ефектен зелен пламък цинка .
torbalan - Дървен философ
Може, но пушека е отровен. По-добре с фитинги на резба. Не съм убеден, че аматьорска заварка ще е по-здрава от фитинг и резба.

Ако заваряваш - на открито и с вентилатор, така че да издухва пушека да не го вдишваш.
koveslav - майстор
Съвсем нормално и здраво си се заваряват и с електрожен и с телоподаващо.При мен тръба не се изхвърля,всичко оцеляло от стария водопровод и парно се употреби за какво ли не-люлки,парапети,асмалъци.Но наистина е препоръчително да се заварява на открито и да се внимава как застава заваряващия спрямо зоната на заваряване,защото както и да се зачистят зоните пушек пак си има.
chapara - майстор
съб ное 17, 2018 6:49 pmchapara написа:
Може с противогаз :wink:
:lol: Казах ви :lol:
cat - специалист
Тя заварката си е здрава но във всяка конструкция се натрупват напрежения и там където и ма резби или планки на болтове тия напрежения се освобождават а ако е само заварки ще се спука от някъде
Andri01 - майстор
! Щото фермите и металните конструкции се правят с болтови връзки. Зависи от този дето държи ръчока!. :)
  • 1
  • 2

Тема "Заварка на тръби" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: