Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
Здравейте, от доста време чета в този форум без да взимам участие. Не можах да намеря достатъчно информация за заваръчната тел на телоподаващо. Моля за повече информация относно качествата на тел при заварки на различни материали, както и препоръки за работа с нея ?
welder_enthusiast - напреднал
Използвам Askaynak.Доволен съм.
cat - специалист
Наръчник по заваряване на Есаб има го в ПДФ формат теглиш и четеш коя тел за какво се изпозва .
Даже го имало и във форума viewtopic.php?t=46711
walko - специалист
Здравейте на всички!
Предвид, че темата е за Заваръчна тел, ще поставя и моя въпрос тук:
Някой има ли впечатления от плътната тел (не тръбно флюсова) на марките:
Z-master или Sherman или Farina
Като първите две марки се предлагат в сайта Zavarki.bg. Третата в Store.welder.bg
Предполагам и двете са китайски, и вероятно и двете ще свършат работа защото ще се работи по метална конструкция и нищо отговорно или под налягане.
Но ако някой има негативни впечатления от сорта на: Задържа на дюзата, Пръска много, Пука и пляка яко, Лош контакт при старта и други. Моля нека сподели за да се насоча към друга марка, че ще ми трябват 6-8 малки ролки от 1кг., а тези са евтини. Пък ми се иска и когато веднъж се кача на скелето да работя, а не да псувам техниката.
Благодаря!
Последна промяна от walko на ср мар 26, 2025 4:34 pm, променено общо 1 път.
speka_rs - майстор
Незнам каква е промоцията, ама ако ползваш отстъпката от 10% за форума при АИГ може би ще намериш по-добра цена за тел. Разходи се или звънни попитай.
gogo7777 - майстор
Заваръчните телове са квалифицирани според стоманите на заваряване. На опаковката пише коя за какво е....ако може да се доверим на производителя де. Все пак би трябвало да няма разлика в състава и диаметъра на тела произведен където и да е......,в което аз лично се съмнявам. Най-истинските телове се правеха в Атлантида, но отдавна затвориха завода :lol:
ср мар 26, 2025 4:09 pmwalko написа:
Пък ми се иска и когато веднъж се кача на скелето да работя, а не да псувам техниката.
Благодаря!
Поискай от техника или технолога по заваряване да ти дадат WPS. Там пише всичко, което касае заварчика. Всъщност е задължително да го носиш у себе си, когато заваряваш.

:drinkers:

Тема "Мнения и съвети за заваръчна тел." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: