Нека намерим най-тънките цени.
Passa - специалист
чет апр 09, 2020 7:21 pmvallko написа:
ср апр 08, 2020 6:00 pmkr1100 написа:
[quote=Passa
...Как разглобяваш турбо дюзата ? Загледах я и видях че е сглобена без винтове. Явно е с щипки. С отверка сигурно подпъхваш ?
.. Огледай много добре турбодюзата. Няма нужда от инструменти

И аз се интетувам как се разглобява?
Ще се наложи да импровизираме с теб, щото няма конкретен отговор..........

Вероятно е набита в широката си част - основата на конуса и е щракната чрез щипки на единият от двата детайла. С тънка отверка внимателно може и да се разглоби. Но има вариант за счупване на щипките при невнимание.......
yanko78 - специалист
Бе къв ви е зора да е разглобявате таз пръскалка? Детското желание да разглабяте всичко, не ви ли и напуснало вече?
vallko - помощник
Колегата каза че има някаква пластмаса която се износва в ротационната глава и явно моя случай е такъв. Та за това...
valentino76bs - майстор
чет апр 09, 2020 7:17 amkozl написа:
Аз съм мноо доволен от по-предната му версия, но ползвам и втора батерия от друг уред със същата батерия (фенер).
А в сегашната версия батерията е с по-голям капацитет.
Изглежда добре и работи :) ,патрона му се маха и може бит да се сложи .
Става по къс и позволява да се работи на по тесни места.
Passa - специалист
пет апр 10, 2020 12:10 amvallko написа:
Колегата каза че има някаква пластмаса която се износва в ротационната глава и явно моя случай е такъв. Та за това...
То не е пластмаса, а шайба по която играе тази съчма вътре. Вероятно може да се замени с метална или полиамидна.
Казах ти пробвай с тънка отверка да бръкнеш в основата. Тя твоята така или иначе не работи.

При мене няма проблем, но аз не я ползвам за сега.
Какво става когато не работи ? Пада налягането ?
Кажи как си я разглобил.
kr1100 - майстор
[quote=Passa
Какво става когато не работи ?
[/quote]
Опитва се да тръгне да върти и запецва в 1 положение. Струята не се върти а пръска в посока засядането. Налягане си има - няма въртене на струята.. Отвреме навреме се опитва да завърти струята и пак засяда.
nikolov333 - майстор
Значи се е износило нещо по въртящата част и зацепва..
Passa - специалист
Колегата казва че се е износила някаква шайба зад съчмата. А дали е шайба или е легло по което се търкаля тази шайба......
lov - майстор
Я първо погледни отворчето от която пръска дюзата. От натиска в леглото то се свива и после като няма дебит и не може да развърта. Шайба не съм видял износена но пък съм виждал запушени отвори на вътрешната кръстосана дюза която кара те тази да прави кръговото движение. Една песъчинка стига да направи белята. То не е точно дюза а една плочка с каналчета на нея.
Passa - специалист
съб апр 11, 2020 11:29 amlov написа:
Я първо погледни отворчето от която пръска дюзата. От натиска в леглото то се свива и после като няма дебит и не може да развърта. Шайба не съм видял износена но пък съм виждал запушени отвори на вътрешната кръстосана дюза която кара те тази да прави кръговото движение. Една песъчинка стига да направи белята. То не е точно дюза а една плочка с каналчета на нея.
:partyman: Точно това и аз се замислих, дали не се запушва и спира движението на съчмата. Има ли движеща се съчма трябва и да се почиства около нея. Да се издуха на компресора и малко с вода и трябва да тръгне. Може и с онази карфица която е дадена към водоструйката да се разръчка. На вилата ми е варовита водата и там този проблем ще е по голям ако е так.

И аз се чудя каква е тази шайба, но нали така казва колегата.......

А и самата съчма като чели има дупка в нея. Не съм сигурен, но ще погледана за да видя да не се окаже че има и че се запушва и тя.

Едит:
Аз промених слота на старият модел винтоверт с ударна функция заради батерията, и не разбирам това да смениш цялата водоструйка заради една дюза.

Тема "Промоция в Lidl на инструменти, уреди и техника - 6" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: