Нека намерим най-тънките цени.
brum - майстор
Ей, тая гръбна пръскачка с батерията много добра. Няма помпане на буталото като гламав.

Пръсках с нея с Айкън. И после се замислих, че може би не е добра идея като дойде ред да пръскам и доматите. До колко това дето го мисля е правилно?
hidrazin - майстор
ср юни 18, 2025 11:10 pmbrum написа:
Ей, тая гръбна пръскачка с батерията много добра.
Коя по-точно?
ср юни 18, 2025 11:10 pmbrum написа:
Пръсках с нея с Айкън. И после се замислих, че може би не е добра идея като дойде ред да пръскам и доматите.
Едва ли. Все пак Айкън е инсектицид. Пръскане на домати с Айкън
Вярно, карантината е дълга ама колко да е останало в пръскачката от разтвора? Я има или не 50 милилитра.
Едно изплакване на пръскачката е достатъчно. После наливаш малко вода (0,5 - 1 литър) и я пускаш да работи/пръска.
Така промиваш помпата, маркучите и пръта.

НОООО... По-голям е проблема ако преди това си използвал ХЕРБИЦИД - Раундъп, 2,4 Д , НАСА, Зенкор...
Тогава измиването и промиването на системата е задължително.
Останали 50-100 милилитра ако не ти убият растенията, ще ти забавят рязко растежа.
:partyman:
P.S. С хербициди пръскам рядко, много рядко.
За целта съм си оставил една ръчна пръскачка 5 литра. НЕЩО ТАКОВА
И към нея - Фуния за хербициди
С тая за хербициди пръскам и дървения с Бохемит и подобни. Така никога и нищо не мия... :)
kr1100 - майстор
чет юни 19, 2025 12:09 amhidrazin написа:
НОООО... По-голям е проблема ако преди това си използвал ХЕРБИЦИД - Раундъп, 2,4 Д , НАСА, Зенкор...
Тогава измиването и промиването на системата е задължително.
Останали 50-100 милилитра ако не ти убият растенията, ще ти забавят рязко растежа.
P.S. С хербициди пръскам рядко, много рядко.
За целта съм си оставил една ръчна пръскачка 5 литра. НЕЩО ТАКОВА
И към нея - Фуния за хербициди
С тая за хербициди пръскам и дървения с Бохемит и подобни. Така никога и нищо не мия... :)
=D>
brum - майстор
Ми ползвал съм я за хербицид. МАГНЕТО ТОП за тревата и после отровата за мравките.

Последно отровите почнах да ги сипвам в малки пулверизатори. Та ще си ги държа там, а тая голямата ще я промия някак си. Четох за варианти с амоняк, със сода бикарбонат, с веро и т.н. Ще изпръскам 2-3 пръскачки после, ще я изцедя до сухо и би трябвало останалото количество да е незначително до никакво.

А коя - гръбна бяха пуснали една. Със Парксайд батерията на 20 волта работи. Сега се сещам, че един преди мен си взе две и си викам тоя па за к'во са му две. Ама явно има за какво :) .
hidrazin - майстор
чет юни 19, 2025 9:26 ambrum написа:
Четох за варианти с амоняк, със сода бикарбонат, с веро и т.н.
Няма смисъл. Просто я изплакни и изпръскай няколко литра.
Евентуално при изплакването и изпръскването на няколко литра сложи малко обезмаслител Меглио.

Пръскачката - добре че е с литиево-йонна батерия.
Аз преди години си взех с оловен акумулатор.
Миналата година смених оловния с Li-ion и олекотих пръскачката с 1,6 кила.

ЦЪЪЪК

brum - майстор
Изкуственият интелект обяснява, че дори минимални остатъчни дози от хербицида ще имат видим ефект. Вчера пръсках черешата с едно за листни въшки. Ако има остатъчни дози ще стане ясно до 2-3 седмици.
hidrazin - майстор
чет юни 19, 2025 10:35 ambrum написа:
Изкуственият интелект обяснява, че дори минимални остатъчни дози от хербицида ще имат видим ефект.
Изкуствения интелект не е нещо на което трябва сляпо да се вярва. Той си е доста прост...
Основната съставка на Магнето Топ е 2,4-Dichlorophenoxyacetic_acid
При контакт с кислорода от въздуха полуживота му е около седмица.
Демек след седмица малкото което е останало е намаляло на половина.
gogo7777 - майстор
С други думи халогенните съединения са нетрайни. Остава въпроса какви гадини ще останат, но каквито и да са без храна ще загинат :wink:

Тема "Промоция в Lidl на инструменти, уреди и техника - 7" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: