• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Нека намерим най-тънките цени.
Lisko - майстор
нед фев 22, 2026 7:37 pmMamaMy написа:
Алито ме дразни до неузнаваемост. Ако гледаш малко по-дълго страница с кюлоти, после ти отваря само такива страници. Ако пък веднъж те излъжат да купиш нещо, няма отърване. Постоянно се опитват да ти го предлагат пак. Къде е логиката? Аз вече съм го купил. Не ми трябват повече гащи, но всяка втора обява е за гащи. Дори ако тръгна да търся струг примерно, между струговете ми излизат кюлоти. #-o
То и в Амазон е така. Купувам екшън камера. Получавам емайл - вижте какво намерихме за вас - друга камера. Е аман. Да беше какао, да беше чай... Ама още една камера. Все повече глупости които виждате в софтуера се дължат на това че е писан от ИИ
kozl - майстор
То и в Али-то има уловки.
Аз 2 пъти настъпих мотиката, щото не внимавах достатъчно.
Шъ вида 3-тия път кво шъ стане, ма като ми мине синкята от предишните мотики :-D
Lisko - майстор
В алито култовата уловка е TF карта 256Мб за 1-2евро, после се удряш в челото че си си мислел за гига, па то било мега :-D
DundyTheCroc - майстор
То старите хора са го казали: ако нещо изглежда прекалено хубаво за да е истина, то обикновено не е.
Тук колегите ми се набълбучиха с евтини NVME дискове, които изкараха по 2-3 дена и приключиха.
MamaMy - майстор
Аз от Али-то имам синкя все едно ме е блъснал автобус, но няма да ви разправям за нея. Иначе си бях купил електрожен и ъглошлайф на снимка. Слава богу върнаха парите. Имам си обаче мини ножчета за плодове. Оказаха се верно мини. Като за кукленски сервиз. Имам си и калъф за дръжката на суббуфер JBL за 7-8лв :lol: . Номера е, че имам и много читави нещица за без пари почти. По тази причина не се отказвам от тях. Другата причина е, че при диспут са наистина коректни за разлика от мамалигарите от Емаг. В Темуто пазарувам също, но там като че ли цените са по-високи и има основно битовизми. От Амазон имам няколко поръчки. От примерно 5бр 3 сбъркани. Всичко е коригирано, но за сметка на много време и нерви. Цените обаче са люти, но нещата които поръчвах ги няма другаде или излизат още по-дебели. За моя радост по-скъпите неща минаха без грешки от тяхна страна, но пък с глупостите на нашите пощи. :?
Lisko - майстор
Някои неща са ташак, докато им смениш ли-йон батерията (щото те слагат такава дето им излиза без пари). После вече работата спи.
kr1100 - майстор
пон фев 23, 2026 7:12 pmLisko написа:
Някои неща са ташак, докато им смениш ли-йон батерията (щото те слагат такава дето им излиза без пари). После вече работата спи.
Имам резачка за пръсти и лози. Даже и работи , а с батериите няма досега проблем.
Имам много закупени неща от много години. Имам отворени диспути и върнати пари. Имам и 1 прекарване дето съм си виновен ,че съм проспал срока за диспут/ за няколко долара дъждобран за куче/
Имам и скъпи неща комп.за поливане на Inkbird , Geevorks ножица скорошни сравнително и др. дето не ги помня.
hidrazin - майстор
След около 12 години пазаруване от алиекспрес и стотици поръчки - нямам никакви забележки.
Основния "проблем" са купувачите дето мразят да четат и “ровят" за информация относно продукта дето са си харесали.

НООООО... и в алито си има "заигравки" дето могат да натоварят "разсеяния" или невеж купувач. :)

И да не съм голословен намерих пример:
Харесал съм си тези неща на картинката по-долу и са от един търговец и от един магазин.
- Гледам 3 артикула с цени 2.09 , 4.11 и 2.73 ЛеВра или общо 8,93 ЛеВра.
- Обявено че при цена над 8,66 ЛеВра имаш БЕЗПЛАТНА доставка.
- Можеш да поръчаш само по ЕДНА бройка от артикул.
Демек за да докараш 8,66 ЛеВра трябва да поръчаш от трите по едно и би трябвало да станат 8,93 ЛеВра и да имаш безплатна доставка.
- Ето и трите стоки дето съм решил да купя за общо 8,93 ЛеВра за да имам "безплатна" доставка.

Абеее... добре е в Али-то ама иска внимателскат и четене.

Прикачен файл:
Поръчка.jpg

- Речено сторено. Слагам в количката.
Да ама НЕ. Не само че няма "безплатна" доставка ами дори сумата е нараснала от 8,93 ЛеВра на 10,03 ЛеВра. :-D
- Просто при слагане в кошницата цените растат, "безплатна-та" доставка изчезва и ти намаляват едни 1,99 ЛеВра за Бог да Прости.
Така че при покупка на няколко артикула, лот, три продукта за безплатна доставка,
"безплатни доставки" ... ВИНАГИ проверявайте какво за КОЛКО сте поръчали ПРЕДИ да платите.
:)
И друго, сега сега като "сме" в клуба на "богатите" доста "елементи" натикат бутона ПЛАТИ без да гледат и мислят... :lol:

Прикачен файл:
Плащане.jpg
Плащане.jpg (45.13 KиБ) Видяна 65 пъти

:partyman:
P.S.
пон фев 23, 2026 5:12 pmMamaMy написа:
Аз от Али-то имам синкя все едно ме е блъснал автобус,...
Нямам такива. Иначе "най-ярката" ми беше една поръчка от първите през 2014-та.
Тогава с един колега поръчахме по една microSD карта 64GB за някакви си 8-9 долара.
И на двамата ни беше ясно че няма как да е истина ама го направихме за проба/майтап.
Естествено microSD-картите бяха та...шак. И нямат оправяне поне до реалния капацитет до 4-8GB.

Прикачен файл:
Арбиртаж.jpg
Арбиртаж.jpg (36.06 KиБ) Видяна 65 пъти

Естествено отворихме диспут - НАЙ-ТЯГОСТНИЯ в моята история.
Оказа се че "продавача" са ... две китайки. :-D
Голямо писане падна и китайките даже бъркаха коя от кое има пише и коя точно пише... :shock:
Накрая диспута ескалира до Али-то.
Отсъдиха ... частично връщане на парите защото ония бяха пратили и по еди четец за карти дето работеше.
MamaMy - майстор
Имам пратка за 700 и кусур евра която повече от 6 месеца е задържана на гръцка митница. Китаеца казва, че нищо не може да направи по въпроса. В същото време заради дългия шипинг с контейнери всички срокове за диспут пред Али са изтървани. Единствено мога да се надявам гърците да премислят. Чудя се дали да търся координати на митницата и да им пиша едно писмо :?
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Тема "Пазарувате ли от aliexpress" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: