• 1
  • 2
Нека намерим най-тънките цени.
пишман_майстор - майстор
Време е за отзив, реален.
Значи това скеле има един неприятен проблем. Спец на арон. Рамките ( стълбите) поддават на странично натоварване. Клатят се .Усеща се , че е от сглобките, дали от тънкостенните профили толкова си позволяват. Дали съм случил кофти бройка. Не знам. Но имам едно адско менте малка стълба , тънка кат станиол, тя не поддава от сглобките!
Само това помрачи кефа ми от инак доста удобното за терсене места скеле.
И второто- усеща се липсата на още един диагонал. Ако знам де се продава, ще взема един. Качване и слизане- ползвах още една малка стълба.
Ако на краузе не поддават/клатят странично рамките , си струва неговата покупка, нищо, че е малко по-скъпо.
И за сведение аз не го взех това на арон, щото бе малко по-евтино, а щото го видях в магазина до мен и видимо не се виждаха разлики. Да ама не. И после що не подкрепяме българското производство. Ей затуй.
Поне друг да предпазя.
Толкоз от мен.
bigdragon - майстор
Моето е Краузе и не съм забелязал да се клати в тези сглобки.
radius - майстор
Върни го ако е онлайн покупка.
пишман_майстор - майстор
В момента го ползвам и много ми трябва. И не е онлайн.
Ще има тунинг , ама защо да е така....
gogo7777 - майстор
пет фев 27, 2026 8:32 pmпишман_майстор написа:
Ще има тунинг , ама защо да е така....
Като си го виждал на живо защо го купи? Все те смятах за разумен купувайки качествени инструменти и др.
Една дървена кухненска маса е в пъти по-стабилна и здрава :wink:

Какво ще тунинговаш по това "сертифицирано" скеле? Загуба на време е. Щом няма да го връщаш направи си от него стелаж, идеално е за целта. От стелаж винаги има нужда, поне при мен е така. :wink:

:drinkers:
пишман_майстор - майстор
Да, видях го, но не съм се качвал на него в магазина.
Затова нямаше как да знам за тая "подробност" .
То като се обърне каруцата , пътища много нали.
Българина го е страх от две неща: да не изстине и да не се мине.
И тия , които се минат, не си го признават открито , да не"привлекат" подигравки.
Аз се минах-ок, но поне споделям друг да не се мине или да си огледа щателно покупката преди решение , да се качи и т.н..
Мога да го оправя за макс два часа и ще стане напълно стегнато, имам условията, само да стане топло времето, но обикновен потребител-надали ще се справи.
Намерих и профил за диагонала ( другия) от фирма за прозорци- подарък от приятел.
И да, за добър рафт /стелаж става :-D
М/у другото имам още две по-големи сгъваеми скелета и във времето в което не ми трябват точно за това мисля да ги ползвам. Преди няма и седмица го споменах и на булчето .
Ще са яки стелажи, от заварени профили са и са много, много здрави.
Като ми притрябват ( ако ми притрябват) , смъквам всичко от тях и на обекта.
gogo7777 - майстор
Ако ще го тунинговаш обърни внимание на стабилността му. Не само да опаянтиш страниците и да сложиш още един диагонал.....трябва отдолу да сложиш две греди по-дълги от ширината на скелето. Естествено тия безполезни и опасни колелца ги махаш. Ако не му осигуриш тази стабилност рискуваш скелето да се обърне ако се облегнеш на парапета. Не напразно дадох за пример кухненската маса. Краката не са отвесни и ширината е по-голяма :wink:

:drinkers:
пишман_майстор - майстор
То зависи и от кухненската маса. Сегашните масово са си лимбезе конструкция, на такива не да стъпваш, ами и да ядеш....Отделно повечето ако не с централен/лни, са си с вертикални крака. Тия с наклонените беа кога ББ беше бодигард... Имам и такава-да, мой набор.
bigdragon - майстор
Няма маса на която стъпките на краката да
излизат извън габарита на плота, принцип...

Колко е здрава масата зависи от това, колко
пари ще дадеш за нея...
  • 1
  • 2

Тема "Малко монтажно скеле Арон AS200 или Krauze мини ." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: