Нека намерим най-тънките цени.
kol4ooo - напреднал
не знам ,ама като бях в Берлин лидалите им не ми се сториха да са по-заредени от наште
stan73 - майстор
Към "profesionalist_wood"
Всъщност се оказва, че са ти се чупили почти само ментаци (а в началото бях останал с впечатление, че трошиш и сериозни маркови инструменти (ако е така проблемът би трябвало да се търси в джаллатинът държащ въпросният инструмент, но явно не е така...)). Това си е нормално (в смисъл да се чупят ментаците при сериозно натоварване (а върли ментаци препоръчвам да се заобикалят отдалече)). Има такива които са супер гадни и такива които имат проектоживот макс. 10 работни часа. Последните обикновено ги продават почти за без пари в големите вериги колкото да си свършиш работата 1 или няколко пъти из къщи без опасност за живота (което естествено не важи за върлите ментаци). Имам предвид марки от рода на Акита, Агойома и Глобус. Райдър е някъде в този клас предполагам. А тези дето си ги купил от мангалите - те са си от мега гадните. И в кауфланд видях едни ъглошлайфчета с нарката РТР - охлаждащата им перка беше крива, а за нещо въртящо се с такива обороти това е недопустимо (няколко гледах - всичките бяха така - явно от гадните ментаци). Най-качествената за възможно най-ниска цена дрелка с алуминиев корпус на редуктора за момента може да бъде намерена в Практикер и е с марката Бъджет за между 80 до 100 лева. Имам същата от няколко години, но купена под марката Феър Лайн от Метро. (няколко години ги нямаше в продажба (един приятел искаше да си купи, но ги нямаше и от там знам) та наскоро пак ги пуснаха). Има ги и под марката Ферм и още една тяхна си (нещо с 3 букви беше австрииско или швейцарско...) в Алати за между 130 до 200 лева. Та машината е много яка и сериозно направена. 1050 вата е, с истински съчмени лагери (а не като приличните ментаци с алумиева втулка (върл ментак за щастие още не съм разглобявал, там не знам как е...)), редуктора е с 2 скорости има и елекронен контрол в спусъка, обръщане на посоката има и удари. Звучи добре и не загрява много, духа сериозно, тежичка е, вътре е добре смазана, патронникът е с ключ... Използвах я даже да бъркам циментово лепило като изолирахме къщата наскоро (естествено на ниската скорост), свалях ръжда с нея с телена четка и т.н. Много съм доволен. По-яка е от Елтос-ът който имам от едно време (също с метален кожух на редуктора) а той даже беше една цяла заплата на времето...
Ако съдя по описанията ти ти трябват сериозни инструменти или от синята серия на Бош или ДиУолт, Спарки (с уговорки) или в краен случай ако си притеснен с парите, а ти трябва яка дрелка - мога да ти препоръчам такава като моята. Ако е за ъглошлайф - също, а ако трябва да е бюджетно решение някои от лидълските, но за съжаление вече рядко ги пускат... Имам един мега готин малък ъглошлаиф Бъджет, но е купен много отдавна и не вярвам вече да са им толкова качествени. А голям имам също много хубав от профи серията на Аинхел, но той първо не е много бюджетен (цената му беше като на големия на Спарки), а и вече не ги произвеждат та затова ти препоръчах като бюджетни лидълските.
Естествено ако набараш качествен и в добро състояние стар електро инструмент ще си е чист късмет. Проблемът, който виждам в това са резервните части, ако се наложи...
Последна промяна от stan73 на съб окт 05, 2013 6:20 pm, променено общо 2 пъти.
profesionalist_wood - майстор
Споделих само за личните си дрелки :) , иначе в работата ехееей какви инструменти ползваме,ама шефа държи изкъсо всички и не могат да ги откраднат пък и някои перфоратори са със чип и като нямаш ключ, трябва да ходиш в сервиз да ти ги отключат и да ги забаламосваш че си загубил ключа...
guroto - специалист
Като стана въпрос за това кой какви инструменти ползва,аз имам два перфоратора Девалт,флекс и фреза за канали Спарки,два винтоверта и една прахосмукачка Парксайд и един "железен"sds max перфоратор HILTI TE 72.
По-погрешка си взех и един перфоратор Парксайд(стария модел),но установих,че мога да го ползвам само за пробиване и то с известни оговорки,т.к. много му бие шпиндела.Веднъж изкопах с него един канал в мазилка около 2 метра,пробих един трегер с ф16 и покъртих малко в тухла,и перфораторът загря много и замириса гадно-явно вътре има някаква лай-на смазка.Затова реших да се отърва от него и го продадох за 80 лв.Както разбрах от по-предишни постове в тази тема и новият им тунингован перфоратор също не струва.
nv952 - майстор
Вече дойде ред да ползвам перфоратора и съм много доволен.Той е новия модел.Днес правих канал за полагане на кабел в гофре дълбок 4-5см и широк 3см,дупка за димер,и разширих предната дупка за ключа на лампите.Получи се идеално машинката нито загря прекалено много нито имах механични проблеми.Много е добър за цената си.След някои ден ще го пробвам с функцията за пробиване като правя дупките за окачения таван.ето няколко снимки.

Прикачен файл

P061013_1348.jpg

Прикачен файл

P061013_1953.jpg

Прикачен файл

P061013_1955.jpg
ferrari4456 - специалист
В тая панелка няма ли арматура? :shock:
Колко време ти отне прокопаването?
Какви длета използва?
nv952 - майстор
ferrari4456 написа:
В тая панелка няма ли арматура? :shock:
Колко време ти отне прокопаването?
Какви длета използва?
за арматура незнам но търсих кабелите за осветлението и мислех че са прекарани от ключа към тавана и къртих на 3-4 см от тавана и секача влезе лесно и аз се зарадвах но после като по разрових намерих едни тръби които малко остана да пробия но имах късмет,но никой не знае за какво са-защото не са чак толкова дебели че да са за вода но както и да е.Другото което ме подразни е че кабелите са мостови и директно замазани в мазилката и добре че изключих предпазителя щото единия кабел секача го отряза.

прокопаването ми отне около 40мин (не гледах часовника и не съм сигурен)дължината на канала е 1.50м ширина 3см дълбочина 4-5см
Длетата които ползвах са тези които бяха в комплекта с перфоратора.
ferrari4456 - специалист
Вземи си Hawera, ще се усети много по-голяма разлика.
От четвъртак пускат компресора за въздух, някой ще го взима ли?
http://www.lidl.bg/cps/rde/xchg/SID-D44 ... date=27477
Аз му се точа отдавна. :)
profesionalist_wood - майстор
Взимах такъв на budget и се счупи манометъра от раз. иначе си помпам без нея,ама бавничко,колкото да изпуша една цигара :)
mitko64 - майстор
Понеже по- горе се коментират арматури и кабели, нека и аз сдподеля какво открих днес. Отдавна правя един ремонт и един контакт все ми е мистерия. Копах навремето тук и там да намеря кабела- вертикално го открих, но хоризонтално ми се губеше, а знам от коя кутия идва.Днес тръгнах по кабела и какво излезе- върви вертикално до последния ред четворки и се мушка в кухото на четворката и така до кутията на другата стена. Явно зидарят бая си е поиграл.

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix - инструменти?!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: