• 1
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 52
Нека намерим най-тънките цени.
dpp - специалист
КОлеги, четвъртъка пускат някаква резачка 2200W, дали става за нещо като цяло. Да не ми изпуши на 2 -я кубик дърва.. :? Замислям се за една електрическа, имаме ХускВарна ма си е тежичка а се налага това онова да зема една и да я остя на вилата.. :roll:
dadko - майстор
За на вилата- става. Аз бях и се наточил, след като ги бяха пускали преди, даже имаше и някакви залежали бройки в един от магазините, ама докато се начудя и те свършиха. Та си взех една Bosch.
Но не разчитай с нея да режеш много кубици без почивки.
пишман_майстор - майстор
Едва ли ще е лоша , но имам забележка към механизма за опъване и стягане на веригата и шината , нещо много кекава конструкция ми се види. Аз съм си традиционалист , харесвам си глухото ключе 13 за тая цел :-D и тез "модерните" механизми им нямам доверие .
angel_ov - специалист
dpp написа:
КОлеги, четвъртъка пускат някаква резачка 2200W, дали става за нещо като цяло. Да не ми изпуши на 2 -я кубик дърва.. :? Замислям се за една електрическа, имаме ХускВарна ма си е тежичка а се налага това онова да зема една и да я остя на вилата.. :roll:
Вземай смело! Предния път я взех и останах очуден с каква лекота реже. Има достатъчна мощност и се справя по-добре от щилката ми МС-181.
mitko64 - майстор
Резачката я купих когато я пуснаха за сефте. Както по- горе споделят, слабост и е механизма за опъване, по- точно законтрящата гайка. Ако я напнеш на по дебело , през три, четри сряза трябва да дозатягаш гайката профилактично, иначе събува веригата. Друго- капачката на резервоара за масло е хваната с някакъв много биковит пласмасов държач против загубване. Като я натегнах докрай, държача я проби, та после винтче с тефлон, да не тече. Още нещо- малко е неудобно обръщането на шината(да се изнисва равномерно). Трябва да се демонтира опъващия диск и да се монтира от другата страна на шината.
p-pleven - помощник
Сдобих се с ел. резачката на Лидл. Реже дърва - няма грешка! Описаните проблеми са налични и сега, но са бели кахъри. Струва ми се, че капачката нарочно е направена да се пробие, за да не се получава вакуум и да може маслото да се подова нормално към веригата. За момента няма да я лепя...

С какви алтернативни масла за верига може да се налива казанчето и то да си дозирва правилно? Чувам няколко мнения за М10Д...
dpp - специалист
p-pleven написа:
Сдобих се с ел. резачката на Лидл. Реже дърва - няма грешка! Описаните проблеми са налични и сега, но са бели кахъри. Струва ми се, че капачката нарочно е направена да се пробие, за да не се получава вакуум и да може маслото да се подова нормално към веригата. За момента няма да я лепя...

С какви алтернативни масла за верига може да се налива казанчето и то да си дозирва правилно? Чувам няколко мнения за М10Д...
Поради финансови причини засега се отказах аз от резачката..По-натам може и някой Макита да зема ще видя, не е кой знае колко скъпа и спаркита има гледам читави на добра цена ...
Иначе за маслото, противно на препоръките, аз си карам с "изгоряло" от моя автомобил. Карам ги да ми го налеят в една 5 литрова туба и си го взимам. Маслото ми е наред и няма мътилка и стружки- засега поне да чукна на дърво. :mrgreen:
p-pleven - помощник
dpp написа:
p-pleven написа:

Поради финансови причини засега се отказах аз от резачката..По-натам може и някой Макита да зема ще видя, не е кой знае колко скъпа и спаркита има гледам читави на добра цена ...
Иначе за маслото, противно на препоръките, аз си карам с "изгоряло" от моя автомобил. Карам ги да ми го налеят в една 5 литрова туба и си го взимам. Маслото ми е наред и няма мътилка и стружки- засега поне да чукна на дърво. :mrgreen:
"Изгоряло масло" не е проблем, ако веригата е смазана нормално с него при работа. Т.е. самия трион да подадава към веригата масло и не се запушва дозатора. Снощи разговарях с колега, който избързал и разширил дупката на дозатора, поради причина, че отработеното двигателно масло не можело да се стече достатъчно и да омаже... Не се сетил човека да разреди маслото с малко нафта. Сега при рязане, когато спира, прицърква с масльонка ръчно и няма проблем с "изгорялото масло"...
пишман_майстор - майстор
Със изгорялото масло се поврежда маслената помпа . За да не става това , се слага евтино , но поне ново/рециклирано масло. Има начин да се ползват изгорели масла , но е заигравка . Вариант 1 : оставаш да да стои в съд поне шест месеца , така се утаяват мръсотиите на дъното, внимателно се прелива в друга туба 2/3-ти от маслото , останалото се предава в пункт за масла . Вариант 2 : намирате кече 2см дебело , прецеждате през него маслото - става перфектно , но има една уловка , кечето стана скъпо....
stan73 - майстор
Вече писах в една друга тема по случая, но накратко: най-добре и евтино с ново масло М10Д, закупено от склад. Не си струва да рискувате машините за спестени няколко лева. Ремонта на помпата или машината после ще Ви излезе много по-скъпо. М10Д от склад ще Ви излезе нейде от 2 до 4 лева за литър и би трябвало да стигне за смазване на веригата/шината при рязането на поне няколко кубика. Аз например ползвам за смазване на веригата и шината на моята машина Про Виел (Аинхел (дефакто е стар модел на МакКълък/Партнер)) точно М10Д, наливно от склад. 2 литра ми стигат за нарязване на дърветата на родителите ми за 1 година. За мотора ползвам (след като свърши оригиналното) червено Щилско масло, закупено от Коледжиков (май имат магазини и в други градове, а ако не - вероятно има и други представители).
  • 1
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 52

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix - инструменти?! 2014" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: