КОлеги, четвъртъка пускат някаква резачка 2200W, дали става за нещо като цяло. Да не ми изпуши на 2 -я кубик дърва..
Замислям се за една електрическа, имаме ХускВарна ма си е тежичка а се налага това онова да зема една и да я остя на вилата.. 

dpp написа:КОлеги, четвъртъка пускат някаква резачка 2200W, дали става за нещо като цяло. Да не ми изпуши на 2 -я кубик дърва..Вземай смело! Предния път я взех и останах очуден с каква лекота реже. Има достатъчна мощност и се справя по-добре от щилката ми МС-181.Замислям се за една електрическа, имаме ХускВарна ма си е тежичка а се налага това онова да зема една и да я остя на вилата..
p-pleven написа:Сдобих се с ел. резачката на Лидл. Реже дърва - няма грешка! Описаните проблеми са налични и сега, но са бели кахъри. Струва ми се, че капачката нарочно е направена да се пробие, за да не се получава вакуум и да може маслото да се подова нормално към веригата. За момента няма да я лепя...Поради финансови причини засега се отказах аз от резачката..По-натам може и някой Макита да зема ще видя, не е кой знае колко скъпа и спаркита има гледам читави на добра цена ...
С какви алтернативни масла за верига може да се налива казанчето и то да си дозирва правилно? Чувам няколко мнения за М10Д...
dpp написа:"Изгоряло масло" не е проблем, ако веригата е смазана нормално с него при работа. Т.е. самия трион да подадава към веригата масло и не се запушва дозатора. Снощи разговарях с колега, който избързал и разширил дупката на дозатора, поради причина, че отработеното двигателно масло не можело да се стече достатъчно и да омаже... Не се сетил човека да разреди маслото с малко нафта. Сега при рязане, когато спира, прицърква с масльонка ръчно и няма проблем с "изгорялото масло"...p-pleven написа:Сдобих се с ел. резачката на Лидл. Реже дърва - няма грешка! Описаните проблеми са налични и сега, но са бели кахъри. Струва ми се, че капачката нарочно е направена да се пробие, за да не се получава вакуум и да може маслото да се подова нормално към веригата. За момента няма да я лепя...Поради финансови причини засега се отказах аз от резачката..По-натам може и някой Макита да зема ще видя, не е кой знае колко скъпа и спаркита има гледам читави на добра цена ...
С какви алтернативни масла за верига може да се налива казанчето и то да си дозирва правилно? Чувам няколко мнения за М10Д...
Иначе за маслото, противно на препоръките, аз си карам с "изгоряло" от моя автомобил. Карам ги да ми го налеят в една 5 литрова туба и си го взимам. Маслото ми е наред и няма мътилка и стружки- засега поне да чукна на дърво.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: