Нека намерим най-тънките цени.
griffin - майстор
stan73 написа:
Грифин, нали имаш лидълското ренде. От мотора на твоето разнася ли се неприятна миризма ? Аз вероятно изтеглих късата клечка. Като пусна моето и умирисва цялата стая (навън още не съм го пускал), а и на звук е зле. Смятам, че моторът му е дефектен и мисля да им го върна или да ми го сменят с друго, ако още имат (а и се навият да пуснем другото, за да го чуя и да усетя дали и неговият мотор мирише). Ако няма или не се навият, възнамерявам да си остана с един отдавна купен Бъджет/Голдхенд ГМБХ (практически нов (на макс 10 работни минути)) който работи перфектно, но няма екстри.
Моето още първия път го опънах над 30мин да рендосвам навън и да е имало миризма не съм усетил нищо :-D. А и като е позагряло след толкова зор каквото и да е имало се е изпарило :). Според мен излишно се хвърляш в филми с толкова голяма гаранция, но ти си решаваш аз преди това имах някакво съвсем ментак и в сравнение с него лидълското цепи мрака :).
nanobanano написа:
Взех си помпата за източване на масло и в упътването пише,че след всяко зацапване да се чисти с чисто дизелово масло.Какво е това масло?10в40 за дизел ли?
Колега после кажи как е помпата, че аз първо си зех една сифонна( тип спринцовка ) обаче горещо масло не си е работа с това да се вади, после взех една тип вакумна която правиш вакум с една помпичка в пласмасов контейнер. И на двете маркучите им като се точи топло масло се сгъват което е страшно дразнещо и забавя адски процеса, а тая вакумната контейнера и явно не е достатъчно здрав и се гъне. Та и аз се оглеждам за нещо друго като вариант проблемите са само при топло масло само.
stan73 - майстор
Ами всъщност засега старото ми (което е практически ново) ренде цепи в сравнение с лидълското. Само по екстри му отстъпва (обаче има абсолютно готин фучащ звук (напомня много на Ф1) и пълно отсъствие на миризма от мотора, изхвърля стружките само от едната страна, но ми се струва, че изходът му е доста по-голям, та смятам, че няма да се задръства)...
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
silent написа:
тея срам нямат.....ще търся начин да ги позаточа. ...на ти бош.....знайш кога пак бощ....на кукиво лято.....
Ако стават, ще купя. Машинката е супер яка, от заточване не останаха ножове. все пак доста време е ползвана, ако ще и по малко... обръщани са, заточвани са ... почти не останаха...
profesionalist_wood - майстор
Който не си е купил големия флекс на Парксайд може да побърза да си го купи от заложна къща на ул.Фритьоф Нансен за 65 лв ако е на зор.....
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
profesionalist_wood написа:
silent написа:
тея срам нямат.....ще търся начин да ги позаточа. ...на ти бош.....знайш кога пак бощ....на кукиво лято.....
Да ги заточваш...забрави, те са машинно заточени,някои на лазер ги заточват.
Е,можеш да ги заточваш,ама трябва да се изръсиш 1300 лв за заточваща система Тормек 7 за да стане заточването идеално.....само камъка е 400-500 кинта
http://intesa.bg/p/Mashini-za-zatochvane-Tormek/449
Би ли ми пошушнал каква професия и какво образование имаш. Твърде много си крещиш мнението а не те усещам компетентен. Моля
fore - майстор
lov написа:
profesionalist_wood написа:

Хора,абе никъде не съм виждал колонните бормашини на Парксайд в София,някой да има инфо къде има че и аз да ги огледам? Щото нещо ме гложди отвътре
Аз цял скандал заформих с една купчина менажери на веригата докато ми я доставят :-D
Върши ли метода работа наистина. Аз съм звънял на телефона им да питам за фрезата и ми казваха да чакам до следващата промоция на фрезата.
С кого точно трябва да се скарам ? :mrgreen: И ако е изчерпана напълно от къде ще ми я доставят. В магазина съм питал и тези управителите-изглеждат като продавачите. И те казват същото- следиш промоциите !

==========

Стиви, миризмата я има- мирише на аспирин ! Кофти е наистина.
Разглоби го от към мотора -добре реализиран с лесно сменяеми четки. От лака по намотката не може да се каже дали е медна. Колектора е чист и изглежда добре.
Според мене -единствено миризмата дразни. Но като се опъне навън да работи ще се измерише.
Интересното е че загряването е повече при барабана -пластмасата под лагера на барабана -страната на ремъка.

Та понеже знам че цениш моето мнение :mrgreen: , ти казвам -връщай го и това е -миризмата е при всички и загряването също.
А който мисли да работи с него да взема -ще върши работа.

========

Относно теснината на гърлото за струшките - вътре има един плъзгач ограничител. Самоче ако се премане ще се увеличи канала, но може стружката да не излиза правилно ???
Кажете вие.

Също ми е интересно че от това гърло излиза топлина-незнам от лагера ли е тази топлина или от мотора.
Гледах го, но не видях да има връзка с мотора това гърло.
Забравих кой беше модела на бормашината....та да питам по телефона
pachosz - специалист
Тия циркуляри (пендулата) дали ги бива? Щото имам едно Метабо от евтините и съм много доволен, ама съм го направил за настолно ползване, а ми трябва един и за разнасяне понякога.
В магазина ако не е сглобен, а само в кутия, няма как да се разбере дали го бива. Та ако някой има такова, да каже как е.
Имам пендулата с изтегляне,за домашни цели е страхотна,без никакви луфтове. Има един недостатък,лазера не е центриран и стои с 3,5 милиметра встрани. В кутия си е сложен сглобен
Ильо - помощник
Днес си напазарих винтовертче, като цяло съм много доволен.
Ето малко снимки:

Parkside PABS 10.8 C2

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Последна промяна от Ильо на нед апр 05, 2015 12:56 am, променено общо 1 път.

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: